Redactie overig 2 reactie(s) zo 01 januari 2023, 7:26

Man (19) vast na gooien zwaar vuurwerk richting brandweer

Laatste update: 1 maand geleden

RHENEN – In Rhenen / Achterberg op het Ruiterpad hield de politie een 19-jarige man uit Rhenen aan. Hij gooide zwaar vuurwerk naar brandweerlieden die een klein brandje aan het blussen waren.

Rond 03.10 uur moet de brandweer in actie komen bij een brand aan het Ruiterpad. Daarbij werden zij gehinderd door jongeren die met zwaar vuurwerk gooiden. De politie die eveneens ter plaatse was, kon een 19-jarige verdachte aanhouden.

Geweld onacceptabel

Behalve politiemedewerkers krijgen ook andere medewerkers met een publieke taak te maken met agressie en geweld, zoals ambulance- en brandweerpersoneel, tramconducteurs, buschauffeurs, onderwijzers of belastinginspecteurs. Politie en justitie hanteren hier dezelfde aanpak: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geëist.

Deel dit artikel

Locatie

Reacties

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook interessant

Weersverwachting Veenendaal

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Veenendaal
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.