Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 18:27:28 Veenendaal 128589 Prio Middel Eenheid | Ambulance 09-135

Ambulance 09-135

dinsdag 20 november 2018

DINSDAG 31|10

Startbijeenkomst voor ruiter- en menroutes in Ede

We gaan het 'best kept secret' van Ede ontsluiten

EDE - Op 6 november om 16.30 uur organiseert de gemeente Ede een bijeenkomst voor ruiters en menners en ondernemers die een rol willen spelen bij de verbetering van de ruiter- en menroutes in de gemeente Ede. De bijeenkomst wordt gehouden in het bedrijfsrestaurant van de gemeente aan de Bergstraat 4 in Ede en duurt tot 18.00 uur.

 

De ruiterroutes in Ede zijn aan een stevige opfrisbeurt toe. Door de jaren heen zijn de routes op sommige plaatsen slecht begaanbaar geworden door bijvoorbeeld moddervorming en ongunstig geplaatste hekken. De vindbaarheid en bebording van de routes laten ook te wensen over. En dat terwijl de natuurgebieden van Ede volop mogelijkheden bieden en vele inwoners en recreanten regelmatig te paard de Edese bossen in trekken.

 

Wethouder Willemien Vreugdenhil: ,,We gaan het 'best kept secret' van Ede ontsluiten. Het buitengebied van Ede biedt een enorme vari√ęteit aan natuur, die straks ook weer goed toegankelijk wordt voor ruiters. We willen graag samen met de gebruikers aan de slag.''

 

Daarom heeft de gemeente Ede door de bekende routebouwer Patrick Jansen uit Wageningen een ontwerp laten maken voor het verbeteren van de routes. Omdat het om een groot gebied gaat wordt de uitvoering hiervan in fasen gedaan. Het ontwerp voor het eerste deelgebied is klaar en besproken met de grondeigenaren in het gebied. Tijdens de bijeenkomst licht Patrick het ontwerp toe. Ook zal hij meer vertellen over de planning en organisatie.

 

De gemeente is op zoek naar ruiters en menners die de routes willen adopteren. Dit betekent dat zij een rol spelen bij aanleg, onderhoud en beheer. Daarbij werken gemeente en andere partijen samen zoals dat ook in andere gebieden al bij de mountainbikeroutes gebeurt, bijvoorbeeld op de Utrechtse Heuvelrug. Sander van de Pol, beoogd vrijwilligerscoördinator van de nieuwe ruiter- en menroutes in Ede zal hierover tijdens de bijeenkomst meer vertellen.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines