Logo 112Veenendaal

Redactie algemeen 0 reactie(s) wo 25 augustus 2021, 20:07

Noodbevel, samenscholingsverbod en alcoholverbod voor omgeving ISK Harskamp

Laatst bijgewerkt: woensdag 20:24 uur
HARSKAMP – De burgemeester van Ede heeft na overleg met politie en het Openbaar Ministerie besloten maatregelen te treffen voor de omgeving van het ISK Harskamp. De burgemeester neemt deze maatregelen om ongeregeldheden zoals die gisteravond plaatsvonden, te voorkomen.

Burgemeester René Verhulst: ‘We begrijpen dat mensen zich zorgen maken en vragen hebben. Maar die uit je niet door te rellen voor de poorten van de noodopvang. We zijn in gesprek met onder andere de dorpsraad en informeren inwoners zo goed mogelijk, maar sommige vragen kunnen we nu echt nog niet beantwoorden.’

Noodbevel, samenscholingsverbod, alcoholverbod
De burgemeester heeft verschillende maatregelen getroffen die in hun onderlinge samenhang moeten zorgen voor rust en orde in de omgeving van het ISK.

Ten eerste mag in de directe omgeving van het ISK geen demonstratie worden gehouden.

Daarnaast heeft de burgemeester een noodbevel vastgesteld. Op basis van dit noodbevel geldt een samenscholingsverbod. Alleen demonstraties die netjes verlopen zijn toegestaan. Als een demonstratie uit de hand loopt kan de politie de menigte verspreiden.

Tenslotte heeft de burgemeester een verbod uitgevaardigd op het bij zich hebben van alcoholhoudende drank. De burgemeester heeft deze maatregel genomen omdat alcohol de ongeregeldheden gisteravond in de hand heeft gewerkt.

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Veenendaal

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Veenendaal
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.