Logo 112Veenendaal

Auto verzekering
Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) ma 12 september 2022, 18:56

3 tips om te kunnen besparen op je autoverzekering

Wanneer je net een nieuwe auto hebt, dan zit je er natuurlijk niet op te wachten dat je bij eventuele schade zelf voor een deel van de kosten moet opdraaien. Verstandig is het dan om te kiezen voor een allrisk verzekering. Zo wordt niet alleen de schade aan de andere partij vergoed, maar worden ook je eigen kosten gedekt. Vooral bij een nieuwe auto is dit natuurlijk wel zo prettig. Naast het feit dat het verstandig is je nieuwe auto goed te verzekeren, zien we dat er ontzettend veel mensen met een wat oudere auto flink oververzekerd zijn. Omdat het vooral in de huidige tijd ontzettend gemakkelijk is om verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken, hebben we enkele tips voor die je kunnen helpen bij het besparen op je autoverzekering.

Bekijk de mogelijkheden bij je eigen verzekeraar

Wil je besparen op je autoverzekering, dan is het niet altijd direct nodig om over te stappen. Vaak kun je namelijk ook bij je eigen verzekeraar prima omlaag in de kosten. Wat je namelijk vaak ziet, is dat mensen met een nieuwe auto ook na enkele jaren nog steeds een allrisk verzekering hebben. Vaak volstaat het om een stapje terug te doen en te kiezen voor WA+. Uiteraard is dit wel volledig afhankelijk van de waarde van je auto en natuurlijk ook je eigen financiële middelen. Daarnaast kan het ook zijn dat je hebt gekozen voor bepaalde aanvullende verzekeringen, die inmiddels niet meer nodig zijn. Bespreek dus altijd eerst de mogelijkheden bij uw eigen verzekeraar.

Stap over naar een andere verzekeraar

Lukt het je bij je eigen verzekeraar niet om iets aan de maandelijkse kosten te kunnen doen, dan is je autoverzekering vergelijken bij andere verzekeraars de volgende stap. Online kun je namelijk relatief eenvoudig je kenteken invoeren, waardoor alle benodigde gegeven van het voertuig worden opgehaald. Het enige wat je vervolgens hoeft te doen, is deze gegevens te controleren en waar nodig aanvullen je krijgt direct een overzicht van verschillende verzekeraars waaruit je kunt kiezen. Wel is het belangrijk goed te kijken naar de aanvullende voorwaarden en je niet blind te staren op alleen de maandelijks te betalen premie. Zaken zoals het eigen risico spelen namelijk ook vaak een grote rol in de uiteindelijke hoogte van de premie.

Betaal je premie per jaar in plaats van per maand

Ben je niet van plan om over te stappen, omdat het simpelweg niet voordeliger is? Dat kan natuurlijk! Wel bestaat er nog een andere mogelijkheid om toch alsnog te kunnen besparen op je kosten. Steeds meer verzekeraars zoals voor je auto, scooter of zorg bieden namelijk de mogelijkheid om de kosten voor de premie ineens te betalen, in plaats van per jaar. Uiteraard moet dit financieel wel mogelijk zijn, maar wanneer het geld anders tegen praktisch 0% rente op de bank, is dit een mooie manier om direct enkele euro’s te kunnen besparen. Verwacht er overigens geen wonderen van, want de korting die wordt geboden ligt meestal niet veel hoger dan 2%. Toch is het al snel met een maandelijkse premie van 40 tot 60 euro 10 tot 15 euro per jaar, zonder dat je hier iets extra’s voor hoeft te doen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Veenendaal

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Veenendaal
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.