Logo 112Veenendaal

Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) di 20 september 2022, 16:45

In 3 stappen naar een nieuwe bank

Een gemiddelde bank in onze woonkamer gaat zo’n 5 tot 7 jaar mee. De kans dat jij dus vroeg of laat op het punt komt om een nieuwe bank aan te schaffen, is dus relatief groot. Omdat een bank één van de meubelstukken is die het meest intensief wordt gebruikt, is het extra belangrijk te kiezen voor een bank die niet alleen mooi is, maar ook comfortabel zit. Vooral tijdens de wintermaanden brengen we gemiddeld toch zo’n 4 tot 6 uur in onze woonkamer door, waarvan het grootste gedeelte op de bank, vaak voor de televisie is. Maar waar let je nu allemaal op wanneer je een nieuwe bank gaat aanschaffen? Door de onderste 3 stappen te volgen, zal je merken dat het je een stuk gemakkelijker afgaat.

Bepaal het budget

Hoeveel wil en kun je uitgeven aan een nieuwe bank? Niet geheel onbelangrijk. Dit bepaald namelijk mede de ‘range’ waarin jij kunt zoeken. Wanneer je een beperkt budget hebt, wordt een echte leren bank natuurlijk een stuk lastiger, dan wanneer je kiest voor een stoffen bank. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook allerlei andere mogelijkheden om een bank te kunnen financieren. Zo kun je kiezen voor een bank op afbetaling, maar behoort een lening aanvragen voor je bank ook tot de mogelijkheden. Wel is het verstandig dat wanneer je kiest voor een lening aanvragen, je verschillende leningen met elkaar vergelijkt. Er zit namelijk nogal verschil in het te betalen rentepercentage, waardoor de bank onderaan de streep zo enkele tientallen of zelfs honderden euro’s voordeliger of juist duurder kan uitvallen. Wel is het verstandig om je voor jezelf een marge in te bouwen als het gaat om het budget. Het zou zonde zijn dat je uit principes je favoriete bank op enkele tientallen euro’s na moet laten staan.

Het type bank

Nadat je het budget hebt bepaald, is het zaak om te bepalen welk type bank of je graag wilt. Zo kun je kiezen voor een tweezits, driezits, maar natuurlijk ook voor een hoekbank. Het type bank bepaald namelijk mede de uiteindelijke prijs die je betaald. Wil je een bank volledig van leer, dan kan het zijn dat een hoekbank door het formaat buiten je budget valt. Door dan te kiezen voor een tweezitsbank in combinatie met een fauteuil, is het heel goed mogelijk dat je dan wel binnen je budget blijft.

De kleur

Nu het type bank is bepaald, is het tijd om de kleur te bepalen. Omdat de meeste banken een levertijd hebben van enkele weken, worden ze op bestelling gemaakt. Dit biedt jou de mogelijkheid om een gewenste kleur te kunnen bepalen waarmee jij de bank graag gestoffeerd wilt zien worden. Wel is het verstandig om de kleuren enigszins neutraal te houden. Je kunt je bank namelijk beter opfleuren met wat sierkussens, dan dat je kiest voor een uitgesproken kleur. Het gevaar is dan, dat wanneer je kiest voor een andere stijl in huis, je bank hier niet meer bij past. Kies je voor een neutrale kleur, dan kun je met verschillende sierkussens en accessoires je bank een andere look en feel geven.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Veenendaal

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Veenendaal
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.