Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) vr 15 april 2022, 20:34

De beste nummers om te luisteren terwijl je gokt

Gokken maakt al tientallen jaren deel uit van de Nederlandse cultuur. Hierdoor zijn alle vormen van kansspelen goed vertegenwoordigd in de popcultuur. De muziekindustrie is geen uitzondering. Elke generatie heeft zijn eigen liedjes die verwijzen naar Las Vegas of gokken in een of andere vorm. Liedjes over gokken overstijgen vaak ook genres. Countrymuziek heeft waarschijnlijk het meeste, maar veel rock-, hiphop- en popsongs hebben ook gokgerelateerde teksten. Om de impact van gokken op de popcultuur te laten zien, hebben we een paar van de beste gokliedjes verzameld waar je zeker naar kunt luisteren terwijl je online blackjack speelt.

Elvis Presley – Viva Las Vegas
Op nummer drie op onze lijst van beste gokliedjes staat “Viva Las Vegas” van Elvis Presley. De hit van The King of Rock n’Roll uit 1964 is een van de meest herkenbare nummers ter wereld. Het is verschenen in films, commercials en is een tiental keer gecoverd. Het nummer is synoniem geworden met Sin City zelf. De tekst van “Viva Las Vegas” bevat veel verwijzingen naar verschillende tafelspellen. Inbegrepen in het nummer zijn onder andere poker, roulette en blackjack. Er zijn ook tal van verwijzingen naar felle lichten en andere functies waar Vegas bekend om staat.

Frank Sinatra – Luck Be a Lady
Een van de meest herkenbare nummers van de vorige eeuw is “Luck Be a Lady” van Frank Sinatra. Het nummer beschrijft het pleidooi van een man om zijn geluk bij hem te houden terwijl hij aan het gokken is. Het concept van geluk personifiëren als een dame is niets nieuws, maar Sinatra tilt het naar een nieuw niveau. Hij bracht “Lady Luck” naar het casino en zij logeert bij hem. Dit nummer werd voor het eerst uitgevoerd door Robert Alda, maar Sinatra’s vertolking is veruit de meest iconische en wordt daarom regelmatig geluisterd terwijl de site van Betsquare gelezen wordt.

Billy Joel – Easy Money
“Easy Money” van Billy Joel is gebaseerd op het personage van Rodney Dangerfield in de gelijknamige film. Dangerfield speelt een hopeloze gokker die gedwongen wordt zijn leven om te gooien. Er zijn dan ook tal van gokreferenties in het nummer “Easy Money”. Sommige van de gokteksten bevatten “bettin’ in the back” en “I could get luck”. Joel bracht het nummer uit als onderdeel van zijn album An Innocent Man uit 1983. Het album was een enorme hit en werd zeven keer platina, waarbij “Easy Money” zonder twijfel het hoofdnummer was.

The Eagles – Desperado
The Eagles’ hit “Desperado” uit 1973 is een ander geweldig nummer over gokken. Door het hele nummer heen gebruikt de verteller kaartanalogieën om levensadvies te geven aan de hoofdpersoon. Sommige van de gokgerelateerde teksten omvatten het vergelijken van persoonlijkheden met kaarttypes. Een “Queen of Hearts” zou bijvoorbeeld een vrouw zijn die een ideale partner is om mee te settelen. “Desperado” werd nooit als single uitgebracht, maar wordt nog steeds beschouwd als een van de beste nummers van de Eagles. Het verscheen zelfs in de Rolling Stone-lijst van “The 500 Greatest Songs of All Time” in 2004.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Veenendaal

Volg ons

Volg ons