Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 05:08:01 Veenendaal 56427 Prio Middel Eenheid | Ambulance 09-149 (RAVU) Utrecht
zondag 26 mei 2019

Archief

Brandweerman lichtgewond bij keukenbrand in Wageningen

Gemaakt: Vrijdag, 04 januari 2019 16:45

WAGENINGEN - Aan de Diedenweg in Wageningen is vrijdagmiddag 4 januari rond half twee brand uitgebroken in de keuken van een flatwoning. Er kwam korte tijd veel rook uit de portiek. De brandweer heeft de brand op de eerste verdieping geblust. Volgens een woordvoerder is kortsluiting bij de koelkast de oorzaak van de brand. De straat is afgesloten voor het verkeer.

 

Een brandweerman raakte tijdens de bluswerkzaamheden lichtgewond aan zijn been nadat hij van de trap in de portiek viel. De man is gecontroleerd door ambulancepersoneel maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De bewoners waren tijdens het uitbreken van de brand niet thuis. De woning heeft forse schade opgelopen.

Schoorsteenbrand aan de Kerkewijk in Veenendaal

Gemaakt: Vrijdag, 04 januari 2019 21:30

VEENENDAAL - De brandweer rukte rond 20:30 uur uit voor een schoorsteenbrand aan de Kerkewijk in Veenendaal. Bij aankomst kwam er al heel veel rook uit de schoorsteen.

 

De brandweer heeft de brand geblust en het schoorsteenkanaal geveegd.

Auto belandt op zijn dak na crash tegen boom in Veenendaal

Gemaakt: Vrijdag, 04 januari 2019 21:46

VEENENDAAL - Vrijdagavond 4 januari is op de Groeneveldselaan in Veenendaal een personenauto op de kop beland. De bestuurder van het voertuig raakte hierbij gewond.

 

Vermoedelijk raakte de automobilist een boom en sloeg daarna over de kop. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

 

De boom is door de brandweer afgezaagd. De auto zal worden geborgen door een bergingsbedrijf.

 

Het is niet bekend hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

Pick-up truck gestolen bij insluiping in Renswoude

Gemaakt: Zondag, 06 januari 2019 17:37

RENSWOUDE - In de nacht van vrijdag op zaterdag 5 januari 2019 is bij een insluiping in een woning in Renwoude, een auto gestolen. Dit voertuig betreft een Dodge Ram 1500 met het kenteken: V-749-GD.

 

Verzoek om actief uit te kijken naar de Dodge. Ziet u de Dodge? Bel dan met de politie via 112 of 0900-8844. Mede namens de eigenaar alvast bedankt.

Vandalen duwen auto op zijn kant in Wageningen

Gemaakt: Zondag, 06 januari 2019 19:54

WAGENINGEN - Zondagmiddag rond 16.55 uur werd door een groepje van 4 a 5 jongeren een auto op zijn kant gezet. Dit was op de Ceresstraat in Wageningen.

 

Het betreft een groep in de leeftijd van rond de 15 jaar die donkere kleding, capuchons en petjes droegen. Na dit vandalisme vluchtte de groep in de richting van de Churchillweg. De schade aan het voertuig is aanzienlijk.

 

Wie heeft iets gezien en weet iets over de identiteit van de daders? Neem contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Politie zoekt getuigen van beroving 16-jarige jongen in Veenendaal

Gemaakt: Maandag, 07 januari 2019 15:56

VEENENDAAL - Op 27 december rond 16.15 uur wordt een 16-jarige jongen overvallen door meerdere jongens op het Achterstraatje in Veenendaal. De politie is op zoek naar getuigen.


Wat is er gebeurd?
Op donderdag 27 december 2018 rijdt het 16-jarige slachtoffer met zijn scooter door Veenendaal. Omdat hij bij het Achterstraatje niet mag rijden, stapt hij af. Met de scooter aan de hand loopt hij rond 16.15 uur het Achterstraatje in. Uit de richting van de Hoofdstraat ziet hij meerdere jongens aan komen lopen. Onder bedreiging van geweld wordt hij gedwongen zijn jas – een zwarte Parajumpers maat M - af te geven. Zij berovers gaan er daarna vandoor.

 

Signalement van 1 verdachte

 • Een jongeman van ongeveer 18 jaar oud
 • 1.90 meter lang
 • Dun postuur
 • Licht getinte huidskleur
 • Zwart haar
 • De verdachte droeg een zwarte jas, zwarte schoenen en had een zwarte capuchon op het hoofd.

 

Politie zoekt getuigen
Heeft u deze overval zien gebeuren of weet u meer? Wij komen graag met u in contact. Bel direct 0900 8844. Doet u liever anoniem melding? Dat kan ook: bel dan 0800 7000.

Edenaar krijgt bezoekje van politie na beledigende teksten op Facebook

Gemaakt: Maandag, 07 januari 2019 16:04

EDE - Veel mensen die de politie volgen op Facebook doen dit om te helpen bij het oplossen van strafbare feiten. Daarnaast zijn er volgers die interesse hebben in het werk van de politie.


Kennelijk is er ook nog een andere reden om ons te volgen. In ieder geval voor de 25-jarige Edenaar die gisterenavond de onderstaande teksten naar de politie stuurde.

 

Ondanks zijn ontevredenheid blijft deze man de politie om hulp vragen om zijn problemen op te lossen. Na het lastigvallen van het noodnummer hebben agenten vorig jaar al eens zijn telefoons in beslag genomen. Deze man, die de afgelopen jaren al drie keer is vervolgd voor belediging, was het bij verschillende incidenten kennelijk niet eens met ons optreden. Dan kan uiteraard. Als "scheidsrechter van de samenleving" hebben wij vaak te maken met meerdere partijen waarbij soms een partij niet blij met ons is. Dat begrijpen wij en het is ook logisch dat daar emotie bij komt kijken. Toch zijn er grenzen en laten wij ons bijvoorbeeld niet beledigen of bedreigen.

 

Na overleg met de Officier van Justitie, gaat de politie deze man voor het uiten van de onderstaande teksten vervolgen voor belediging. De verdachte heeft inmiddels bezoek gehad van de politie en hij zal zich moeten komen verantwoorden. De zaak zal dan opnieuw bij Justitie aangeboden worden.

Stel je vraag omtrent letselschade, help jezelf of een bekende

Gemaakt: Dinsdag, 08 januari 2019 01:28

Een verkeers- of bedrijfsongeval, een medische fout of een gebrekkig product. Het kan allemaal leiden tot (blijvende) schade en daarmee iemands leven enorm beïnvloeden. In een aantal van deze gevallen is het mogelijk om deze geestelijke of lichamelijke schade te verhalen op de veroorzakende partij.

 

Heb je daar nu of een aantal jaren geleden mee te maken gehad, of ken je iemand die er mee in aanraking is gekomen, dan is het mogelijk hier vragen over aan ons te stellen. Stel je vraag vrijblijvend en laat je telefoonnummer achter zodat we contact kunnen opnemen.

 

We hebben al flink wat mensen kunnen helpen met het laten verhalen van hun letselschade, denk aan: verkeersongeval, medische fout, letsel door een dier, bedrijfsongeval. Wij helpen je graag.

 

Stel je vraag via ons contactformulier en laat je gegevens achter, inclusief telefoonnummer, zodat we je zo snel mogelijk kunnen helpen.

Witte Peugeot 208 gestolen vanuit Veenendaal

Gemaakt: Dinsdag, 08 januari 2019 17:22

VEENENDAAL - Vanuit Veenendaal is dinsdag 8 januari 2019 een personenauto gestolen. Het weggenomen voertuig betreft een parelmoer witte Peugeot 208 voorzien van het kenteken KK-569-F.

 

Ziet u dit voertuig rijden bel dan direct 112.

Hielke Bethlehem Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Gemaakt: Dinsdag, 08 januari 2019 17:51

EDE - Hielke Bethlehem uit Ede is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester René Verhulst heeft hem op maandagavond 7 januari 2019 de versierselen opgespeld die horen bij deze Koninklijke onderscheiding.

 

De uitreiking van de onderscheiding gebeurde tijdens de nieuwjaarsreceptie van de brandweer Gelderland-Midden in de brandweerkazerne in Ede.

 

Hielke Bethlehem heeft zich dertig jaar ingezet voor de vrijwillige brandweer bij de brandweerploeg Ede Centrum. Daarnaast ontwikkelde hij samen met twee wijkagenten van de politie Ede een preventiemethode via WhatsApp tegen woninginbraken. Met deze WhatsApp methode waren zij een van de eerste in Nederland.

Twintig bekeuringen bij controle fietsverlichting in Veenendaal

Gemaakt: Woensdag, 09 januari 2019 16:32

VEENENDAAL - Woensdagochtend heeft de politie op de Kanaalweg in Veenendaal een half uurtje staan controleren op fietsverlichting. Ze konden er helaas bijna niet tegen schrijven. 20 bekeuringen...

 

Zorg dat uw fietsverlichting en de fietsverlichting van uw schoolgaande kind in orde is. Helaas komt de politie nog geregeld bij aanrijdingen waarbij het ontbreken van goede verlichting de oorzaak is.

Personenauto klem tussen vrachtauto's op de A12 bij Ede

Gemaakt: Donderdag, 10 januari 2019 03:32

EDE - Woensdagavond rond 18:05 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de A12 tussen Veenendaal en Ede. Een automobiliste is door onbekende oorzaak achter op een trailer van een vrachtwagen gereden en een achteropkomende vrachtwagen heeft de auto aangedrukt onder de trailer.

 

Het mag een wonder heten dat de bestuurster zonder hulp uit de auto is gekomen. De bestuurster is in de ambulance nagekeken en naar het ziekenhuis vervoerd, over de aard van de verwondingen is niks bekend. De auto is geborgen door een bergingsbedrijf. De vrachtwagens konden zelf doorrijden. Het verkeer op de A12 ondervond veel hinder.

Buit van inbraak supermarkt Emte Renswoude teruggevonden in Scherpenzeel

Gemaakt: Donderdag, 10 januari 2019 17:16

RENSWOUDE - Afgelopen nacht is er ingebroken in de supermarkt Emte in Renswoude. Hierbij is buit weggenomen. Later die nacht is de buit in een voertuig terug gevonden in Scherpenzeel (gld).
Er zijn nog geen aanhoudingen verricht, maar het onderzoek loopt.


De politie is op zoek naar getuigen die iets gezien hebben van de inbraak. Of wellicht heeft u camerabeelden die voor ons nuttig kunnen zijn. Zo ja, wilt u zich dan melden via 09008844? Gebruik hierbij de vermelding van het volgende registratie nummer: 2019010436.

Hangt er een camera aan uw woning of bedrijfspand? Laat het de politie weten!

Gemaakt: Vrijdag, 11 januari 2019 16:06

Camerabeelden helpen de politie bij het vinden van daders. Hoe beter de politie waar in uw buurt camera's hangen, hoe sneller zij misdrijven kunnen oplossen.

 

Stel, er wordt bij u ingebroken. De politie kijkt dan in een databank wie bij u in de buurt een camera heeft. Vervolgens kunnen zij snel de beelden ophalen om te kijken of de dader er op staat. De politie kijkt dus niet live mee met de camera's, maar inventariseert alleen waar deze hangen. Zo beschermt uw camera niet alleen uw eigen bezit, maar help u tegelijkertijd uw buurt veiliger te maken.

 

U kunt uw camera aanmelden via DEZE LINK (hier staan ook de veelgestelde vragen).

 

Sinds vandaag staat de teller op 200.000 camera's!

Bestuurder in Achterberg gaat ervandoor en laat zwaar beschadigde auto achter

Gemaakt: Zaterdag, 12 januari 2019 20:11

ACHTERBERG - Een bestuurder in aan de Schoneveld in Achterberg heeft zaterdag 12 januari zijn auto achtergelaten na een aanrijding met een hek. De bestuurder ging ervandoor zonder op de politie te wachten.

 

De zwaar beschadigde auto is door bergingsbedrijf Van Amerongen afgevoerd.

Man in Zeist zwaar mishandeld

Gemaakt: Zondag, 13 januari 2019 18:11

ZEIST - In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 januari werd een man ernstig mishandeld op Het Rond in Zeist. Agenten troffen de gewonde man aan maar de verdachten bleken te zijn gevlucht.


Rond 02.35 uur kreeg de politie de melding dat er een man was neergeslagen. Meerdere personen zouden bij de mishandeling betrokken zijn, maar een signalement en/of vluchtroute was onbekend. Politie-eenheden zochten in de omgeving naar de gevluchte verdachten, maar troffen hen niet meer aan. Ambulancepersoneel ontfermde zich over het slachtoffer die niet aanspreekbaar was. De man, een 31-jarige inwoner van Driebergen-Rijsenburg is overgebracht naar het ziekenhuis. Hij is daar opgenomen voor verdere medische behandeling.

 

Getuigen gezocht
De politie is gestart met een onderzoek naar de verdachten en is dringend op zoek naar personen die mogelijk getuigen zijn geweest van het geweldsincident. Men kan contact opnemen via het telefoonnummer 0900-8844. Mocht u anoniem willen blijven en informatie willen delen met de politie, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem via het nummer 0800-7000.

Negen bekeuringen voor fietsers zonder goede verlichting

Gemaakt: Maandag, 14 januari 2019 16:52

VEENENDAAL - Maandagochtend vroeg heeft de politie een controle gehouden op de Prins Bernhardlaan in Veenendaal.

 

Het ging om het gebruik van fietsverlichting en hebben 9 bekeuringen geschreven voor fietsers die hun verlichting niet op orde hadden.

 

Het was nog donker, en de regen deed daarbij geen goed aan de zichtbaarheid in het verkeer. Goede verlichting, al is het maar een setje van een paar euro, kan dan het verschil maken tussen gezien- of niet gezien worden.

Bewoners geëvacueerd na brand in zorgcentrum De Wending in Veenendaal

Gemaakt: Dinsdag, 15 januari 2019 17:39

VEENENDAAL - Bij een kleine brand in woon- zorgcentrum De Wending in Veenendaal zijn enkele bewoners uit voorzorg geëvacueerd.

 

Het betrof een kleine brand, vermoedelijke oorzaak vlam in de pan. De brand is uit en het pand wordt geventileerd.

 

Twee mensen worden door ambulancepersoneel nagegeken omdat zij rook hadden ingeademd. De 22 mensen die werden geëvacueerd, mogen straks weer terug. Stichting Salvage is ingeschakeld voor de schadeafhandeling.

Campus Wageningen Universiteit ontruimd vanwege stroomstoring

Gemaakt: Woensdag, 16 januari 2019 16:13

WAGENINGEN - Alle gebouwen van de Wageningen Universiteit zijn uit voorzorg ontruimd vanwege een stroomstoring. De problemen hebben tweeëneenhalf uur geduurd.


De universiteit was vanaf 8.30 uur door de stroomstoring telefonisch niet bereikbaar. Ook het computernetwerk lag plat. Bij alle gebouwen ging het alarm af.

 

Een kabel vanuit Renkum naar het verdeelstation bleek het probleem te zijn. De precieze oorzaak is nog niet bekend. De ontruimingsinstallatie, de brandbeveiliging en de noodverlichting zijn tot een uur na de uitval van de stroomstoring gegarandeerd. Daarom is besloten om te ontruimen. Mensen mochten niet hoger dan de eerste verdieping van de gebouwen. Sommige studenten gingen daarom naar huis.

 

Voor grote en belangrijke experimenten die op de universiteit worden uitgevoerd, is een noodaggregaat beschikbaar. De verwachting is dat die geen schade hebben opgelopen. Sommige studenten zijn wel bang dat bij hun experimenten het niet goed is gegaan door de stroomuitval.

Jongen (16) in Veenendaal met geweld beroofd van zijn jas

Gemaakt: Woensdag, 16 januari 2019 17:08

VEENENDAAL - Een 16-jarige jongen stuit in het centrum van Veenendaal op een groep van vijf jongens. Ze dwingen hem met geweld om zijn jas af te geven. De politie zoekt de nog onbekende verdachten.

 

Achterstraatje
Het gebeurt op donderdagmiddag 27 december 2018. Het slachtoffer rijdt op zijn scooter richting de Hoogstraat in Veenendaal. Omdat het een winkelgebied is, stapt hij af en loopt hij met de scooter aan de hand het Achterstraatje in. Een groep van vijf jongens komt hem tegemoet lopen. Eén van hen zegt op een intimiderende toon dat hij zijn scooter moet neerzetten. Dat doet hij en dan krijgt hij direct een harde klap in zijn gezicht. Hij moet van de jongens z'n jas uittrekken. Dat weigert hij, waarop hij nóg een aantal klappen krijgt. De jongens trekken hem dan zijn jas uit.

 

Supermarkt
Eén van de jongens gaat naar de Boni supermarkt om een plastic tas te halen. Als hij terug is, gaat de jas in de tas en de jongens wandelen rustig weg richting de Nieuweweg.

 

Parajumper
Het gaat om een zwarte jas van het merk Parajumper ter waarde van 650 euro.

 

Signalement
Uit de opmerkingen die de jongens maakten, valt op te maken dat ze uit Veenendaal komen of in ieder geval goed bekend zijn in de stad. Van de jongen die het slachtoffer aansprak en de eerste klap uitdeelde, is het volgende signalement bekend:

 • lichtgetinte huidskleur
 • leeftijd ongeveer 18 jaar
 • lengte circa 1,90 meter
 • dun postuur
 • zwart haar
 • droeg een zwarte jas met capuchon (over zijn hoofd).

 

De jongen die op pad werd gestuurd om een plastic tas te halen, was beduidend kleiner én jonger dan de rest.

 

Vragen
Heeft u iets gezien van deze beroving op donderdag 27 december? Het kan opgevallen zijn dat er in het Achterstraatje een groepje jongens stond, van wie er één geen jas droeg, terwijl het best koud was. Alle informatie om ze te vinden is welkom, geef het door via de tiplijn: 0800 - 6070. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Politie vindt gestolen sieraden in auto bij twee mannen uit Ede

Gemaakt: Woensdag, 16 januari 2019 21:05

EDE - In een eerder onderzoek naar inbraken in Ede zijn nieuwe ontwikkelingen te melden. Vlak voor de jaarwisseling kwam op de snelweg een voertuig voorbij wat de aandacht van de politie trok. Hierop werd deze en de inzittenden, twee mannen uit Ede, gecontroleerd.

 

Tijdens deze controle zijn ruim 30 sieraden aangetroffen, vermoedelijk van diefstal afkomstig. Enkele sieraden heeft de politie al kunnen herleiden naar woninginbraken in Ede. Nu is het zaak dat we ook van de overige sieraden weten waar ze vandaan komen. Alleen zo kunnen deze criminelen er ook voor vervolgd en bestraft worden.

 

Herken jij één van de sieraden op de foto? Neem contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Scooterrijder naar het ziekenhuis na aanrijding met auto in Veenendaal

Gemaakt: Donderdag, 17 januari 2019 16:01

VEENENDAAL - Op donderdag 17 januari heeft er vlak na het middaguur een ongeval plaatsgevonden op de Gildetrom, ter hoogte van tankstation Gulf, in Veenendaal. Een scooterrijder is daar in botsing gekomen met een auto.

 

Naast politie en ambulance werd ook een traumahelikopter opgeroepen, deze werd later weer geannuleerd. Het slachtoffer was bij aankomst van de ambulance buiten bewustzijn. De scooterrijder is in de ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

 

De oorzaak van de aanrijding is nog onbekend. De scooterrijder droeg geen helm.

Twintig auto's bekrast in Veenendaal West

Gemaakt: Vrijdag, 18 januari 2019 05:31

VEENENDAAL - Donderdag 17 januari heeft de politie in Veenendaal meerdere meldingen ontvangen van vernielingen aan auto's in de omgeving van de Bomas en Oudeveen. In totaal zijn er ongeveer 20 auto's bekrast.


Heeft u in de nacht van 16 op 17 januari 2019 iets gezien van de vernielingen bij auto's in die omgeving? Dan hoort de politie dit heel graag via 0900-8844. Uiteraard mag er ook anoniem misdaad gemeld worden. Dit kan via 0800-7000. Vermeld hierbij het volgende registratienummer: 2019018514.

 

Bent u ook slachtoffer geworden van vernieling aan uw auto? Doe dan aub aangifte.

Inbrekers gaan er met meerdere jassen vandoor na inbraak kledingzaak Veenendaal

Gemaakt: Vrijdag, 18 januari 2019 17:44

VEENENDAAL - Uit een kledingzaak in de Hoofdstraat in Veenendaal is in de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 januari een aantal jassen gestolen. De politie roept getuigen op zich te melden.

 

De inbraak vond rond 02.00 uur die nacht plaats. De inbrekers waren op een scooter en gingen er met meerdere jassen vandoor richting het Scheepjeshof. De inmiddels gewaarschuwde politie zocht in de omgeving naar de verdachten, maar bij de Prins Bernhardlaan hield het spoor op.

 

Signalement
De verdachten:

droegen donkere kleding
hadden een capuchon over hun hoofd
droegen geen helm.
Ze reden op een scooter met een donkere, matte kleur, vermoedelijk zwart of grijs.

 

Aangifte
De eigenaar van de winkel deed aangifte en de recherche doet onderzoek.


Heeft u in de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 januari iets van de inbraak bij de kledingzaak in de Hoofdstraat in Veenendaal gezien of heeft u informatie over de verdachten? Bel de politie 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Zoektocht naar drenkelingen omgeslagen roeiboot in Wageningen

Gemaakt: Zondag, 20 januari 2019 17:33

WAGENINGEN - Bij de jachthaven in Wageningen zou zondagmiddag 20 januari omstreeks 17:00 uur een roeiboot zijn omgeslagen. Er zouden vier mensen in hebben gezeten.


De brandweer is een zoekactie begonnen. Er zijn twee traumahelikopters opgeroepen en is er een politiehelikopter onderweg om te assisteren bij de zoekactie. Eén traumahelikopter werd enige tijd later weer afgemeld.

 

De brandweer vreest voor de opvarenden. "Met deze temperaturen is onderkoeling een groot risico. Daar komt ook nog eens bij dat het al donker is, wat zoeken nog extra lastig maakt", zegt de woordvoerder.

 

Tot nu toe is er geen spoor van de boot of de mensen die erin zaten. Het duikteam van de brandweer kan niet te water omdat het water te hoog staat en de stroming te sterk is.

Hulpdiensten staken zoekactie naar drenkelingen in Wageningen

Gemaakt: Maandag, 21 januari 2019 02:47

WAGENINGEN - Bij de jachthaven aan de Nederrijn in Wageningen hebben hulpdiensten zondagavond urenlang gezocht naar drenkelingen, omdat er een roeiboot zou zijn omgeslagen.


Daar waren rond 17.00 uur twee meldingen over binnengekomen, meldt de veiligheidsregio. De getuigen zeiden dat ze het van een afstand hadden zien gebeuren. Het zou om een wedstrijdboot gaan waarin maximaal vier mensen kunnen.

 

De brandweer en Rijkswaterstaat zochten onder meer met sonarboten en duikers. De politie zette een helikopter in en ook langs de oevers is gezocht.

 

Duikers van de brandweer staakten hun zoekactie rond 19.30 uur, omdat er geen hoop meer was dat er mensen levend uit het water zouden kunnen worden gehaald. Tegen 22.45 uur stopten ook de andere eenheden.

 

Op dit moment is er geen reden om verder te gaan met zoeken, alle diensten gaan afschalen en huiswaarts. Of maandag verder wordt gezocht, is niet bekend.

 

Zie ook:

Verdachte personen op de Fluiterstraat aangehouden na melding alerte bewoners

Gemaakt: Maandag, 21 januari 2019 17:03

VEENENDAAL - Twee alerte bewoners uit Veenendaal hebben zondagochtend waarschijnlijk een woninginbraak voorkomen. Zij zagen op de Fluiterstraat rond 09.30 uur, afzonderlijk van elkaar, dat twee personen zich verdacht gedroegen. De gedragingen bestonden uit het aanbellen bij woningen, over de schuttingen kijken en interesse in woningen tonen. De beide melders hadden hier geen goed gevoel bij en belden 112. De melders gaven goede beschrijvingen van de beide personen. Deze melders wisten te vertellen dat er eentje een bril had en eentje een muts.

 

Nadat agenten ter plaatse hebben gezocht naar de personen zagen zij er eentje wegrennen. Nadat deze persoon was achterhaalt en ook de tweede persoon was staande gehouden bleek dat zij inbrekerswerktuigen op zak hadden.


Als er twee personen op deze manier in de wijk aanwezig zijn en inbrekerswerktuig bij zich hebben, kan dat geen goed vooruitzicht zijn. Beiden personen zijn aangehouden en eventuele woninginbraken zijn voorkomen.

Veilig het natuurijs op

Gemaakt: Maandag, 21 januari 2019 19:02

Het is koud en het vriest dat het kraakt. Er ligt al een mooi laagje ijs op de plassen en de verleiding is groot om even uit te proberen of je erop kunt staan of om zelfs al de schaatsen onder te binden.

 

Maar wanneer is het veilig? En voor wie? Voor mij? En hoe zit het als er nog tien bijkomen omdat ze mij zien schaatsen? Of honderd? Vaak wordt er geschaatst op plekken, waar eigenlijk niemand weet hoe dik het ijs is. Ook zijn er op goede stukken ijs ineens plekken, waarvan je niet weet of het verantwoord is om er overheen te schaatsen. Twijfel je? Neem dan geen risico. Ga je wel schaatsen, zorg dan voor een goede veiligheidsuitrusting. Dan hoeft de brandweer niet voor jou uit te rukken.

 

Voorkom dat je door het ijs zakt
Bij bruggen, vogels, riet, waterplanten en overhangende takken van bomen is het ijs in de meeste gevallen onveilig. Bij kleurverandering van het ijs kan de kwaliteit van het ijs anders zijn. Wees bij aangevroren randen met een afwijkende (geelwitte) kleur bedacht op windwakken. Windwakken kunnen bij strenge vorst lang open blijven en een behoorlijke omvang hebben. Zijn ze toch dichtgevroren, dan kunnen ze een te dun laagje ijs hebben.

 

Als je toch door het ijs zakt of iemand door het ijs ziet zakken en niet uit het water kan komen, bel dan altijd het alarmnummer 1-1-2. De brandweer heeft speciale manieren om iemand te redden. Daar oefenen we op.

 

Bron: brandweer.nl

Door sneeuwval één na drukste spits ooit op de Nederlandse wegen

Gemaakt: Dinsdag, 22 januari 2019 16:56

NEDERLAND - De sneeuw zorgt voor veel verkeersoverlast in Nederland. Op veel wegen en ook snelwegen wordt langzaam gereden.

 

De grootste problemen ziet de ANWB rond Utrecht, Arnhem, Nijmegen en Eindhoven. Het verkeer rijdt door de sneeuw langzaam, met als gevolg de files. Het aantal ongelukken blijft nog wel beperkt.

Gaan we fietsers op nummer 1 zetten in Veenendaal?

Gemaakt: Donderdag, 24 januari 2019 17:20

VEENENDAAL - Gaan we fietsers op nummer 1 zetten in Veenendaal? Denk en praat met ons mee over verkeer, mobiliteit en duurzaamheid.

 

We zien je graag tijdens de dialoogavond op donderdag 31 januari vanaf 18.15 uur bij CSV Het Perron. Meer info en aanmelden via de website van de gemeente Veenendaal.