Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 12:34:05 Veenendaal 53425 Prio Middel Eenheid | Ambulance 09-118

Ambulance 09-118

maandag 17 mei 2021

Archief

Vijf voertuigen betrokken bij ongeval op de A12 in Ede

Gemaakt: Zaterdag, 12 december 2020 18:12

EDE - Bij een ongeval op de A12 tussen meerdere auros is flinke schade ontstaan. Een automoblist knalde in de vangrail. Niemand raakte ernstig gewond maar de schade is behoorlijk.

 

Vijf auto's klapten op elkaar in de richting van Veenendaal naar Ede. De schade is behoorlijk.

Voorbijganger treft stomdronken fietser aan op fietspad in Renswoude

Gemaakt: Zaterdag, 12 december 2020 22:06

RENSWOUDE - Op het fietspad langs de Utrechtseweg N224 in Renswoude heeft een voorbijganger zaterdagavond rond 21:00 uur een dronken fietser aangetroffen.

 

De man lag op het donkere fietspad en werd opgemerkt door een voorbijganger. De man lag in de stromende regen en was mogelijk onderkoeld. Ambulancemedewerkers hebben de man onderzocht maar hij hoefde niet naar het ziekenhuis. Omdat de man letterlijk niet meer op zijn benen kon staan is hij door drie agenten meegenomen.

Enorme drukte in de winkels vanwege harde lockdown

Gemaakt: Maandag, 14 december 2020 15:39

REGIO - De verwachte lockdown zorgt voor topdrukte in veel winkelgebieden door het hele land. Maandagmiddag staan er lange rijen voor de winkels. Veel mensen doen nog even snel kerstinkopen.

 

Het kabinet bereidt een vergaande lockdown voor waarbij bijna alles tot en met 19 januari dicht gaat: van scholen tot niet-essentiële winkels tot musea tot kapsalons tot theaters. De maatregelen gaan vannacht om twaalf uur al in, om een run op winkels morgen te voorkomen. Contactberoepen zoals kappers en massagesalons moeten ook stoppen, en mensen moeten zo veel mogelijk thuis blijven. Ook sportscholen gaan dicht.

 

Scholen moeten vanaf woensdag hun deuren sluiten, en op online onderwijs overstappen. Premier Rutte spreekt het land vanavond om 19.00 uur toe over de vergaande maatregelen.

Twee gewonden bij steekpartij op De Palmen Grift in Veenendaal [video]

Gemaakt: Maandag, 14 december 2020 19:43

VEENENDAAL - Aan De Palmen Grift in Veenendaal raakten maandagavond een 24-jarige man en een 21-jarige man gewond bij een steekpartij. Het incident ontstond tussen 18:15 en 18:45 uur na een conflict tussen meerdere personen. Een van de gewonden vluchtte richting het nabijgelegen politiebureau en meldde zich bij de agenten. Even later troffen agenten ook een tweede gewonde aan in de omgeving van een flatgebouw aan De Palmen Grift.

 

Getuigen gezocht

De recherche doet onderzoek naar dit incident en is op zoek naar getuigen. Heeft u iets opvallends gezien of gehoord in de omgeving van De Palmen Grift op maandag 14 december? Of heeft u camerabeelden uit de omgeving waarop ook maar iets te zien is dat het onderzoek kan helpen? Meld het dan via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000 of meldmisdaadanoniem.nl.

 

Update

De politie heeft een 45-jarige man uit Veenendaal als verdachte aangehouden.

Vermiste Scherpenzeelse vrouw dood gevonden langs de weg in Renswoude

Gemaakt: Zaterdag, 19 december 2020 16:07

RENSWOUDE - De hulpbehoevende vrouw uit Scherpenzeel die sinds donderdag werd vermist, is zaterdag dood gevonden langs de Utrechtseweg (N224) in het nabijgelegen Renswoude. 


De vrouw van 45 was donderdag te voet vertrokken zonder haar hulphond. Diezelfde dag nog kamde de politie een groot gebied uit in Scherpenzeel. Bij de zoekactie waren ook medewerkers van defensie en de Landelijke Eenheid betrokken.

 

Er is toen tot diep in de nacht gezocht met speurhonden en een drone, maar zonder resultaat. Ook een burgernetactie leverde niets op. Onderzoek moet uitwijzen hoe de vrouw is overleden.

Twee rijstroken dicht na ongeval op de A12 bij Ede

Gemaakt: Zaterdag, 19 december 2020 18:43

EDE - Op de A12 bij Ede heeft zaterdagavond omstreeks 18:00 uur een ongeval plaatsgevonden. Het ongeval gebeurde op knooppunt maanderbroek in de rijrichting van Ede.

 

Twee voertuigen botsten door onbekende oorzaak op elkaar. Na het ongeval rukte hulpdiensten waaronder de brandweer uit om hulp te verlenen aan de betrokkenen. Niemand raakte bij het ongeval ernstig gewond. Vanwege het ongeval zijn twee rijstroken richting Arnhem.

Automobiliste in Rhenen ramt boom na uitwijk manoeuvre

Gemaakt: Zondag, 20 december 2020 04:54

RHENEN - Zaterdagavond rond 23.40 uur is een automobiliste met haar auto tegen een boom geknald op de Defensieweg in Rhenen na een uitwijk manoeuvre voor een tegenligger. De auto raakte zwaar beschadigd en is opgehaald door een berger.

 

De auto waarvoor mevrouw is uitgeweken is doorgereden. De weg werd afgezet door een politiewagen met blauwe signalen omdat de omgeving stikdonker was.

Oplichters sturen uitslag corona test via SMS bericht

Gemaakt: Maandag, 21 december 2020 17:33

NEDERLAND - Er zijn oplichters actief in Nederland die via SMS-berichten een corona testuitslag sturen. De GGD geeft NOOIT een testuitslag via SMS.

 

Klik niet op de link en gooi het bericht direct weg!

Bloemen op vindplaats vermiste vrouw uit Scherpenzeel

Gemaakt: Dinsdag, 22 december 2020 17:29

RENSWOUDE- Langs de Utrechtseweg N224 in Renswoude zijn bloemen geplaatst op de vindplaats van de vijfenveertig jarige vermiste vrouw uit Scherpenzeel.

 

De vrouw werd vanaf afgelopen donderdag vermist. Ondanks een intensieve zoekactie met speurhonden en het Veteranen search team werd de vrouw niet gevonden. Afgelopen zaterdag vonden vrijwilligers welke zwerfafval opruimden langs de Utrechtseweg haar lichaam in een sloot nabij restaurant De Dennen.

Fietsers met elkaar in botsing op fietspad in Renswoude

Gemaakt: Donderdag, 24 december 2020 17:11

RENSWOUDE - Op het fietspad langs de Utrechtseweg (N224) in Renswoude zijn vanmiddag om 15:40 uur twee fietsers met elkaar in botsing gekomen. Het ongeval gebeurde even voorbij de kruising met de Ruwinkelseweg.

 

Omdat de melding in eerste instantie ernstig leek werd naast de ambulance en de politie ook een traumahelikopter gealarmeerd. Ter plaatse bleek dat de traumahelikopter niet nodig was. Het slachtoffer is na onderzoek in de ambulance meegegaan naar het ziekenhuis.

 

De politie heeft de fiets van dit slachtoffer bij de naastgelegen boederij gestald.

Auto uitgebrand in Rhenen, buurbewoners horen knallen

Gemaakt: Zaterdag, 26 december 2020 06:41

RHENEN - Zaterdagochtend 26 december om 6.10 uur is brand ontstaan in een geparkeerde auto aan De Horst in Rhenen.

 

Omwonenden hoorden geknetter en knallen, zij ontdekten de brand en alarmeerden de hulpdiensten. De brandweer heeft het vuur geblust en de politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. Brandstichting lijkt de oorzaak.

Brandweer redt bewoner van dak bij schoorsteenbrand in De Klomp

Gemaakt: Zaterdag, 26 december 2020 22:08

DE KLOMP - Zaterdagavond rond 19.50 uur is brand ontstaan in een schoorsteen aan de Rijksweg N224 in De Klomp. De bewoner waagde een poging om de brand te blussen, dat

mislukte en hij is door de brandweer van het dak gehaald.


De brandweer heeft de schoorsteenkap verwijderd, de brand gedoofd en het rookkanaal geveegd.

Fietser ongelukkig ten val op de Erasmusstraat in Veenendaal

Gemaakt: Maandag, 28 december 2020 16:26

VEENENDAAL - Maandagochtend rond 10.15 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Erasmusstraat in Veenendaal. Een man op een fiets is ongelukkig ten val gekomen en raakte hierbij gewond.

 

Na behandeling in een ambulance is de man naar het ziekenhuis gebracht.

Schoorsteenkap roodgloeiend door brand in schoorsteen van woning in Veenendaal

Gemaakt: Donderdag, 31 december 2020 21:20

VEENENDAAL - Donderdagavond 31 december rond 20.10 uur is brand ontstaan in een schoorsteen van een woning aan de Buurtlaan west in Veenendaal.

 

De brandweer is met de hoogwerker bezig om de brand te blussen. De schoorsteenkap is door de brand roodgloeiend geworden. De politie heeft de weg enige tijd afgesloten.

Auto uitgebrand aan het Schrijverspark in Veenendaal

Gemaakt: Vrijdag, 01 januari 2021 01:08

VEENENDAAL - Nieuwjaarsdag 1 januari rond 0.20 uur is een auto in brand gevlogen aan het Schrijverspark in Veenendaal.

 

De brandweer wist het vuur snel te blussen. Hoe de brand precies is ontstaan, is niet bekend maar brandstichting wordt niet uitgesloten. De brandweer kon niet voorkomen dat de auto volledig in vlammen op ging.

Persoon raakt ernstig gewond door vuurwerk in Veenendaal

Gemaakt: Vrijdag, 01 januari 2021 01:14

VEENENDAAL - Vrijdagmorgen 1 januari rond 0.30 uur is een persoon gewond geraakt bij een vuurwerkincident aan de Homoet in Veenendaal.

 

Het slachtoffer werd door het ambulancepersoneel gecontroleerd en daarna met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. Vermoedelijk heeft het slachtoffer vuurwerk in het gezicht gekregen.

Terugblik op de jaarwisseling in Veenendaal

Gemaakt: Vrijdag, 01 januari 2021 17:40

VEENENDAAL - Vrijdag 1 Januari kijkt Veenendaal terug op een redelijk rustig verlopen jaarwisseling, de vernielingen vielen mee maar ondanks het vuurwerkverbod waren er toch een aantal incidenten.


Op het Schrijverspark brandde een auto uit, aan de Pampagras werden afvalbakken opgeblazen en op De Grote Beer werden ruiten van een bushokje vernield.

Landelijke vuurwerkverbod was eenmalig, volgend jaar weer knallen toch?

Gemaakt: Zaterdag, 02 januari 2021 00:25

NEDERLAND - Vanwege corona mocht er dit jaar geen vuurwerk worden afgestoken. Als het aan de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls ligt, komt er ook volgend jaar voor het hele land een vuurwerkverbod.

 

Over de grote linie hadden waren er minder incidenten en veel minder vuurwerkslachtoffers waardoor zorgpersoneel werd ontzien. Niet iedereen is voorstander van een algeheel verbod op vuurwerk. De reden van het vuurwerkverbod was nu een andere. Iedereen begrijpt dat we de zorg moeten ontlasten.

 

Wat vind jij? Doe mee aan onze poll!

Politie Veenendaal zoekt donkerkleurige VW Polo met schade aan de linkerzijde

Gemaakt: Zondag, 03 januari 2021 21:45

VEENENDAAL - Op nieuwjaarsdag 1 januari 2021 heeft er op de Grote Beer ter hoogte van verzorgingshuis De Meent omstreeks 20:50 uur een aanrijding plaats gevonden tussen twee personenauto's. De veroorzaker, een bestuurder van een donkerkleurige VW Polo, is er vandoor gegaan. Dit is een misdrijf.

 

De politie komt komt graag in contact met getuigen die de aanrijding hebben zien gebeuren en getuigen die weten waar de VW Polo zich nu bevindt. Deze
donkerkleurige VW Polo moet aan de linkerzijde schade hebben. Heeft u wat gezien, bel dan met de politie via 0900-8844.

Foodtruck in vlammen aan de Voorstraat in Woudenberg [video]

Gemaakt: Maandag, 04 januari 2021 05:25

WOUDENBERG - In de nacht van zondag op maandag 4 januari, rond 2.25 uur is brand uitgebroken in een foodtruck aan de Voorstraat in Woudenberg.

 

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit de bus. De wagen is volledig uitgebrand. De politie sluit brandstichting niet uit en doet onderzoek naar de oorzaak.

Jongen (17) opgepakt voor vuurwerkexplosie in woning Achterberg

Gemaakt: Maandag, 04 januari 2021 16:21

ACHTERBERG - De politie heeft een 17-jarige jongen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vuurwerkexplosie in woningen in Achterberg, bij Rhenen.


In de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 november werd rond 03:00 uur zwaar vuurwerk de woning aan De Weide in gegooid. De schade aan het huis was flink, maar wonder boven wonder raakte er niemand gewond.

 

Een week eerder was er ook een vuurwerkexplosie bij een woning aan de Weide. In de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 november werd rond 2 uur zwaar vuurwerk door de brievenbus gegooid. Van de begane grond tot aan de zolder is er schade. Gelukkig is er niemand gewond geraakt door de klap.

 

Het politieonderzoek gaat door. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

 

De recherche roept getuigen op zich te melden. Ook mensen die meer weten over wie er achter deze explosie zou kunnen zitten worden dringen gevraagd zich te melden. Dat kan via 0900-8844. Anoniem melden kan uiteraard ook: 0800 – 7000 of via Meld Misdaad Anoniem

Scooter boort zich in zijkant van auto op de Wageningselaan in Veenendaal

Gemaakt: Vrijdag, 08 januari 2021 17:05

VEENENDAAL - Op de Wageningselaan in Veenendaal is vrijdagmiddag rond 15.00 uur een scooterrijder in botsing gekomen met een personenauto.

 

Volgens omstanders reed de automobilist vanaf de parkeerplaats het fietspad op en zag de scooterrijder over het hoofd. De scooterrijder is na een behandeling in de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

Bestuurder bezorgscooter gewond naar het ziekenhuis na aanrijding met auto

Gemaakt: Zaterdag, 09 januari 2021 20:05

VEENENDAAL - Zaterdagavond rond 19.38 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Zandstraat in Veenendaal. Een auto en een maaltijdbezorger op een scooter zijn met elkaar in

botsing gekomen. Daarbij raakte de scooterbestuurder gewond.

 

Het slachtoffer is met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Rendez-vous met traumahelikopter in Veenendaal na medisch incident in woning Lunteren

Gemaakt: Zondag, 10 januari 2021 16:26

LUNTEREN / VEENENDAAL - De traumahelikopter met aan boord een Mobiel Medisch Team heeft zondag 10 januari een rendez-vous gemaakt met de ambulance bij arit 23 van de A12 in Veenendaal.

 

De ambulance kwam vanaf een medisch incident in een woning aan de Berkhofweg in Lunteren. De arts van het MMT team is in de ambulance meegereden naar het ziekenhuis.

Automobilist in Rhenen parkeert brandend voertuig waarna vuur overslaat naar andere auto

Gemaakt: Zondag, 10 januari 2021 17:58

RHENEN - Zondagmiddag 10 januari rond 17.10 uur was brand ontstaan in een personenauto aan de Veerweg in Rhenen.

 

Tijdens het rijden ontstond in de auto kortsluiting. De bestuurder zette zijn eigen voertuig naast een ander voertuig. Bij het openen van de motorkap sloegen de vlammen uit de auto. Bij aankomst van de brandweer waren de vlammen overgeslagen op het andere voertuig. De brandweer schaalde op naar het sein 'middel brand' waardoor meerdere blusvoertuigen naar de brand kwamen.

 

De brandweer heeft beide voertuigen geblust. beide voertuigen zijn door de brand uitgebrand. De voertuigen werden later op de dag opgehaald door het bergingsbedrijf.

Automobilist vlucht voor de politie en ramt op hoge snelheid meerdere auto's

Gemaakt: Dinsdag, 12 januari 2021 23:45

RHENEN / VEENENDAAL -  De politie heeft dinsdag 12 januari twee mannen aangehouden die gevaarlijk reden en daarbij schade veroorzaakten. De politie zoekt getuigen en slachtoffers.

 

Dinsdag 12 januari viel een automobilist rond 10.00 uur op vanwege gevaarlijk rijgedrag op de Rondweg-West in Veenendaal. De automobilist wilde niet stoppen voor de agent en ging ervandoor, daarbij ramde hij op hoge snelheid meerdere auto's op zijn vlucht. Ook de auto waarin hij reed liep veel schade op, waarop hij en de inzittende er verder rennend vandoor gingen. De twee mannen, van 21 en 24 jaar uit Utrecht, konden worden aangehouden op de Engelenweg.

 

De politie onderzoekt deze zaak en vraagt getuigen om contact op te nemen. Denk ook aan mogelijke dashcambeelden die voor ons onderzoek behulpzaam zijn! Ook slachtoffers die dinsdagochtend schade hebben opgelopen (omgeving Cuneraweg) wordt gevraagd contact op te nemen. Dat kan via 0900-8844.

Automobilist gaat ervandoor na aanrijding op de A12 bij Ede

Gemaakt: Donderdag, 14 januari 2021 19:58

EDE - Op de A12 ter hoogte van Ede heeft donderdagavond een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto's. Het ongeval gebeurde rond 19:15 uur op de rijbaan vanuit Arnhem richting Veenendaal.

 

De bestuurder van één van de betrokken auto's ging er na het ongeval vandoor. Niemand raakte bij de aanrijding gewond.

 

Meisje (16) in buik gestoken in Woudenberg, verdachte aangehouden [video]

Gemaakt: Vrijdag, 15 januari 2021 20:21

WOUDENBERG - Vrijdagavond omstreeks 20:00 uur heeft er een steekpartij plaatsgevonden aan de Frans Halslaan in Woudenberg.


Een 16-jarig meisje is twee keer in haar buik gestoken. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis overgebracht en er is een 18-jarige verdachte aangehouden. In de straat is veel politie aanwezig om onderzoek te verrichten. De steekpartij zou het gevolg zijn van een ruzie tussen een groep jongeren.

Gewonde bij aanrijding op de Rondweg Oost in Veenendaal

Gemaakt: Zaterdag, 16 januari 2021 05:17

VEENENDAAL - Op de Rondweg Oost N233 in Veenendaal ter hoogte van afrit 23a zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee auto's met elkaar in botsing gekomen. Eén van de auto's kwam tot stilstand op de vluchtstrook van de oprit van de A12, de andere auto strandde op de N233.

 

Eén persoon is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht.

Auto in de greppel in Woudenberg, bestuurder komt terug met tractor

Gemaakt: Zaterdag, 16 januari 2021 17:53

WOUDENBERG - Zaterdagmiddag is er rond 17:30 uur een personenauto in de greppel beland op de Brinkkanterweg in Woudenberg. De hulpdiensten zijn groots gealarmeerd. Naast de brandweer uit Woudenberg is ook het duikteam van brandweer Amersfoort opgeroepen.

 

Een BMW is door nog onbekende oorzaak in de greppel terechtgekomen. De bestuurder van het voertuig is spoorloos. Een berger is opgeroepen om het voertuig af te slepen.

 

Update

De bestuurder van het voertuig heeft zich op de plaats van het ongeval gemeld samen met een tractor. Hij had de plaats van het ongeval verlaten om zelf hulpmiddelen te halen om de auto uit de greppel te trekken.