Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 19:28:29 Liftopsluiting Albert Heijn Passage Veenendaal 095531 Prio Middel Eenheid | Blusgroep A1 Brandweer Veenendaal Utrecht
zondag 07 maart 2021

Archief

Grote brand in opslagloods aan de Industrielaan in Veenendaal

Gemaakt: Woensdag, 14 oktober 2020 06:45

VEENENDAAL - In Veenendaal aan de Industrielaan woedt sinds woensdagmorgen 14 oktober een grote brand. Het betreft een groot gebouw voor opslag. De brandweer is groot ingezet om overslag naar een naastgelegen pand te voorkomen. Ook een watertransportsysteem 1000 meter is ter plaatse voor de waterwinning.

 

Bij de brand komt rook vrij. De Veiligheidsregio Utrecht roept mensen in de directe omgeving dan ook op om ramen en deuren te sluiten. Ook is het verstandig om de ventilatie uit te zetten.

 

Burgemeester Gert-Jan Kats van Veenendaal heeft vanmorgen gesproken met de brandweer en de eigenaar van het pand. "Een desolate aanblik en gevoel van boosheid... Hoe kan een leeg pand spontaan gaan branden?"

Vrouw ernstig gewond bij ongeval op de Woudenbergseweg in Maarsbergen

Gemaakt: Woensdag, 14 oktober 2020 19:40

MAARSBERGEN - Op de N226 Woudenbergseweg tussen Maarsbergen en Woudenberg is woensdagmiddag een ongeval gebeurd. Het ging mis rond 17.40 uur toen drie voertuigen op elkaar klapte. Een vrouw in de achterste auto raakte ernstig gewond en is met spoed naar het UMC te Utrecht vervoerd. Het slachtoffer is door de brandweer van Maarn-Maarsbergen uit het wrak geknipt.

 

De weg tussen Woudenberg en Maarsbergen is vanwege het ongeval en het onderzoek afgesloten voor verkeer.

Jongen die vrouwen betastte in Zeist is aangehouden

Gemaakt: Donderdag, 15 oktober 2020 16:59

ZEIST - In de avond van 14 oktober heeft de politie een 16-jarige jongen uit Zeist op heterdaad aangehouden. Hij wordt ervan verdacht eerder die avond twee vrouwen te hebben betast, op de Waterigeweg en de Griffensteijnselaan in Zeist.

 

De eerste melding werd gemaakt door een vrouw die rond 20.30 uur was betast aan de Waterigeweg. Een kwartier later, om 20.45, kwam er een melding van een soortgelijke betasting op de Griffensteijnselaan. Op die locatie heeft de politie de verdachte op heterdaad aan kunnen houden. Beide zaken worden momenteel verder onderzocht.

Ambulancehelikopter gaat vanaf maandag weer corona patiënten vervoeren

Gemaakt: Vrijdag, 16 oktober 2020 21:34

NEDERLAND - Net als in het voorjaar gaat MAA (Medical Air Assistance) weer helpen bij het vervoer van coronapatiënten. MAA zet een ambulance-helikopter in om patiënten van intensive cares te vervoeren naar ziekenhuizen elders in het land of Duitsland. Hiervoor wordt de reserve ambulanceheli gebruikt, die ook vliegt voor patiëntenvervoer vanaf de Waddeneilanden.

 

De ambulance-heli zal vliegen vanaf de vliegbasis Volkel in Noord-Brabant. Het academisch ziekenhuis Radboudumc in Nijmegen zorgt samen met mobiele teams van andere ziekenhuizen voor de bemanning met een spoedarts en een speciale verpleegkundige.

 

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) selecteert welke patiënten naar Duitsland worden gebracht. Daar zijn op dit moment op intensive care-afdelingen 71 bedden beschikbaar voor Nederlanders. Waarschijnlijk worden dit weekeinde al patiënten met een ambulance over de weg naar Duitse ziekenhuizen gebracht.

Flinke brand in ondergrondse container aan de Ghandistraat in Veenendaal

Gemaakt: Zondag, 18 oktober 2020 20:04

VEENENDAAL - Zondagavond 18 oktober rond 19.30 uur is brand ontstaan in een ondergrondse container aan de Ghandistraat in Veenendaal.

 

De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling. De brandweer heeft de container vol laten lopen met water om zo de brand te blussen. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend.

Jonge eend verstrikt in visdraad in vijver aan de Groeneveldselaan in Veenendaal

Gemaakt: Dinsdag, 20 oktober 2020 15:47

VEENENDAAL- Dinsdagmiddag is in een vijver aan de Groeneveldselaan in Veenendaal een jonge eend verstrikt geraakt in achtergelaten visdraad.

 

Een medewerker van de dierenambulance kon het dier niet bereiken en heeft de brandweer om hulp gevraagd. De brandweerlieden hebben het eendje kunnen vangen en overhandigd aan de medewerker van de dierenambulance.

Keukenbrand in woning van flat aan de Zuiderkruis in Veenendaal

Gemaakt: Dinsdag, 20 oktober 2020 16:00

VEENENDAAL- Dinsdag 20 oktober 2020 werd de brandweer om 14:38 uur opgeroepen voor een woningbrand aan Zuiderkruis in Veenendaal. Er bleek een keukenbrand te zijn uitgebroken in een woning van de flat 'Venus'.

 

De brandweer heeft het vuur snel kunnen blussen. Brandweer Veenendaal vertrok na de inzet en de politie handelt de zaak verder af.

Bewoonster (86) van de Rederijkers mist sieraden na bezoek twee vrouwen

Gemaakt: Dinsdag, 20 oktober 2020 16:59

VEENENDAAL - Zondag 18 oktober 2020, tussen 13:00 uur en 14:00 uur is een 86-jarige bewoonster van de Rederijkers het slachtoffer geworden van een babbeltruc.


De 86-jarige kreeg zondagmiddag bezoek van 2 vrouwen. De beide vrouwen verklaarden dat zij langskwamen omdat mensen eenzaam zijn vanwege het Corona virus. De vrouwen wilden ook wel boodschappen voor haar doen. Nadat één van de 2 vrouwen van het toilet kwam vertrokken de beide vrouwen. Kort hierna constateerde de 86-jarige dat zij wat sieraden miste.


Signalement van de vrouwen:
-Nette vrouwen
-Beiden slank
-Knappe vrouwen
-Leeftijd einde 30 jaar
-Spraken slecht Nederlands
-Lengte plm. 1.65 meter lang.
-Één van de vrouwen had een bruine rok tot net onder de knie aan.

 

De politie zoekt getuigen die de vrouwen mogelijk hebben gezien in de omgeving van de Rederijkers/ winkelcentrum De Ellekoot.

Uitslaande brand in schuur aan de Slagsteeg in Bennekom

Gemaakt: Woensdag, 21 oktober 2020 16:33

BENNEKOM - Woensdagmiddag 21 oktober rond 15.45 uur is brand ontstaan in een schuur aan de Slagsteeg in Bennekom. De brand is uitslaand en werd al snel opgeschaald in verband met de waterwinning. Omdat er asbest bij de brand vrijkomt is een specialist aanwezig om metingen te verrichten. Het vuur wordt door meerdere eenheden bestreden.

 

Asbest

Bij de brand is asbest betrokken. Blijf daarom ook uit de rook en heeft u last van de rook sluit deuren en ramen en schakel de ventilatie uit. De politie heeft de Slagsteeg afgesloten voor kijkers. Vanwege de harde wind en de verdenking van asbest is de brand opgeschaald naar 'grip 1'.

 

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet duidelijk. Onderzoek zal moeten uitwijzen wat de oorzaak van de brand is.

 

Update

De brand onder controle en er is geen verspreiding van asbest buiten het erf van de eigenaar. De rook zal nog even aanhouden. Afschaling naar Grip0 en eerste eenheden zujn reeds huiswaarts.

Scooter gaat onderuit door bevuild wegdek in Veenendaal

Gemaakt: Woensdag, 21 oktober 2020 20:00

VEENENDAAL- Op woensdag 21 oktober rond 13:42 uur is een scooterbestuurder onderuit gegaan aan de Frans Halslaan in Veenendaal. De scooter raakte beschadigd.

 

De persoon bleef ongedeerd en ambulance kwam niet ter plaatse. De brandweer kwam wel ter plaatse en reinigde het wegdek.

Fietser aangereden door auto op kruising in Veenendaal

Gemaakt: Woensdag, 21 oktober 2020 21:50

VEENENDAAL- Op woensdag 21 oktober rond 13:52 uur is op de kruising Boogschutter / Grote Beer in Veenendaal een fietser aangereden door een auto.

 

De ambulance bracht de man met hoofdletsel naar het ziekenhuis. De auto werd afgevoerd door een bergingsbedrijf. De politie doet onderzoek naar de exacte oorzaak van de aanrijding.

Automobilist, afgeleid door navigatiesysteem, rijdt tuin binnen in Rhenen

Gemaakt: Woensdag, 21 oktober 2020 22:06

RHENEN - Woensdagmiddag 21 oktober raakte een bestelauto van de weg op de Utrechtsestraatweg tussen Elst en Rhenen. De bestuurder reed met volle snelheid door de tuinomheining en belandde tientallen meters verderop in de tuin.


De auto kwam tot stilstand vlakbij een bosrand, en liet een flinke ravage in de tuin achter. Zowel de bestuurder als de bewoners waren geschrokken, maar bleven allen ongedeerd. Zij wisselden elkaars gegevens uit om de vergoeding van de schade te regelen.


Een bergingsbedrijf wist de bestelauto van deze lastige plek weg te slepen. Daarvoor was het wel nodig om één rijstrook van de weg af te sluiten, waardoor het overige verkeer korte tijd lichte hinder ondervond.


De oorzaak? Afleiding. De bestuurder was met het navigatiesysteem bezig. Hij is inmiddels wel 'genezen' van rijden terwijl je afgeleid bent. Rijdt u ook zonder afleidingen?

Persoon met bivakmuts op berooft jongen (16) van zijn scooter in Veenendaal

Gemaakt: Donderdag, 22 oktober 2020 16:40

VEENENDAAL - Op woensdagavond 21 oktober is een 16-jarige jongen beroofd van zijn scooter in het Schrijverspark in Veenendaal. De verdachte dwong het slachtoffer zijn scooter af te staan en is erop vandoor gegaan. De politie zoekt getuigen.


Rond 21.00 uur reed het slachtoffer op zijn scooter richting het Schrijverspark. Het slachtoffer parkeerde zijn scooter op de stoep nabij een woning en belde daar aan. Nadat hij zich omdraaide zag hij een persoon op zijn scooter zitten met een bivakmuts op. De man bedreigde hem en het slachtoffer gaf hem de sleutel. De dader vluchtte hierna weg.

 

Signalement
De politie is nog op zoek naar de dader en zoekt getuigen. De jongeman is tussen de 16 en 17 jaar oud, ongeveer 1m75 lang, heeft een donkergetinte huidskleur, droeg een zwarte bivakmuts en zwarte handschoenen.

 

Iets gezien?
Heeft u in de avond van 21 oktober iets gezien of gehoord in de omgeving van het Schrijverspark in Veenendaal? Of weet u misschien wie deze dief is? Misschien heeft u camerabeelden? Alle informatie helpt. Bel 0900-8844 of anoniem 0800-7000.

Vanaf middernacht landelijke ophokplicht voor commercieel gehouden pluimvee

Gemaakt: Donderdag, 22 oktober 2020 19:36

NEDERLAND - Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit stelt per 23 oktober 2020 om 00:00 uur voor heel Nederland een ophokplicht in voor alle bedrijven die commercieel pluimvee houden. De maatregel wordt genomen naar aanleiding van een recente vondst van zes dode knobbelzwanen in Kockengen (Utrecht) waarvan na een test bij twee kadavers vogelgriep is vastgesteld van een hoogpathogene variant (HPAI van het serotype H5N8). Inmiddels wordt ook een dode smient uit dezelfde omgeving getest voor vogelgriep. Nader onderzoek moet nog aantonen of dit ook HPAI H5N8 of een ander serotype betreft.

 

Advies deskundigengroep dierziekten
Minister Schouten heeft de deskundigengroep dierziekten gevraagd de bevindingen te beoordelen. De deskundigengroep concludeert dat het virus van de besmette knobbelzwanen hoogstwaarschijnlijk uit Rusland afkomstig is en met trekvogels naar Nederland is gebracht. Daar zijn de afgelopen maanden veel meldingen van HPAI geweest. Veel watervogelsoorten leven in groepen in deze tijd van het jaar. Onder deze omstandigheden kan een virus zoals HPAI H5N8 relatief gemakkelijk spreiden onder wilde watervogels.

 

Maatregelen naar aanleiding van het advies
De deskundigengroep schat in dat het risico op een introductie op een pluimveebedrijf nu hoog is. Daarom heeft de minister van LNV een landelijke ophokplicht ingesteld voor commercieel gehouden pluimvee om te voorkomen dat bedrijven in Nederland besmet raken door virus uit wilde vogels. Pluimveebedrijven met een uitloop (vrije-uitloop en biologische) hebben namelijk een grotere kans om vogelgriep in te slepen. Daarnaast worden eendenbedrijven verplicht het strooisel, dat in de stal gebruikt wordt, zo op te slaan dat het ontoegankelijk is voor wilde vogels en bij het aanbrengen van het strooisel in de stal te voorkomen dat materiaal van het erf in de stal terecht kan komen. Het ministerie van LNV zal het insleeprisico regelmatig laten beoordelen.

 

Maak melding van dode wilde vogels
Het is in de huidige situatie van belang dat vondsten van dode wilde vogels worden gemeld bij de daarvoor bestemde instanties.

Voorbijganger waarschuwt brandweer voor mogelijke lekkage in tank Veenendaal

Gemaakt: Zondag, 25 oktober 2020 17:30

VEENENDAAL - Op de Gildetrom in Veenendaal heeft een voorbijganger zondagmiddag rond 16:15 uur de politie en brandweer ingeschakeld voor een lekkage bij een stikstoftank.

 

Na onderzoek door de brandweer bleek er weinig aan de hand te zijn. De politie sloot korte tijd de Gildetrom af.

Forse schade bij aanrijding op de Stationsstraat in Veenendaal

Gemaakt: Maandag, 26 oktober 2020 20:19

VEENENDAAL - Maandagavond 26 oktober rond 19.30 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een bestelbus en een personenauto op de Stationsstraat in Veenendaal. Het ongeval gebeurde op de kruising met de Grote Beer. Beide voertuigen liepen forse schade op na de aanrijding. Niemand raakte gewond.

 

Hoe de aanrijding heeft kunnen gebeuren, is niet duidelijk. Een bergingsbedrijf heeft de personenauto meegenomen. De bestelbus kon op eigen kracht verder rijden.

Fietser (80) uit Veenendaal alsnog overleden na ernstig ongeval op de Veldweg

Gemaakt: Dinsdag, 27 oktober 2020 15:28

VEENENDAAL - De politie is op zoek naar getuigen van een ernstig ongeluk in Veenendaal. Dat gebeurde dinsdag 13 oktober. Op de kruising van de Veldweg met de Grote Beer kwamen een auto en een fietser met elkaar in botsing. De 80-jarige fietser uit Veenendaal raakte daarbij zwaargewond en is gisteren overleden.


Dinsdagochtend 13 oktober rond 11:00 uur reed de 67-jarige automobiliste uit Veenendaal op de Veldweg. Toen ze wilde afslaan, raakte ze de fietser. De man is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek hij ernstig gewond te zijn aan zijn nek. Hij bezweek bijna twee weken later aan zijn verwondingen.

 

Iets gezien?
Het OTV (Opsporing Team Verkeer) en de VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) onderzoeken wat er precies is gebeurd. Zij komen nog steeds graag in contact met getuigen. Heeft u die bewuste dinsdagochtend iets gezien van het ongeluk op het genoemde kruispunt? Of heeft u andere bruikbare informatie? Bel 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Maximaal 30 kilometer per uur in hele bebouwde kom

Gemaakt: Dinsdag, 27 oktober 2020 19:15

DEN HAAG - In de bebouwde kom zou een snelheidslimiet van 30 kilometer per uur de norm moeten zijn, met mogelijke uitzonderingen voor doorgaande wegen. Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt een motie van GroenLinks en de SGP, die daartoe oproept. De maximumsnelheid in de bebouwde kom is nu nog 50 kilometer per uur, tenzij anders aangegeven.

 

De veiligheid gaat erop vooruit als automobilisten binnen de bebouwde kom minder hard rijden. Vooral kinderen hebben weinig kans om te overleven bij een botsing waarbij de auto 50 kilometer per uur rijdt. "De kans op ongelukken is 3,5 keer kleiner als we iets zachter rijden. Veel veiliger voor voetgangers, fietsers en kinderen", verklaart Suzanne Kröger van GroenLinks.

 

Het voorstel werd met grote meerderheid aangenomen. Onder meer de regeringspartijen D66, CDA en ChristenUnie stemden voor. De minister moet nu duidelijk maken wat ze met het voorstel gaat doen.

Meedoen aan WhatsApp buurtpreventie in Veenendaal

Gemaakt: Woensdag, 28 oktober 2020 18:30

VEENENDAAL - Met WhatsApp Buurtpreventiegroepen kunnen buurtbewoners elkaar snel op de hoogte brengen van een verdachte situatie of een inbraak. Er zijn in Veenendaal al veel WhatsApp Buurtpreventie groepen. U kunt zich aanmelden bij een bestaande groep of een eigen WhatsApp buurtpreventie groep starten.

 

Aanmelden bij een bestaande groep

Stuur een e-mail met uw naam, adres en mobiele telefoonnummer aan [email protected] Dan zorgen wij dat u wordt toegevoegd.

 

Zelf een groep starten

Is er nog geen groep in uw buurt, maak dan zelf een WhatsApp Buurtpreventiegroep aan. U kunt daarna zelf buurtbewoners vragen. Handleidingen voor beheerders vindt u op de website van Whatsapp Buurtpreventie.

 

WhatsApp buurtpreventie groep melden en borden aanvragen

Is de groep aangemaakt, meld uw groep dan aan bij de gemeente via [email protected] De politie en de gemeente houden u op de hoogte van de veiligheid in uw buurt.Vraag bij uw aanmelding gratis WhatsApp buurtpreventieborden aan bij de toegangswegen in uw buurt. Zo’n bord helpt namelijk om inbrekers en andere vreemde personen af te schrikken.

 

Spelregels voor nieuwe WhatsApp groepen

Wilt u een groep starten in uw buurt? Denk aan het volgende:

 • Deelnemers zijn minimaal 18 jaar;
 • Deelnemers wonen in de wijk.
 • Maak afspraken met elkaar over het gebruik van de appgroep.
 • Gebruik de WhatsApp groep alleen voor verdachte situaties en niet voor privéberichten.
 • Gebruik de SAAR-volgorde:
  • S: Signaleer de verdachte situatie.
  • A: Alarmeer de politie via 112
  • A: App de situatie in de WhatsApp groep naar andere deelnemers
  • R: Reageer; bijvoorbeeld door met andere naar buiten te gaan en contact te maken met de verdachte persoon.
 • Let altijd op uw eigen veiligheid
 • Noteer de kenmerken van een verdachte, zoals geslacht, huidskleur, lengte, gezicht en kleding. Denk bij voertuigen aan de kleur, het merk, het type en het kenteken;
 • De politie komt alleen in actie als 112 is gebeld. Heeft het geen haast, maar heeft u wel politie nodig? Bel dan 0900-8844.

Ravage na botsing met pijlwagen op de Rondweg-Oost in Veenendaal

Gemaakt: Vrijdag, 30 oktober 2020 15:06

VEENENDAAL - Op de Rondweg-Oost N233 in Veenendaal heeft vrijdagmorgen rond 8.05 uur een flink ongeval plaatsgevonden. Een bestelbus botste hard achterop een pijlwagen. Beide voertuigen raakte flink beschadigd. Eén persoon is in een ambulance gecontroleerd.

 

De N233 was tijdelijk in beide richtingen afgesloten. Door de afsluiting heeft zich rond het incident een forse file gevormd.

Bestelbus met aanhanger op zijn kant na crash op de A12 bij Ede

Gemaakt: Vrijdag, 30 oktober 2020 15:47

EDE - Vrijdagmiddag 30 oktober rond 15.15 uur heeft een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de A12 in Ede. Een bestelbus bus met aanhanger zijn gecrasht op snelweg. Zowel de bestelbus als de aanhanger zijn gekanteld.

 

Door het incident zijn twee rijstroken afgesloten voor het verkeer. Een bergingsbedrijf zal de heeft de aanhanger en de bestelbus weer op zijn wielen geplaatst en geborgen.

Personenauto ondersteboven op de A12 bij Veenendaal

Gemaakt: Vrijdag, 30 oktober 2020 19:01

VEENENDAAL - Vrijdagavond 30 oktober rond 18.35 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de A12 bij Veenendaal. Een personenauto ligt ondersteboven op de weg. Hoe dat heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk. Bij het ongeval is een 28 jarige man uit Gendringen gewond geraakt.

 

Twee van de drie rijbanen waren afgesloten. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse. Het voertuig was afgesleept door het bergingsbedrijf. Een andere automobilist, die vermoedelijk bij het ongeval betrokken is, is door gereden. De politie doet onderzoek omdat het niet duidelijk is of het eenzijdig is. Door het ongeval ontstond richting Arnhem enige vertraging.

Motorrijder overleden na ongeval op A12 bij Veenendaal, snelweg richting Arnhem afgesloten

Gemaakt: Zaterdag, 31 oktober 2020 19:39

VEENENDAAL - Een motorrijder is zaterdag 31 oktober om het leven gekomen door een ongeval nabij Veenendaal op de A12 van Utrecht naar Arnhem. Volgens getuigen is de motorrijder in botsing gekomen met een auto.

 

De Verkeers Ongevallen Analisten van de politie (VOA) doen onderzoek. De A12 is van Maarsbergen tot Veenendaal-West volledig afgesloten tot later vanavond. Het verkeer vanuit Utrecht naar Arnhem ondervindt hierdoor ernstige vertraging.

Bestelbus en personenauto met elkaar in botsing op splitsing in Ederveen

Gemaakt: Maandag, 02 november 2020 15:37

EDERVEEN - Op de t-splitsing Meikade met de Buurtweg in Ederveen zijn maandagmorgen rond 8.20 uur een bestelbus en een personenauto met elkaar in botsing gekomen. Beide voertuigen raakte beschadigd.

 

Een kindje welke in de personenauto zat is in een ambulance gecontroleerd, maar niemand heeft vervoerd hoeven worden. De Meikade was door het ongeval een halfuur afgesloten voor verkeer.

Aanhanger met verreiker kantelt op rotonde in Renswoude

Gemaakt: Maandag, 02 november 2020 15:44

RENSWOUDE - Maandagmorgen 2 november is op de rotonde aan de Utrechtseweg - N224 in Renswoude een aanhanger met daarop een verreiker gekanteld.

 

Doordat de combinatie op de rotonde terecht kwam was de weg afgesloten. Dit zorgde voor de nodige verkeersopstopping. Met twee mobiele hijskranen is de aanhanger en de verreiker weer terug op zijn wielen gezet.

Edenaar in auto bij Sportpark Panhuis Veenendaal op gewelddadige wijze beroofd

Gemaakt: Maandag, 02 november 2020 16:11

VEENENDAAL - Een 65-jarige man uit Ede is op sportpark Panhuis in Veenendaal op gewelddadige wijze beroofd. De man zat in zijn auto op het parkeerterrein toen een onbekende zijn deur opentrok en hem klappen gaf. De politie komt graag in contact met getuigen.


Het is 18.30 uur op zondagavond 1 november als de 65-jarige man rustig in zijn auto zit te wachten op het parkeerterrein aan de Verlengde Sportlaan in Veenendaal. Plotseling wordt het autoportier opengetrokken. Iemand schopt de man direct in het gezicht, trekt de telefoon van de man uit zijn handen en vraagt om geld. Ondertussen blijft de onbekende man klappen geven aan het slachtoffer. Doordat de motor van de auto al draait lukt het het slachtoffer om weg te rijden.

 

De verdachte wordt geschat op 16 tot 20 jaar oud. Hij had een licht getinte huidskleur en hij sprak met een accent. Opvallend is dat het slachtoffer de verdachte al enige tijd over het terrein had zien rondlopen en dat deze contact leek te hebben met iemand in een donkere Volkswagen Polo die ook op het terrein geparkeerd stond.

 

De politie heeft de gewelddadige beroving in onderzoek. Getuigen worden gevraagd zich te melden. Ook als iemand camerabeelden heeft van de directe omgeving kan het goed zijn contact te leggen met de politie. Op de beelden kan waardevolle informatie staan. Tips doorgeven kan via 0900-8844 en anoniem via 0800-7000.

Auto belandt in voortuin van woning aan de Blekerij in Veenendaal

Gemaakt: Dinsdag, 03 november 2020 22:51

VEENENDAAL - Dinsdagavond belandde een auto omgekeerd in de voortuin van een woning aan de Blekerij, waarbij de woning zelf net niet geraakt werd.


Toen de 29-jarige bestuurder om nog onbekende reden de controle over zijn voertuig verloor, raakte hij van de weg en kwam dus tot stilstand in een tuin. Daarbij sneuvelden wel de tuinomheining en meerdere planten, maar raakte niemand gewond.


Nadat uitgesloten was dat de bestuurder alcohol of drugs had gebruikt, werden gegevens met de bewoners van de woning uitgewisseld voor de afhandeling van de schade, en werd de auto door een bergingsbedrijf weggesleept.

Politiewagen botst achterop personenauto op kruising in Ederveen

Gemaakt: Woensdag, 04 november 2020 15:55

EDERVEEN - Woensdagmiddag 4 november rond 13.25 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de N224 in Ederveen. Een politieauto is achterop een personenauto gebotst. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is niet bekend.

 

Een berger is gekomen om de voertuigen mee te nemen.

Scooterrijder onderuit na aanrijding met auto in Ederveen

Gemaakt: Vrijdag, 06 november 2020 15:24

EDERVEEN - Op de Hoofdweg in Ederveen heeft vrijdagmorgen rond 9.50 uur een ongeval plaatsgevonden. Een scooterrijder kwam in botsing met een personenauto.

 

De scooterrijder is in een ambulance gecontroleerd maar hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

Brandweer blust brandende personenauto op de A12 in Bennekom

Gemaakt: Vrijdag, 06 november 2020 16:53

BENNEKOM - Vrijdagmiddag 6 november rond 16.10 uur is brand ontstaan in het motorcompartiment van een personenauto op de A12 ter hoogte van Bennekom in de richting van Veenendaal. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is onduidelijk. De brandweer heeft de brand geblust. Tijdens het blussen werd een rijstrook afgesloten.

 

Het voertuig was niet in staat om verder te rijden en is geborgen door het bergingsbedrijf. Bij de brand was niemand gewond geraakt.