Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 16:01:21 Veenendaal 33086 Prio Middel Eenheid | Ambulance 09-119

Ambulance 09-119

donderdag 02 april 2020

Archief

Politie waarschuwt: bloedprikbende slaat toe in heel Nederland

Gemaakt: Woensdag, 23 oktober 2019 18:10

NEDERLAND - In verschillende steden zijn mensen slachtoffer geworden van een nieuw soort babbeltruc. De daders doen zich voor als verpleegkundigen die via een vingerprik bloed komen afnemen. Ze hebben intussen in verschillende steden toegeslagen.


Vorige week werden meerdere oudere bewoners in de Utrechtse wijk Overvecht slachtoffer van een nieuwe babbeltruc waarbij de daders zich voordoen als verpleegkundigen. Terwijl de ene 'verpleegkundige' via een vingerprik echt bloed afneemt, gaat de andere op zoek naar waardevolle spullen en geld. Naast Utrecht zijn er intussen ook meldingen gekomen uit Eindhoven.

 

Zelfde methode
Sybren van der Velden, projectleider Woninginbraak en Heling bij de politie: 'We hebben hier niet te maken met losstaande incidenten. Er lijken groepen aan het werk die het land intrekken en steeds met dezelfde methode proberen bij oudere bewoners binnen te komen. Wij raden ouderen aan alert te zijn op deze nieuwe vorm van babbeltrucs. Vraag altijd naar een legitimatie of neem contact op met de zorginstantie waarvoor zorgverleners zeggen te komen.'

Niet vergeten: komend weekend gaat de klok een uurtje achteruit

Gemaakt: Donderdag, 24 oktober 2019 17:03

NEDERLAND - In de nacht van zaterdag 26 oktober op zondag 27 oktober zetten we om 3.00 uur de klok een uurtje achteruit, naar 2.00 uur.

 

En als je dan toch door je huis loopt om alle klokken aan te passen, kijk dan meteen even of er geen apparaten stiekem aan de stroom hangen, de rookmelders het nog doen (testknopje gebruiken) en of er nog obstakels zijn op je vluchtroute (of te wel: zijn de trap, de gang, de deur enzovoort niet geblokkeerd met tassen, jassen en andere spulletjes).

Bekeuringen uitgeschreven tijdens politie controles in Veenendaal en Renswoude

Gemaakt: Zondag, 27 oktober 2019 05:20

VEENENDAAL - In de nacht van zaterdag op zondag 27 oktober heeft de politie controles uitgevoerd in Veenendaal en Renswoude. Tijdens deze controles zijn er ruim 170 bestuurders gecontroleerd.
In Veenendaal hadden 4 bestuurders te veel gedronken en 1 bestuurder was onder invloed van drugs.


In Renswoude hadden 6 bestuurders te diep in het glaasje gekeken. Eén bestuurder werd aangehouden omdat hij onder invloed was van alcohol en drugs. Er zijn 2 rijbewijzen ingevorderd en alle bestuurders zullen zich op een later moment moeten verantwoorden bij Justitie.


Naast de controle op alcohol zijn er ook diverse bekeuringen geschreven voor defecte verlichting, gladde banden en inhalen bij een doorgetrokken streep.

Aanslagen café Dak van de Markt vanavond in Opsporing Verzocht

Gemaakt: Dinsdag, 29 oktober 2019 16:37

VEENENDAAL - Vanavond besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan een reeks incidenten bij een café en een ijssalon in Veenendaal. De eigenaren van de zaken zijn familie van elkaar.


Op woensdag 11 september rond 3.40 uur werd er brand gesticht in café Het Dak van de Markt aan de Markt in Veenendaal. Vorig jaar werd dit pand al drie keer beschoten, waarna het een tijd rustig is geweest. Er werd een onderzoek naar de brand ingesteld, maar hier bleef het niet bij, want op vrijdag 27 september brandde een bestelbus uit op de Dijkstraat-West. De bus was van de eigenaar van het café.

 

In de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 september werd door een onbekende man een handgranaat voor de deur van het café gelegd. Het explosief is niet ontploft en werd veilig gesteld door de Explosieve Opruimingsdienst van Defensie.

 

Brand in ijssalon
Bovenstaande incidenten houden vermoedelijk verband met een brandstichting in een ijssalon aan de Kerkewijk in Veenendaal op woensdagnacht 2 oktober rond 3.10 uur. De eigenaar van deze onderneming is een familielid van de eigenaar van café Het Dak van de Markt.

 

Deel uw informatie!
Heeft u belangrijke informatie over bovenstaande incidenten en heeft u nog niet gesproken met de politie? Geef dit dan door via de opsporingstiplijn op 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

 

Beelden van de Veenendaalse geweldszaken zijn vanavond te zien in Opsporing Verzocht op NPO1 om 20.30 uur.

Frituurpan in brand tijdens Valleiwedstrijden in Kesteren

Gemaakt: Zaterdag, 02 november 2019 17:05

KESTEREN - Diverse brandweerkorpsen uit de provincie Gelderland en Utrecht hebben zaterdag 2 november 2019 meegedaan aan de Valleiwedstrijden in Kesteren.

 

De ploegen kregen een frituurpan brand door in een snackbar op een recreatie terrein. Eenmaal aangekomen werden ze door een beheerder op een fiets opgewacht. Onderweg werd deze door een auto aangereden. De brand in de frituurpan was doorgeslagen naar de afzuigkap op het dak. In een naastgelegen discotheek moesten mensen ontruimd worden.

 

Aan deze vaardigheidstoets deden de volgende brandweer korpsen mee: brandweer Amerongen, brandweer Lunteren, brandweer Elst, brandweer Renswoude, brandweer Veenendaal, brandweer de Valk, brandweer Scherpenzeel, brandweer Harskamp, brandweer Ederveen en Brandweer Rhenen-Achterberg.

 

Uitslag

1 Renswoude

2 Harskamp

3 Lunteren

4 Scherpenzeel

5 Elst

6 Amerongen

7 Ederveen

8 De Valk

9 Rhenen

10 Veenendaal

Politie, KMar en OM oefenen ‘Manhunt’ in november

Gemaakt: Maandag, 04 november 2019 16:16

NEDERLAND - De politie, de Koninklijke Marechaussee en het Openbaar Ministerie houden in de maand november een reeks oefeningen om zich voor te bereiden op een (dreiging van) een aanslag. Alle eenheden van de politie hebben het afgelopen halfjaar getraind op de zogeheten Manhunt-procedure. Vandaag is de eerste oefendag.

 

Een Manhunt is een georganiseerde klopjacht op één of meerdere personen die op basis van informatie en/of politieonderzoek mogelijk een bedreiging vormt of vormen voor de nationale veiligheid. Doel van een Manhunt is om deze dreiging weg te nemen. Bijvoorbeeld door personen die een bedreiging vormen te identificeren, op te sporen en de dreiging weg te nemen. De oefenreeks draagt de Latijnse naam Sigil. Dit is afgeleid van het Latijnse woord Sigillum (zegel) en verwijst naar de bekrachtiging van deze werkwijze.

 

Realistisch
De oefeningen worden op verschillende data in november en verschillende plaatsen gehouden. Waar en wanneer dat precies gebeurt, is ook voor de deelnemers onbekend. Dit om hen zo realistisch mogelijk te laten oefenen. Aan Sigil doen medewerkers van het Openbaar Ministerie, de Koninklijke Marechaussee en politie mee vanuit verschillende disciplines, waaronder recherche, forensische opsporing, de Dienst Speciale Interventies en de observatieteams. Oefenlocaties worden aangekleed en acteurs worden ingezet om de oefeningen zo realistisch mogelijk te laten verlopen. Deze locaties zijn binnen niet toegankelijk voor publiek en pers. Speciale safety officers zorgen ervoor dat de oefeningen veilig verlopen.

 

Voorbereid
'We investeren sterk in de voorbereiding op onze gezamenlijke inzet bij een (dreiging) van een aanslag,' zegt Jannine van den Berg, politiechef van de Landelijke Eenheid en portefeuillehouder Contra-terrorisme, extremisme en radicalisering (CTER). 'Want juist van politiemensen wordt verwacht dat zij op zo'n moment optreden en een stap naar voren zetten. Samen met onze partners blijven we aandacht besteden aan scholing, training en de fysieke en mentale weerbaarheid van onze medewerkers.'

Automobilist overleden na aanrijding met trein in Renswoude

Gemaakt: Maandag, 04 november 2019 16:28

RENSWOUDE - Maandag 4 november is een auto met een trein in botsing gekomen op een spoorwegovergang in Renswoude. De inzittende is overleden.

 

Het ongeval gebeurde rond het middaguur aan de Schalm in Renswoude. Er rukten voor het ernstige ongeluk onder andere een traumateam met traumahelikopter, de incidentenbestrijding en ambulancepersoneel uit. De hulp mocht niet meer baten, het slachtoffer overleed.

 

Door de aanrijding rijden tussen Driebergen-Zeist en Ede-Wageningen geen treinen. Er rijden stopbussen tussen Driebergen-Zeist, Veenendaal-De Klomp en Ede-Wageningen.

 

Update

De sporen bij Renswoude zijn weer vrijgegeven, treinen gaan weer rijden tussen Ede en Driebergen.

Kop-staart aanrijding op de N224 - Renswoudseweg in Ederveen

Gemaakt: Maandag, 04 november 2019 18:44

EDERVEEN - Op de Renswoudseweg in Ederveen zijn maandagavond 4 november drie personenauto's met elkaar in botsing gekomen. De inzittenden zijn gecontroleerd in een ter plaatse gekomen ambulance.

 

De oorzaak van de aanrijding is onbekend.

Letselschade opgelopen of ken je iemand die er mee te maken heeft gehad? Wij helpen je!

Gemaakt: Dinsdag, 05 november 2019 01:41

Een verkeers- of bedrijfsongeval, een medische fout of een gebrekkig product. Het kan allemaal leiden tot (blijvende) schade en daarmee iemands leven enorm beïnvloeden. In een aantal van deze gevallen is het mogelijk om deze geestelijke of lichamelijke schade te verhalen op de veroorzakende partij.

 

Heb je daar nu of een aantal jaren geleden mee te maken gehad, of ken je iemand die er mee in aanraking is gekomen, dan is het mogelijk hier vragen over aan ons te stellen. Stel je vraag vrijblijvend en laat je telefoonnummer achter zodat we contact kunnen opnemen. 

 

Inmiddels hebben we al een flink aantal mensen verder kunnen helpen, denk aan: een hondenbeet, letselschade door sporten, letsel door een medische fout of letselschade na een ongeluk.

 

Wij helpen je graag.

 

Stel je vraag via ons contactformulier en laat je gegevens achter, inclusief telefoonnummer, zodat we je zo snel mogelijk kunnen helpen.

Auto raakt te water op de A12 bij Veenendaal

Gemaakt: Dinsdag, 05 november 2019 22:02

VEENENDAAL - Dinsdagavond, 5 november is een personenauto te water geraakt bij afrit Veenendaal op de A12 richting Utrecht.

 

De bestuurder kon tijdig het voertuig verlaten en werd ter plekke nagekeken door het ambulancepersoneel. Door het ongeluk was één rijstrook en de afrit richting Veenendaal dicht. 

Vrachtwagen met pech zorgt voor oponthoud op de A12 bij Veenendaal

Gemaakt: Woensdag, 06 november 2019 15:32

VEENENDAAL - Op de A12 heeft een vrachtwagen met pecht woensdag voor oponthoud gezorgd. Volgens de chauffeur had hij bij de oprit van de A12 bij Veenendaal een vreemd geluid gehoord. Vervolgens is er flinke rookontwikkeling geweest. De chauffeur heeft de combinatie op de vluchtstrook gezet, en heeft het voertuig snel verlaten. De olie spoot eruit.

 

Een rijstrook is spiegelglad, en wordt gereinigd. De combinatie wordt nu afgesleept. De turbo van de trekker zou zijn opgeblazen.

Politie zoekt eigenaar hondenriem waarmee losgebroken hond is gevangen

Gemaakt: Woensdag, 06 november 2019 15:40

VEENENDAAL / EDE - Wie o wie is de reddende engel van wie de politie in Veenendaal deze hondenriem mocht lenen om de losgebroken hondenboef te vangen? Graag zouden zij hem terug willen geven.


De hond was even op ontdekkingsreis in Veenendaal. Na een flinke achtervolging is de hond uit eindelijk gevonden/gevangen op industrieterrein Kievietsmeent in Ede. Hij zit nu weer veilig bij zijn baasje voor de kachel.


Rijdt u in een Mini en heeft u uw riem afgestaan op de Grote Beer ter hoogte van garage Broekhuis? Laat het de politie weten via 0900-8844.

Celstraffen geëist voor gewelddadige diefstal van driehonderd iPhones in Veenendaal

Gemaakt: Donderdag, 07 november 2019 18:57

VEENENDAAL - Tegen drie mannen uit Zutphen van 28, 26 en 56 jaar zijn vandaag celstraffen van respectievelijk 5 jaar, 4 jaar en 9 maanden en 4 jaar en 6 maanden geëist. Volgens het Openbaar Ministerie hebben zij in augustus 2018 met geweld een koerier beroofd van een lading iPhones met een waarde van bijna tweeënhalve ton.

 

In opdracht van een leverancier bracht de koerier de driehonderd iPhones naar een loods in Veenendaal. Nadat de koerier was aangekomen en de dozen had uitgeladen, is hij met een vuurwapen bedreigd en met tiewraps vastgebonden. Drie aanwezige mannen haalden de telefoons uit de dozen en namen deze vervolgens mee.

 

De 28-jarige verdachte is een zakenpartner van de leverancier. Deze verdachte zegt zelf dat hij slechts als tussenpersoon heeft gefungeerd en dat een andere persoon de bestelling heeft gedaan die is uitgemond in de beroving. Uit onderzoek naar onder meer Skype- en WhatsAppp- en telefoongesprekken en uit getuigenverklaringen blijkt naar de mening van het Openbaar Ministerie echter dat hij degene is die de afspraak geregeld heeft. Hoewel hij zelf niet aanwezig was op het bewuste moment in Veenendaal houdt het Openbaar Ministerie hem wel verantwoordelijk voor het medeplegen van de diefstal met geweld.

 

De twee andere verdachten waren volgens de officier van justitie fysiek betrokken bij de diefstal in de loods en bij het bedreigen en knevelen van de koerier. De 26-jarige verdachte is ook verboden wapenbezit ten laste gelegd. Deze verdachten kwamen in beeld na een DNA-match met sporen die aangetroffen werden op en in de tiewraps waarmee de handen van de koerier gekneveld werden. Wat volgde is een uitgebreid onderzoek door de recherche waarbij onder meer zendmastgegevens en communicatie van de verdachten werden geanalyseerd.

 

Bij het bepalen van de strafmaat is onder andere rekening gehouden met de impact die de gebeurtenissen hebben gehad op de nietsvermoedende koerier. Ook wordt de verdachten verweten dat zij op een geraffineerde manier te werk zijn gegaan en een aanzienlijke buit hebben gemaakt. Tenslotte is rekening gehouden met het strafblad dat de verdachten al hadden.

 

In dit onderzoek werd ook een 36-jarige man uit Zutphen aangehouden. Voor zijn betrokkenheid is onvoldoende bewijs uit het onderzoek naar voren gekomen. De officier van justitie heeft voor hem dan ook vrijspraak gevraagd.

Hogere straf voor ernstige verkeersdelicten per 1 januari 2020

Gemaakt: Vrijdag, 08 november 2019 15:54

NEDERLAND - De wet van minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) die hogere straffen mogelijk maakt voor ernstige verkeersdelicten, is vandaag door de Eerste Kamer aanvaard en treedt op 1 januari 2020 in werking. Allereerst gaat de maximale straf voor gevaarlijk rijden van 2 naar 6 maanden gevangenisstraf, ook in zaken zonder letsel of schade. Dat is nodig om automobilisten steviger aan te pakken die – bijvoorbeeld door onverantwoorde inhaalacties – een gevaar op de weg zijn.

 

Daarnaast komt er een gevangenisstraf van maximaal twee jaar te staan op zeer gevaarlijk rijgedrag waarbij automobilisten opzettelijk de verkeersregels ernstig overtreden zonder acht te slaan op de veiligheid van anderen. Daarvoor is meer nodig dan een enkele verkeersovertreding. Het gaat om een combinatie van gedragingen. Bijvoorbeeld een forse overschrijding van de maximumsnelheid, het negeren van rode lichten, op de verkeerde weghelft rijden en ook nog een mobiele telefoon vasthouden, terwijl zeer goed voorstelbaar was dat een ongeval kon plaatsvinden. Alleen door toeval of geluk vallen er geen slachtoffers. Grapperhaus rekent deze automobilisten zeer gevaarlijk en onverantwoord rijgedrag dus zwaar aan – ook als zij geen ongeluk veroorzaken.

 

Veroorzaken zij met dit roekeloos rijgedrag wél een ernstig ongeluk, dan is straks een gevangenisstraf tot maximaal 6 jaar mogelijk. In de wet is duidelijker vastgelegd wanneer sprake is van roekeloos rijden. Dit verruimt de mogelijkheden om automobilisten te vervolgen die onaanvaardbare risico's nemen en de zwaarste ongelukken veroorzaken. En dan gaat het niet alleen om snelheidswedstrijden, maar bijvoorbeeld ook om een bestuurder die als een dolleman aan het verkeer deelneemt, meerdere verkeersdelicten begaat en een ongeval met dodelijke afloop of zwaar letsel veroorzaakt.

 

Verder gaan de strafmaxima voor verkeersdelicten als rijden onder invloed, doorrijden na een ongeval en rijden zonder (geldig) rijbewijs omhoog van 3 maanden gevangenisstraf naar 1 jaar. Dit werkt door in de straffen voor recidive. Als iemand zich binnen 5 jaar weer schuldig maakt aan rijden onder invloed kan de straf met een derde omhoog. In ernstige gevallen van doorrijden na een ongeval, met letsel of erger tot gevolg, krijgt de politie meer opsporingsbevoegdheden om de dader op te sporen.

 

Binnenkort gaat een wetsvoorstel in consultatie met diverse maatregelen om de aanpak van rijden onder invloed te versterken.

 

(Bron: Rijksoverheid)

Aanhanger met koeien gekanteld op kruispunt in Veenendaal

Gemaakt: Zaterdag, 09 november 2019 16:29

VEENENDAAL - Op de Nieuweweg-noord in Veenendaal is een aanhanger met vier koeien gekanteld. Het ongeval gebeurde zaterdagmiddag vlakbij de McDonald's.

 

De beesten raakte niet gewond. De schade is aanzienlijk. De vier koeien zijn met hulp van de brandweer Ederveen overgeladen in een andere aanhanger. Met een mobiele kraan is de aanhanger weer recht gezet.

Pro Zwarte Pieten demonstratie bij omroep NTR in Hilversum

Gemaakt: Zaterdag, 09 november 2019 16:53

HILVERSUM - Op zaterdag 9 november vond er een demonstratie plaats voor Pro Zwarte Pieten op het Mediapark in Hilversum.

 

Een tiental voorstanders van Zwarte Piet verzamelde zich op het Mediapark omdat de NTR geen Zwarte Pieten meer wil hebben in het Sinterklaasjournaal. Diverse demonstranten hadden een t-shirt aan met de tekst "Zwarte Piet is geen racisme". Aanstaande maandag gaat het Sinterklaasjournaal weer van start op televisie.

 

De demonstranten zijn later op de middag het gebouw van de NTR binnengelaten. De demonstratie is rustig verlopen.

Woensdag en donderdag extra controle op bellen of appen in het verkeer

Gemaakt: Maandag, 11 november 2019 16:53

MIDDEN NEDERLAND - Op woensdag 13 en donderdag 14 november controleert de politie Midden-Nederland extra op het bellen of appen in het verkeer. De smartphone is een belangrijke oorzaak van verkeersongevallen en één van de gevaarlijkste vormen van afleiding.

 

Laat je niet afleiden in het verkeer
Het is verleidelijk: nog even dat belangrijke telefoontje aannemen of appje plaatsen. Afleiding in het verkeer vormt, samen met snelheid, het gebruik van alcohol en drugs, het grootste risico voor de verkeersveiligheid.

 

Hoge boete
Veel bestuurders van een auto, bromfiets of snorfiets weten inmiddels dat ze niet 'handheld' mogen bellen. Deze regel geldt ook voor bestuurders van gehandicaptenvoertuigen die uitgerust zijn met een motor. Wat veel mensen niet weten, is dat het vasthouden van de mobiele telefoon of smartphone tijdens het rijden óók strafbaar is.

 

Afleiding
Tijdens de actiedag voert de politie extra controles uit die specifiek gericht zijn op afleiding. Dit zal voornamelijk plaatsvinden in de provincies Flevoland en Utrecht en de Gooi & Vechtstreek. Om ongelukken te voorkomen adviseert de politie om de smartphone met rust te laten wanneer je je in het verkeer begeeft.

 

Aankondigen
Het voornaamste doel van de actie is dat verkeersdeelnemers zich bewust worden van het gevaar van afleiding. Daarom kondigt de politie de controles ook aan. Wanneer het nodig is dan bekeuren wij, maar het liefste zien wij dat er weer een daling komt in het aantal verkeersslachtoffers. En uiteraard dat de smartphone, als extra risico, verdwijnt uit het verkeer.

Kootwijkerbroeker 2 dagen in cel op verdenking van poging zware mishandeling tijdens bouwprotest in De Klomp

Gemaakt: Vrijdag, 15 november 2019 16:31

KOOTWIJKERBROEK / DE KLOMP / ARNHEM - Een man uit Kootwijkerbroek is door de politie twee dagen vastgehouden in een cel in Arnhem op verdenking van zware mishandeling.

 

De man reed op 30 oktober 2019 mee tijdens het bouwprotest in De Klomp. Volgens de politie zou de man met zijn bus een motoragent hebben afgesneden.

 

De Kootwijkerbroeker meldde zich na een brief van de politie op donderdag 14 november bij het politiebureau in Arnhem. Daar werd hij na het nemen van vingerafdrukken aangehouden en in een cel gezet. Tijdens een verhoor later die dag werd hij beschuldigd van poging tot zware mishandeling en bedreiging. De man verklaarde zelf niet gereden te hebben en kon de naam van de bestuurder niet geven. Hij werd vrijdagmiddag weer vrijgelaten.

Ontsnapte tbs'er Van Z. terug in Nederland

Gemaakt: Vrijdag, 15 november 2019 17:02

SCHIPHOL - De Franse autoriteiten hebben vanmiddag de 40-jarige Van Z., die zich op 4 oktober jl. in Nijmegen onttrok aan zijn tbs-maatregel, overgeleverd aan Nederland. Betrokkene is direct na aankomst op luchthaven Schiphol overgebracht naar de Penitentiaire Inrichting Schiphol.

 

De man zat in de Pompekliniek in Nijmegen waar hij op 4 oktober tijdens begeleid verlof wegfietste bij zijn begeleider. Hij had een fietstas volgestopt met spullen mee en had van tevoren geld gepind.

Het Landelijk Parket heeft een opsporingsbericht uitgedaan om het grote publiek te vragen uit te kijken naar de man.

 

Van Z. zocht tijdens zijn vlucht regelmatig contact met Omroep Gelderland om, in zijn optiek, misstanden in de Pompekliniek aan de kaak stellen. Zo zou er volgens hem veel te weinig therapie en begeleiding zijn.

 

Toen er aanwijzingen waren dat de man zich in Frankrijk bevond, heeft het Fugitive Active Search Team Nederland (FASTNL) de Franse collega's van FAST ingeschakeld. Op 9 oktober is de Nederlander in Parijs aangehouden.

 

Tbs
De tbs is opgelegd wegens grooming, het in het bezit hebben van kinderporno en het plegen van ontuchtige handelingen met minderjarigen.

Politie maakt gebruik van camper tijdens controle op afleiding in het verkeer

Gemaakt: Vrijdag, 15 november 2019 18:02

NEDERLAND - Op 13 en 14 november voerden de politie in de regio Midden-Nederland extra verkeerscontroles uit die gericht waren op afleiding in het verkeer. De nadruk van deze controles lag op het gebruik van elektronische apparaten, zoals telefoons, achter het stuur. Bij de actie maakte de politie gebruik van een camper, om van boven in personenauto's mee te kunnen kijken.


In totaal zijn er 287 bekeuringen uitgedeeld, waarvan 197 voor het vasthouden van elektronische apparaten tijdens het rijden. Eén van de bestuurders was zelfs een spelletje poker op zijn telefoon aan het spelen tijdens het besturen van zijn voertuig.

Boeren demonstreren bij lezing Dierenrechtenactivist Earthling Ed in Ede

Gemaakt: Vrijdag, 15 november 2019 19:12

EDE - Boeren uit de omgeving zijn vanuit Wekerom naar Ede gereden om te demonstreren. De boeren willen hun stem laten horen bij een lezing van Dierenrechtenactivist Earthling Ed bij De Fietser aan de Akulaan in Ede.

 

Earthling Ed zal samen met Esther Ouwehand (Fractievoorzitter in de Tweede Kamer en partijleider Partij voor de Dieren) een lezing verzorgen over dierenrechten. Ed Winters is een Britse dierenrechtenactivist, filmmaker en docent. Op social media heeft hij een grote aanwezigheid, o.a. met zijn beroemde universitaire lezing "You Will Never Look at Your Life in the Same Way Again". In het kader van een Europese tour doet hij dit jaar Nederland, Zwitserland en Duitsland aan waar hij meer dan 60 lezingen zal verzorgen.

 

Update

De boeren zijn aangekomen in Ede maar worden geweigerd bij de deur. Toezicht en handhaving is aanwezig om de orde te handhaven. De bouwers en boeren proberen alles rustig te laten verlopen. In een caravan worden broodjes met beenham uitgedeeld. Boeren komen zelfs uit Scheveningen en Cuijk.

Brandweer rukt uit voor keukenbrand bij COA Wageningen

Gemaakt: Zondag, 17 november 2019 00:29

WAGENINGEN - Bij het asielzoekerscentrum aan de Bosrandweg in Wageningen heeft zaterdagavond een kleine keukenbrand gewoed. De vlam was in een afzuigkap geslagen.

De brandweer schaalde flink op. In totaal kwamen 2 blusvoertuigen en een hoogwerker ter plaatse. Bij aankomst hadden de bewoners inmiddels het vuur geblust.

 

De beveiliging heeft vanwege de rookontwikkeling een 50 tal appartementen tijdelijk ontruimt. Nadat de brandweer de situatie onder controle had, konden de bewoners weer naar hun appartement. Leuke bijkomstigheid was dat ook zwarte piet met de brandweer was meegekomen.

Bejaarde vrouw opgelicht in Wageningen

Gemaakt: Maandag, 18 november 2019 15:34

WAGENINGEN - Van de rekening van een bejaarde inwoonster van Wageningen worden op dinsdag 27 september 2019 meerdere bedragen afgeschreven.

 

Deze transacties worden niet door haar zelf gedaan maar door een onbekende man. Deze man, zo zien we op camerabeelden, staat die avond tegen middernacht bij een pinautomaat aan het Raadhuisplein in Veenendaal het geld van haar rekening te pinnen.

 

Vragen
Wie herkent deze pinner? Neem contact op met de politie via 0900-8844.

Auto vliegt spontaan in brand voor verkeerslichten in Veenendaal

Gemaakt: Woensdag, 20 november 2019 20:37

VEENENDAAL - Woensdagmiddag 20 november rond 15.00 uur is brand ontstaan in een auto aan de Rondweg-West in Veenendaal.

 

De auto is spontaan in brand gevlogen. De brandweer heeft de brand geblust. De bestuurder kon net op tijd zijn auto verlaten. Een begingsbedrijf heeft de auto geborgen.

Bestelbus knalt frontaal tegen RIMOB op A12 bij Bennekom

Gemaakt: Donderdag, 21 november 2019 16:42

BENNEKOM - Op de A12 ter hoogte van de afrit Ede/Wageningen is donderdagmiddag een bestelbus frontaal op een wegverdrijver geknald. Ook een personenauto liep schade op.


De bestuurder is nagekeken in de ambulance maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De bestelbus werd door een sleper geborgen.


Er ontstond een flinke file. Verkeer kon alleen via de vluchtstrook doorrijden.

Schade bij aanrijding in De Klomp

Gemaakt: Vrijdag, 22 november 2019 07:32

DE KLOMP - Op de Rijksweg in De Klomp is vanmorgen rond kwart voor 7 een ongeval gebeurd. Op de kruising met de Hoofdweg knalde een personenauto op een bestelbus. De schade is aanzienlijk.

 

De bestuurder van de auto raakte net als de bestuurder van de bestelbus niet gewond. Hoe het ongeval kon gebeuren is niet bekend maar vermoedelijk is één van de twee automobilisten door het rood gereden. 

Auto in brand op afrit A12 in Veenendaal

Gemaakt: Vrijdag, 22 november 2019 21:46

VEENENDAAL - Vrijdagavond 22 november rond 18.00 uur is een auto verwoest door een brand op afrit van de A12 bij Veenendaal.

 

De afrit en de rechter baan waren tijdens het blussen afgesloten. De brand ging gepaard met flink wat rook, dit zorgde voor enige hinder voor de voorbijgaande automobilisten. Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend.

Auto crasht in tunnel op de Frankeneng in Ede

Gemaakt: Zaterdag, 23 november 2019 14:31

EDE - Zaterdagmiddag 23 november rond 13.35 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Frankeneng in Ede.

 

In de tunnel op de Frankeneng is een auto uit de bocht gevlogen. De inzittenden zijn gecontroleerd in de ambulance maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

 

De auto wordt geborgen.

Man zwaargewond na mishandeling Ede

Gemaakt: Zondag, 24 november 2019 00:46

EDE - Een man van 28 uit Ede ligt sinds dinsdag 19 november in het ziekenhuis nadat hij zwaar is mishandeld. De mishandeling vond plaats op de Gasperisingel. Wat er zich precies heeft afgespeeld is op dit moment niet duidelijk.

 

Agenten krijgen dinsdag een melding van een vechtpartij. Het slachtoffer is daarbij gewond geraakt en wordt direct naar de intensive care van het ziekenhuis gebracht. Sinds dinsdag onderzoekt de politie deze zaak.

 

Bestuurder gezocht
Na het incident is een zwarte auto van de plaats delict weggereden. De politie komt graag in contact met de bestuurder van deze zwarte auto.

 

Wie weet meer over deze zaak?
De afgelopen dagen is met verschillende getuigen gesproken. Ook zijn verschillende camerabeelden bekeken. Toch komt het onderzoeksteam graag in contact met mensen die mogelijk meer weten over deze zaak, maar nog niet gesproken hebben met de politie. Diverse camerabeelden uit de buurt zijn bekeken, mogelijk dat er nog meer camera's in de buurt van de Gasperisingel zijn waarvan de beelden nog niet gedeeld zijn.

Meerdere voertuigen betrokken bij ongeval op de N224 in Woudenberg

Gemaakt: Vrijdag, 29 november 2019 21:07

WOUDENBERG - Vrijdagavond 29 november zijn de hulpdiensten met spoed opgeroepen naar de N224 in Woudenberg met 4 voertuigen. Bij het ongeval raakte 1 persoon gewond.

 

Het ongeval zorgt voor een flinke file. Er zijn meerdere voertuigen afgesleept door een berger.