Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 13:05:58 Aanrijding Letsel Prins Clauslaan Veenendaal Prio Eenheid | Politie Utrecht (Persinfo)
dinsdag 01 december 2020

Archief

Fietser gewond bij ongeval op de Nijhofflaan in Veenendaal

Gemaakt: Donderdag, 25 juni 2020 19:15

VEENENDAAL - Donderdagavond 25 juni rond 18.05 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Nijhofflaan in Veenendaal.

 

De fietser is hierbij gewond geraakt en in een ambulance gecontroleerd. De jonge fietser hoefde niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd. Door het ongeval is de straat enige tijd afgesloten geweest. Het is nog onduidelijk hoe het ongeval precies heeft kunnen plaatsvinden.

Renswoudenaren grijpen winkeldief in de kraag

Gemaakt: Zaterdag, 27 juni 2020 16:58

RENSWOUDE - Vrijdagavond 26 juni 2020,omstreeks 19:16 uur kreeg de politie de melding dat er op de Van Arckelweg in Renswoude een man werd vast gehouden. Het was op dat moment nog onduidelijk wat er precies plaats gevonden had.


Kort hierna werd duidelijk dat het om een verdachte van een winkeldiefstal bij de plaatselijke supermarkt ging. De winkeldiefstal zou gepleegd zijn door 2 mannen die er vandoor waren gegaan.
Omdat het om 2 verdachten ging, waarvan er nog één op de vlucht was, reden er direct diverse éénheden mee naar Renswoude.


Een éénheid ging direct door naar de van Arckelweg. Daar werd ook duidelijk dat een 19-jarige Renswoudse medewerker van de supermarkt mishandeld was door de verdachten. Dan wordt het dus (winkel)diefstal met geweld.


De andere éénheden gingen samen met behulpzame inwoners op zoek naar verdachte 2. Inwoners hadden foto's gemaakt van de verdachten. Dit hielp de politie en de inwoners in de opsporing van verdachte 2. Na korte tijd werd verdachte 2 door de politie op Het Overbosch klem gereden in samenwerking met inwoners van Renswoude aangehouden.


De respectievelijk 23-jarige en 26-jarige Poolse verdachten zonder vaste woon-of verblijfplaats zijn na de aanhouding overgebracht naar bureau Veenendaal. Omdat de 26-jarige tijdens het transport erg vervelend gedrag vertoonde kregen de agenten die hem overbrachten naar bureau Veenendaal toestemming om met O&G (optische-en geluidsignalen)naar het bureau Veenendaal te rijden.

Jongen aangereden in Ederveen, dader rijdt door

Gemaakt: Zondag, 28 juni 2020 23:39

EDERVEEN - Zondagavond 28 juni rond 23.00 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Buurtweg in Ederveen. Een jongen is door een personenauto aangereden en daarbij gewond geraakt. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

 

De automobilist die de jongen heeft aangereden is na het ongeval doorgereden. De politie is met man en macht op zoek naar de doorrijder.

Familie en vrienden herdenken Shelley

Gemaakt: Maandag, 29 juni 2020 20:40

EDE - Op maandagavond 29 juni heeft er een herdenking plaatsgevonden aan de Jan Th Tooroplaan in Ede. De herdenking was georganiseerd door de familie van Shelley.

 

Tijdens deze herdenking vertelde de moeder van Shelley haar verhaal. Ook vroeg ze aan iedereen de 2 mannen die zijn vrijgelaten, om deze met rust te laten. Want zij hebben er niets mee te maken. Hierna was een vriendin van Shelley aan het woord en haalde mooie herinneringen op. Zij sloot haar speech af met een toost op Shelley.

 

Donderdag is de crematie, de familie verzoekt iedereen om een erehaag te maken vanaf de Lucas de Kockstraat vanaf 13.15 uur tot aan crematorium Slingerbos. Na de 2 toespraken werden er bloemen bij een boom gelegd waar een grote foto van Shelley hangt.

 

De opkomst was groot, ruim 100 personen waren aanwezig, familie, buurtbewoners, vrienden en belangstellenden.

 

De Edese kwam vorige week om het leven in haar woning aan de Jan Th. Tooroplaan. Naar aanleiding van haar overlijden zit haar 23-jarige vriend vast. Twee andere mannen die op de avond van het incident werden aangehouden bij de woning zijn weer op vrije voeten gesteld.

Personenauto vliegt in brand op de A12 tussen Ede en Arnhem

Gemaakt: Dinsdag, 30 juni 2020 20:09

BENNEKOM - Dinsdagavond 30 juni rond 19.35 uur is brand ontstaan in een auto op de A12 tussen Ede en Arnhem ter hoogte van Bennekom.

 

De brand ontstond tijdens het rijden. De bestuurder wist de auto nog tijdig op de vluchtstrook te zetten waarna de vlammen al onder de motorkap vandaan sloegen. De opgeroepen brandweer heeft de auto geblust. En een berger heeft het wrak meegenomen.

Fietsster ernstig gewond bij aanrijding met auto in Veenendaal

Gemaakt: Donderdag, 02 juli 2020 17:40

VEENENDAAL - Donderdagmiddag 2 juli rond 15.00 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Veldweg in Veenendaal.

 

Bij het ongeval tussen een auto en een fietsster is de fietsster dusdanig gewond geraakt dat een Mobiel Medisch Team (MMT) met de traumahelikopter is ingevlogen om assistentie te verlenen. De helikopter is geland op een grasveld in de buurt. Na stabilisatie is de fietsster per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

Mobiele Eenheid veegt demonstrerende voetbalsupporters van het 5 mei plein in Wageningen

Gemaakt: Zaterdag, 04 juli 2020 16:46

WAGENINGEN - Tientallen voetbalsupporters demonstreerden zaterdagmiddag op het 5 Mei Plein in Wageningen voor meer vrijheid in de coronacrisis. Meerdere actievoerders zochten de confrontatie met de politie.


De Mobiele Eenheid heeft het plein met betogers rond 16.00 uur schoongeveegd, waarna tientallen demonstranten zich verspreidden door de stad. De politie zegt dat het gaat om een groep actievoerders 'die de openbare orde wilden verstoren'.

 

De betogers toonden spandoeken met teksten als: 'Vrijheidsstrijders'. Ze deden dat op het 5 Mei Plein, de plek waar aan het einde van de Tweede Wereldoorlog onderhandeld werd over de overgave van de Duitse bezetter.

 

De gemeente Wageningen zegt dat de demonstratie niet was aangekondigd. De groep is dan ook direct gevraagd te vertrekken. Wie daar niet naar luisterde, is aangehouden. Er zijn meerdere betogers opgepakt.

 

Stad overvallen

"Onze stad overvallen door demonstratie. Die was niet aangekondigd en zonder vergunning. Helaas zijn er heel veel mensen van geschrokken. Het is onder controle door goed optreden van de politie." Aldus burgemeester Geert van Rumund.

Woninginbreker opgepakt in Woudenberg dankzij alerte buurtbewoner

Gemaakt: Maandag, 06 juli 2020 17:18

WOUDENBERG - Na een melding van een alerte buurtbewoner kon er op 6 juli een verdachte worden aangehouden voor een woninginbraak. Door de snelle melding kon de politie ook snel ingrijpen.

 

In de nacht van zondag 5 op maandag 6 juli ziet een bewoner aan de Griftdijk in Woudenberg iets heel verdachts: twee donker geklede mannen rondom een huis in de straat. En dat klopt niet, want de mensen die hier wonen zijn op vakantie. De alerte buur meldt dit meteen bij de politie.

 

Als het huis wordt onderzocht, blijkt dat er is geprobeerd om in te breken. Er wordt naar de verdachten gezocht met behulp van honden en de politiehelikopter. Dit heeft effect, want er rennen twee mensen weg in de buurt van de Griftdijk. Na een korte achtervolging kan een 25-jarige man worden aangehouden.

 

Meld verdachte situaties
Wanneer er een verdachte of bedreigende situatie is, bel dan meteen 112. Hoe sneller de melding binnen komt, hoe meer kans er is dat de verdachten op heterdaad worden betrapt of op tijd gevonden kunnen worden. Zoals je kunt lezen in het geval van deze inbraak in Woudenberg, is er door de melding van een alerte buurtbewoner een succesvolle aanhouding gedaan.

Wil je meer weten over noodhulp en meldingen doen?

 

Getuigen woninginbraak
Weet je meer van de inbraak aan de Griftdijk in de nacht van 5 op 6 juli? Heb je wat gezien of woon je in de directe omgeving en heb je camera's aan je huis? Neem dan contact op via 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem).

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel.

Overstekende fietsster aangereden door auto op kruising in Veenendaal

Gemaakt: Maandag, 06 juli 2020 17:23

VEENENDAAL - Maandagmiddag 6 juli rond 15.45 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Raadhuisstraat met de kruising Boompjesgoed in Veenendaal.

 

Een jongedame op de fiets is tijden het oversteken aangereden door een auto. Na behandeling door een ambulancemedewerker is ze met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

 

De politie doet onderzoek naar de toedracht.

Schade aan auto na aanrijding met paal in Veenendaal

Gemaakt: Dinsdag, 07 juli 2020 15:44

VEENENDAAL - Dinsdagmiddag 7 juli rond 15.45 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Ambachtsstraat in Veenendaal.

 

Een auto heeft schade opgelopen nadat hij tegen een paal is gereden. Niemand raakte bij het ongeval gewond. Het voertuig is afgesleept door een bergingsbedrijf.

113 Zelfmoordpreventie bereikbaar via 113 én gratis via 0800-0113

Gemaakt: Dinsdag, 07 juli 2020 19:49

Sinds 1 juli is 113 Zelfmoordpreventie bereikbaar via het telefoonnummer 113. Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) heeft zich hard gemaakt voor het beschikbaar stellen van dit telefoonnummer, zodat mensen met suïcidale gedachten beter de weg kunnen vinden naar de hulp van 113 Zelfmoordpreventie. Omdat het telefoonnummer 113 momenteel niet gratis bereikbaar is en 113 op de factuur van bellers ervan verschijnt, is de hulplijn van 113 Zelfmoordpreventie vanaf nu ook bereikbaar op het gratis nummer 0800-0113, bellen naar dit nummer verschijnt anoniem op de factuur. Om te zorgen dat de hulplijn voor iedereen optimaal bereikbaar is, blijft voor de zekerheid ook het ‘oude’ nummer 0900-0113 bestaan. Bellers betalen hiervoor hun gebruikelijke telefoonkosten.  

 

Bereikbaarheid

Mensen die worstelen met suïcidale gedachten en hierover willen praten kunnen 24/7 contact opnemen met de hulplijnen van 113 Zelfmoordpreventie. Naast een telefonisch gesprek kan dit ook via de chat, op www.113.nl. 113 doet er alles aan zo goed mogelijk bereikbaar te zijn. Op piekmomenten kunnen de lijnen bezet zijn en horen bellers een bandje waarin hen wordt gevraagd om in gevallen van levensgevaar met 112 te bellen. Hulpvragers kunnen ook hun gegevens achterlaten om op een rustiger moment te worden teruggebeld. 

 

Verschil tussen 112 en 113

De hulplijn van 113 Zelfmoordpreventie is er om te praten over zelfmoordgedachten of advies te vragen als iemand zich zorgen maakt over een naaste. Wanneer mensen direct hulp nodig hebben van de politie, brandweer of ambulance, bijvoorbeeld mensen die een zelfmoordpoging hebben ondernomen, moeten zij 112 bellen. 113 Zelfmoordpreventie kan zelf geen hulpdiensten naar hulpvragers sturen. Het is belangrijk om het verschil tussen de nummers goed duidelijk te maken, zodat mensen zo snel mogelijk goed geholpen kunnen worden. Deze boodschap horen mensen dan ook in de welkomstboodschap als zij bellen en wordt gecommuniceerd op de website.

 

Anonimiteit 

Bellen met de hulpverleners van 113 Zelfmoordpreventie is altijd anoniem. Dit betekent dat de hulplijn geen contactgegevens kan zien of locatie kan herkennen. Hulpvragers hoeven hun identiteit niet te vermelden bij het chatten of bellen en op facturen van bellers naar 0800-0113 wordt niet weergegeven dat er met de hulplijn is gebeld. Dat geldt ook voor bellers via 0900-0113. Bij het bellen naar het telefoonnummer 113 verschijnt het nummer wel op de factuur.

Traumahelikopter landt voor gewonde bij sauna in Veenendaal

Gemaakt: Woensdag, 08 juli 2020 16:45

VEENENDAAL - Woensdagmiddag 8 juli rond 16.40 uur is een persoon gewond geraakt bij een sauna aan de Dijkstraat-West in Veenendaal. Een traumahelikopter en meerdere ambulance's werden opgeroepen naar sauna de Heuvelrug. Wat er precies is gebeurd is nog niet bekend. 

Het slachtoffer is na controle onder begeleiding van de trauma-arts met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Kind (5) overleden na ongeluk op bouwplaats in Ederveen

Gemaakt: Woensdag, 08 juli 2020 18:50

EDERVEEN - Een jongetje van 5 is woensdagmiddag 8 juli om het leven gekomen bij een ongeluk op een bouwplaats achter een huis aan de Hoofdweg in Ederveen. Volgens 112 Meldingen Ederveen werd omstreeks 17:00 uur de traumahelikopter opgeroepen.

 

Buurtbewoners vertellen dat het kind tijdens het spelen bedolven is onder stenen of een betonnen plaat. De politie kan dit niet bevestigen. De opgeroepen traumahelikopter kwam uiteindelijk niet ter plaatse.

Steekpartij bij benzinepomp in De Klomp blijkt verkeersruzie

Gemaakt: Donderdag, 09 juli 2020 17:22

DE KLOMP - Donderdagmiddag 9 juli rond 16.55 uur kreeg de politie een melding van een steekpartij aan de Stationsweg in De Klomp. De politie is daarop met een aantal wagens naar het incident toe gegaan.

 

Bij aankomst bleek het niet om een steekincident te gaan, maar om een verkeersruzie. Wat de toedracht van de ruzie was, is niet bekend. Niemand is bij de ruzie gewond geraakt.

Politie zoekt dakloze man voor het laatst gezien op treinstation Veenendaal-West

Gemaakt: Vrijdag, 10 juli 2020 18:39

AMSTERDAM - De recherche onderzoekt nog altijd een lijkvinding op een witte zeilboot aan de Kloveniersburgwal op woensdag 1 juli 2020. Inmiddels is de doodsoorzaak en identiteit van het slachtoffer vastgesteld, maar zoekt de politie nog wel naar getuigen.

 

Op woensdagochtend 1 juli treffen agenten een dode man aan na een melding over geluidsoverlast. Uit onderzoek is gebleken dat aan boord een gesmoorde brand heeft plaatsgevonden. Het slachtoffer, een 29-jarige man, is vermoedelijk aan koolmonoxidevergiftiging. Zijn familie is inmiddels in kennis gesteld.

 

Getuigen
De zeilboot waarin het slachtoffer lag, werd de laatste tijd gebruikt door dak- en thuislozen. Om te achterhalen wat zich op 1 juli precies in en rond de boot heeft afgespeeld, zoekt de politie getuigen die op woensdag 1 juli tussen 0.00 en 5.30 uur in de omgeving van de Kloveniersburgwal zijn geweest. Daarbij gaat het specifiek om het gedeelte tussen de Staalstraat en de Raamgracht.

 

Station Veenendaal-West
Ook willen de rechercheurs dringend spreken met een vermoedelijk dakloze man van Libische afkomst met de voornaam Malik. Hij zou voor het laatst gezien zijn op 1 juli 2020 rond 07.00 uur in de omgeving van het treinstation Veenendaal-West. Als iemand weet wie deze Malik is en waar hij zich op dit moment ophoudt, dan hoort het onderzoeksteam dat graag. Heeft u informatie over deze zaak? Neem dan contact op via 0900-8844, bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Boom valt over wandelpad in Ederveen

Gemaakt: Zaterdag, 11 juli 2020 17:27

EDERVEEN - Zaterdagmiddag 11 juli rond 14.50 uur is een boom over een wandelpoad gevallen bij de Hoofdweg in Ederveen.

 

De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd en aan de kant gelegd. Omdat de brandweerauto op de rijbaan stond ondervond het verkeer enige hinder.

Veel schade bij kettingbotsing op de Wageningselaan in Veenendaal

Gemaakt: Maandag, 13 juli 2020 16:36

VEENENDAAL - Maandagmorgen 13 juli rond 11.45 uur heeft een kettingbotsing plaatsgevonden op de Wageningselaan in Veenendaal.

 

Bij de kettingbotsing zijn vijf auto's betrokken. Alle inzittenden zijn gecontroleerd op letsel door een ambulancemedewerker. Eén inzittende is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Door het verkeersongeval was de Wageningselaan in beide richtingen dicht tussen rotonde N233 en kruising Groeneveldselaan.

Ravage na aanrijding op kruising in Rhenen [video]

Gemaakt: Woensdag, 15 juli 2020 19:15

RHENEN - Op de kruising Zuidelijke Meentsteeg met de Weteringssteeg in Rhenen heeft woensdag 15 juli een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een bedrijfsbus met post. Er is sprake van één gewonde. De post pakketten zijn overgeladen in een vrachtwagen.


Het is niet de eerste keer dat het raak is op deze kruising. Het zou gaan om een voorrangskwestie.

Boeren voeren 22 juli actie; "Blijf een dagje thuis"

Gemaakt: Woensdag, 15 juli 2020 19:59

NEDERLAND - Boeren gaan volgende week woensdag opnieuw actievoeren tegen de stikstofplannen van het kabinet. Farmers Defence Force (FDF) hoopt daarbij ook op steun van burgers. "Blijf een dagje thuis".

 

Woordvoerder Sieta van Keimpena zegt tegen Omroep Brabant dat ze met thuiswerken de stikstofuitstoot willen reduceren 'zodat wij ons vee niet ziek hoeven te maken.' Dat is volgens de boeren het gevolg van minder eiwitten in het veevoer, een maatregel van Schouten.

 

De minister wil boeren verplichten om de hoeveelheid eiwit in veevoer tijdelijk te verlagen om de stikstofuitstoot omlaag te brengen. De kabinetsplannen om de uitstoot van ammoniak op deze manier te verminderen leidden deze maand al tot protesten.

Traumahelikopter landt in Rhenen voor medische noodsituatie

Gemaakt: Vrijdag, 17 juli 2020 15:50

RHENEN - In een woning aan de Frederik van de Paltshof in Rhenen heeft vrijdag 17 juli een incident plaatsgevonden. Eén persoon is afgevoerd met de ambulance.


Er kwamen twee ambulances, twee politie voertuigen een hoogwerker van de brandweer en een traumahelikopter ter plaatse. Wat er precies gebeurd is werd niet duidelijk. De hoogwerker van brandweer Veenendaal kon onverrichter zaken retour.

Corona-app wordt op 1 september landelijk gelanceerd

Gemaakt: Zondag, 19 juli 2020 16:30

NEDERLAND - Op 1 september is het de bedoeling dat de coronavirus-app ‘CoronaMelder’ in heel Nederland wordt ingevoerd.  De app moet het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD aanvullen en mensen in staat stellen de verspreiding van het virus tegen te gaan. Voordat de app overal is te gebruiken, worden de komende tijd nog de laatste praktijk- en veiligheidstesten uitgevoerd. Ook de Autoriteit Persoonsgegevens komt nog met haar advies.

 

Minister Hugo de Jonge: “We moeten alles op alles zetten om een tweede coronagolf te voorkomen. Met de app kunnen we sneller het virus in de kraag vatten en besmettingen voorkomen. Hoe meer mensen straks de app downloaden, hoe beter. De dijk die die tweede golf kan tegenhouden, dat zijn wij samen.”

 

Het gebruik van de app is geheel vrijwillig en er wordt geen informatie over jou of je locatie opgeslagen. Bovendien mogen mensen nooit, direct dan wel indirect, door wie dan ook worden gedwongen tot het gebruik van de app. Zo is het bijvoorbeeld niet toegestaan dat een restauranteigenaar het gebruik van CoronaMelder verplicht stelt voor het kunnen plaatsnemen op zijn terras. Minister De Jonge komt daarom met een wetsvoorstel die dergelijke situaties verbiedt.

 

De app moet het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD aanvullen. Bij dit reguliere onderzoek vragen medewerkers van de GGD aan mensen die in aanraking zijn geweest met personen die positief zijn getest, of ze zelf klachten hebben. Daarbij gaat de GGD dus af op de contacten die mensen zich nog herinneren en die ze kennen. Voor contactonderzoek is het belangrijk te weten of mensen voor langere tijd dicht bij elkaar waren.

 

Dankzij de app kunnen meer mensen sneller een bericht krijgen dat ze in de buurt van een besmet persoon zijn geweest. Veel mensen kunnen zich moeilijk herinneren bij wie ze allemaal in de buurt zijn geweest. De app herinnert die contacten wel. Daardoor bereikt de app mensen sneller dan het reguliere bron- en contactonderzoek. Door op deze manier meer mensen sneller te berichten dat ze risico kunnen lopen, kunnen mensen eerder worden getest waardoor het doorgeven van de besmetting wordt beperkt.

 

Op 17 augustus wordt de app eerst in de regio’s Twente en Rotterdam-Rijnmond in de praktijk getest. Op 1 september is het de bedoeling dat de app in alle 25 GGD-regio’s is te gebruiken. De komende weken wordt dit intensief samen met GGD’en voorbereid. De praktijktesten zullen in de regio’s alleen starten wanneer de Autoriteit Persoonsgegevens een positief advies over de app uitbrengt. Dat advies wordt eind juli verwacht. Ook wordt er voor 1 september nog een veiligheidstest, een zogenoemde ‘Pen-test’, gedaan op de definitieve app. Na de landelijke invoering blijft de app ook voortdurend op veiligheid getest worden.

 

Vanaf 17 augustus komt de CoronaMelder beschikbaar in de appstores, omdat begrenzing tot een regio in de appstores niet mogelijk is. Daarmee is de app voor iedereen te downloaden, maar buiten de testregio’s nog niet volledig bruikbaar.

 

De app functioneert weliswaar na het downloaden technisch volledig en wisselt bijvoorbeeld wel de anonieme codes uit. Het melden van positieve testuitslagen in de app wordt tijdens de testperiode echter alléén in de testregio’s Twente en Rotterdam-Rijnmond ondersteund door de GGD van die regio. Wie niet in een testregio woont kan overigens wel een melding krijgen na een contact met iemand die wel in een testregio woont en positief is getest op het virus. Deze melding gaat uiteraard gepaard met het bijbehorende handelingsadvies van de GGD.

De app is ‘open source’ ontwikkeld. Dat betekent dat iedereen het proces openbaar kan volgen en mee kan helpen om de app te ontwikkelen. Zo hebben al honderden vrijwilligers via verschillende internetplatforms het bouwteam van het ministerie van VWS kosteloos geholpen met adviezen over het design, de techniek en de gebruiksvriendelijkheid.

 

Op www.coronamelder.nl of op www.rijksoverheid.nl is meer informatie over de app en het proces te vinden.

 

Bron: Rijksoverheid 

Veel schade na brand in achtertuin van woning in Veenendaal

Gemaakt: Donderdag, 23 juli 2020 15:14

VEENENDAAL - Donderdagmiddag 23 juli rond 13.00 uur was brand ontstaan in een achtertuin van een woning aan de Klaas Katerstraat in Veenendaal.

Meerdere voertuigen werden ingezet om de brand te bestrijden. Na ruim een half uur had de brandweer de band in de achtertuin onder controle. Het zou gaan om een tuinhuis wat in vlammen is opgegaan. 

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Over de oorzaak is nog niets bekend.

Woningbrand boven winkelcentrum De Scheepjeshof trekt veel bekijks

Gemaakt: Zaterdag, 25 juli 2020 19:39

VEENENDAAL - Zaterdagavond 25 juli, iets na 7 uur, is een brand gemeld in een woning boven winkelcentrum De Scheepjeshof in Veenendaal.

 

De hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse. Het betreft mogelijk vlam een kleine keukenbrand. De inzet van de hulpdiensten trok veel bekijks van mensen uit de buurt.

Politie doet onderzoek naar woningoverval aan de Kalanderij in Veenendaal

Gemaakt: Zondag, 26 juli 2020 19:09

VEENENDAAL - Twee bewoners van een huis aan de Kalanderij in Veenendaal zijn zondagmiddag opgeschrikt door twee overvallers. De twee mannen dringen het huis binnen via de achterdeur naar de tuin, die open staat vanwege het lekkere weer. De politie zoekt getuigen die zondag 26 juli tussen 17.00 uur en 19.00 uur iets verdachts hebben gezien in de omgeving.

Op de zonnige middag besluiten de bewoners de deur naar de tuin open te zetten. Maar dan komen er ineens twee mannen naar binnen. Een van hen heeft blauwe kleding aan met een camouflageprint. Ze bedreigen de bewoners met een wapen. Deze reageren op de overvallers met veel lawaai, waardoor de verdachten weer snel de benen nemen. Ze vluchten in de richting van de begraafplaats.

 

Getuigen gezocht

De politie is op zoek naar getuigen die in de omgeving van de Kalanderij iets verdachts hebben gezien. Dit kan zowel voor als na de overval geweest zijn. Bijvoorbeeld mannen in de wijk die zich verdacht gedroegen of de vluchtende verdachten. Woont u in de buurt en heeft u camera’s aan uw woning? Dan kan het zijn dat uw camera de verdachten heeft vastgelegd tussen 17.00 uur en 19.00 uur. Let daarbij op het volgende signalement:

 

Verdachte 1

 • Man
 • Ca. 18-20 jaar oud
 • Slank postuur
 • Licht getinte huid
 • Donkere kleding
 • Mogelijk met rugzak
 • Pet

 

Verdachte 2

 • Man
 • Ca. 18-20 jaar oud
 • Slank postuur
 • Licht getinte huid
 • Blauwe kleding met camouflageprint/legerprint
 • Mogelijk met rugzak
 • Pet

 

Heeft u informatie over deze overval?

Neem dan contact op met de politie. Als u iets verdachts gezien heeft, camerabeelden heeft of meer weet over wat er gebeurd is, komt de politie graag met u in contact via 0900-8844. Als u liever anoniem contact opneemt, bel dan 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl.

No More Ransom: Al 4 miljoen slachtoffers van ransomware gingen de strijd tegen hackers aan

Gemaakt: Maandag, 27 juli 2020 17:35

NEDERLAND - Terwijl de wereld in de greep is van het coronavirus, waren er stilletjes nog een aantal andere virussen rond. Hoewel deze virussen al jaren bestaan, is het aantal gevallen de afgelopen maanden schrikbarend toegenomen en heeft het de cruciale activiteiten van bijvoorbeeld ziekenhuizen en overheidsinstellingen stopgezet. We hebben het hier over ransomware. Maar er is ook goed nieuws: de gratis portal 'No More Ransom' (geen losgeld meer) helpt slachtoffers terug te vechten zonder de hackers te betalen.

 

No More Ransom is het eerste publiek-particuliere samenwerkingsverband in zijn soort en bestaat deze maand vier jaar. Het helpt slachtoffers van ransomware hun versleutelde data te herstellen, zonder dat ze cybercriminelen losgeld moeten betalen. De dienst is te benaderen via nomoreransom.org. Gebruikers doorlopen een aantal stappen die worden aangegeven door de Crypto Sheriff, die vervolgens bepaalt welk type ransomware het apparaat gegijzeld heeft. Als er een oplossing voorhanden is, wordt er een link verstrekt om de decoderingstool gratis te downloaden.  

 

Vier jaar 'No More Ransom'

Het bestrijden van cybercriminaliteit en in het bijzonder ransomware is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van politie, justitie, Europol en ICT-bedrijven. In totaal leveren 163 partners  hun bijdrage aan de No More Ransom portal. De No More Ransom portal heeft sinds z’n lancering 4,2 miljoen bezoekers uit 188 landen geregistreerd en heeft ervoor gezorgd dat zo’n $632 miljoen aan geëist losgeld niet in de zakken van criminelen terecht is gekomen. De in 36 talen beschikbare portal, heeft het afgelopen jaar 28 nieuwe tools toegevoegd en kan nu 140 verschillende ransomware-besmettingen decoderen. 

Voorkomen blijft beter dan genezen

Steeds vaker zijn bedrijven en instellingen het slachtoffer, in tegenstelling tot het verleden waarin vooral random thuiscomputers het doelwit waren.
No More Ransom kan al heel wat mensen en bedrijven die met een ransomware-aanval te maken hebben helpen, maar er zijn vele soorten ransomware waarvoor nog geen oplossing is gevonden. Gelukkig zijn er een paar preventieve maatregelen die mensen zelf kunnen treffen om tegen ransomware te beschermen:

 

 • Bewaar altijd een kopie van belangrijke bestanden op een andere plek: in de cloud, offline op een andere schijf, op een USB-stick of op een andere computer
 • Gebruik een betrouwbare, actuele virusscanner
 • Download geen programma’s van verdachte bronnen
 • Open geen bijlagen in e-mails van onbekende afzenders, zelfs als ze er belangrijk en geloofwaardig uitzien
 • Betaal geen losgeld als u slachtoffer bent.

Doorbraak in zaak ‘kettingrukker’: 25-jarige verdachte opgepakt door politie

Gemaakt: Dinsdag, 28 juli 2020 17:18

HAARLEM - Op dinsdag 28 juli is een 25-jarige man uit Uithoorn door de politie aangehouden. De man wordt ervan verdacht op meerdere locaties in Nederland slachtoffers (veelal oudere dames) te hebben beroofd van hun sieraden door deze van de hals af te trekken, waarna hij er meestal vandoor ging op een scooter. De verdachte zit in beperkingen, wat betekent dat de verdachte alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

 

Hij wordt ervan verdacht actief te zijn geweest in meerdere plaatsen, onder andere in Leusden, Bunschoten, Driebergen, Aalsmeer, Leiderdorp, Lisse, Hillegom, Alphen aan den Rijn, Amstelveen, Amsterdam, Hoofddorp, Nieuw-Vennep, De Bilt en Aalsmeer.

Auto over de kop op de Rondweg Oost in Veenendaal

Gemaakt: Dinsdag, 28 juli 2020 19:53

VEENENDAAL - Een automobilist is dinsdagavond rond half 8 met zijn voertuig over de kop geslagen op de Rondweg Oost in Veenendaal. Niemand raakte bij het ongeval gewond.

 

De schade aan de auto is aanzienlijk. Een auto met Pools kenteken was ook betrokken bij het ongeval. De Rondweg Oost richting Rhenen is tijdelijk dicht.

COVID19 overlijdensteksten geplaatst op elektriciteitskasten in Veenendaal

Gemaakt: Woensdag, 29 juli 2020 01:49

VEENENDAAL - Dinsdagavond 28 juli zijn in de wijk Franse Gat in Veenendaal op meerdere elektriciteitskasten COVID19-overlijdensteksten geplaatst. Dit gebeurde onder andere op de parkeerplaats aan het Doctor Slotemaker de Bruïneplein.

 

Wie hier verantwoordelijk voor is, is niet bekend. Omwonenden hadden deze leuzen opgemerkt.

Bestelbus in de greppel tijdens uitwijkmanoeuvre in Ederveen

Gemaakt: Donderdag, 30 juli 2020 04:10

EDERVEEN - Woensdagavond 29 juli rond 20.45 uur is een bestelbus tijdens een uitwijkmanoeuvre in de greppel geraakt aan de Munnikeweg in Ederveen.

 

Omdat de N224 wordt vernieuwd is deze tussen De Klomp en Renswoude volledig afgesloten voor verkeer. Er is een omleidingsroute ingesteld welke onder andere over de Munnikeweg in Ederveen loopt. Op deze weg is een bestelbus tijdens het uitwijken voor een ander voertuig in de zachte berm gereden en vervolgens de sloot in gezakt. Om het voertuig weer op de weg te krijgen werden eerst een aantal pogingen door collega's van de bestuurder ondernomen, toen dat niet bleek te lukken is er door de politie een bergingsbedrijf besteld.

 

Omdat de berm erg zacht was hebben de berger en de eigenaar samengewerkt om de bus weer op de weg te krijgen, dit is uiteindelijk gelukt rond 00.20 uur. Tijdens het bergen was ook de omleidingsroute geblokkeerd waardoor de lijnbussen ook niet konden rijden.

Rook in woning aan de Pakhuisweg in De Klomp

Gemaakt: Vrijdag, 31 juli 2020 15:59

DE KLOMP - De brandweer van Ederveen is vrijdagmiddag 31 juli rond 13.45 uur opgeroepen voor rook in een woning aan de Pakhuisweg in De Klomp.

 

Tijdens schilderwerkzaamheden aan de woning is mogelijk brand ontstaan. De brandweerlieden hebben de dakgoot gecontroleerd maar de brand was al gedoofd.