Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 11:59:08 Hv Overig (gas Lekkage) (buiten) Groeneveldselaan Veenendaal 098994 095531 Prio Hoog Eenheid | Bemanning HW A2 Brandweer Veenendaal Utrecht
maandag 17 mei 2021
TOP NIEUWS

VANDAAG 17|05

PUTTEN - Maandagochtend 17 mei heeft er rond 7:00 uur een aanrijding plaatsgevonden op de Krachtighuizerweg in Putten. Twee personenauto's botsten op elkaar met een forse schade tot gevolg.

 

Beide bestuurders zijn in een ambulance gecontroleerd. Over de oorzaak is nog niks bekend.

VANDAAG 17|05

APELDOORN - Aan het Stationsplein in Apeldoorn heeft in de nacht van zondag op maandag 17 mei, omstreeks 03:00 een plofkraak plaatsgevonden. Een geldautomaat aan de zijkant van het station is met explosieven opgeblazen. De ravage is enorm. Een deel van de gevel is uit de muur en een gedeelte van de muur is ontzet.

 

Getuigen geven aan dat ze twee harde knallen hoorden, waar ongeveer een minuut tussen zat. Ook geven ze aan dat ze vervolgens drie mannen hebben zien vluchten. De omgeving is afgezet vanwege explosiegevaar. De EOD is ter plaatse en doet onderzoek.

1/1

GISTEREN 16|05

AMSTERDAM - Op zaterdagavond 15 mei omstreeks 20:50 uur is een 48-jarige man zwaargewond aangetroffen in het Vondelpark. Het slachtoffer ligt vooralsnog in kritieke toestand in het ziekenhuis. De recherche is op zoek naar getuigen.


Medewerkers van team Handhaving zien tijdens hun surveillance iemand lopen met bebloede kleding bij de ingang van het Vondelpark ter hoogte van de Roemer Visscherstraat. De man blijkt zware verwondingen te hebben in de halsstreek. Vrijwel direct wordt eerste hulp verleend en wordt het gebied afgezet. Meerdere hulpdiensten waaronder het Medisch Mobiel Team komen ...

GISTEREN 16|05

GOOI EN VECHTSTREEK - Op zondag 16 mei van 13:00 tot 16:00 uur vond de Carver Rally plaats; een toertocht in 't Gooi voor Carverrijders én tien eenzame ouderen met een lichamelijke beperking van Nationale Vereniging de Zonnebloem. De rally is geen race, maar een toertocht met spelelementen van Laren naar Naarden. Halverwege is bijvoorbeeld een behendigheidsparcours uitgezet. De route gaat onder andere langs Oud Crailo en Valkeveen. Een mooie en leuke route dus voor de eenzame ouderen van de Zonnebloem.

 

Waarom deze Carver Rally?
De elektrische Carver is een duurzaam ...

GISTEREN 16|05

AMERSFOORT - Zondagochtend omstreeks 11:15 uur kreeg de brandweer een melding van stormschade op de Stadsring in Amersfoort. De brandweer is met twee wagens ter plaatse gegaan. Ook de politie was aanwezig.

 

Bij aankomst van de brandweer bleek een glazen luifel deels te zijn losgekomen en te zijn verspliterd. Met behulp van de ladderwagen kon de brandweer de plaat los halen waarna deze met een flinke klap op de grond terecht kwam. Het pand wordt gebruikt voor opslag.

VRIJDAG 14|05

De aanpak van georganiseerde ondermijnende criminaliteit in twee van onze internationaal belangrijke mainports - de Rotterdamse haven en luchthaven Schiphol – wordt dit jaar met bijna 7 miljoen euro extra versterkt. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid schrijft vandaag aan de Tweede Kamer dat hij dit geld heeft vrijgemaakt voor de impuls. Onze logistieke knooppunten moeten weerbaarder worden tegen criminelen die met malafide praktijken misbruik maken van onze goede economische infrastructuur. Naast de extra impuls voor de aanpak in de twee mainports wordt gewerkt aan een breder ...

VRIJDAG 14|05

APELDOORN - In een onderzoek naar professioneel vuurwerk is op woensdag 12 mei een woning doorzocht in Apeldoorn. Deze woning kwam in beeld na een onderzoek in een andere woning op dinsdagmiddag 11 mei, ook in Apeldoorn. Er zijn twee mannen uit Apeldoorn aangehouden van 21 en 24 jaar.


In de eerste onderzochte woning werd in totaal 43 kilo professioneel zwaar vuurwerk aangetroffen. Het vuurwerk is in beslag genomen en afgevoerd. Daarnaast moest de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) eraan te pas komen om een zelfgemaakte vuurwerkbom te ruimen.

 

Op woensdag 12 mei vond een ...

VRIJDAG 14|05

EEMDIJK - In de nacht van zaterdag 8 mei jl. is de tijdelijke verkeersdrempel in Eemdijk vernield door brandstichting. Deze drempel werd een paar dagen eerder geplaatst als onderdeel van een proefopstelling. Vanwege de vernieling en de onrust die is ontstaan, heeft de gemeente Bunschoten besloten de drempel binnenkort te verwijderen. Ook wordt er aangifte gedaan voor het vernielen van de drempel.

 

Het was de bedoeling dat met deze proef de gemeente Bunschoten en bewoners ervaringen konden opdoen over de manier waarop de veiligheid daar kan worden vergroot. Na het uitwisselen van ...

DONDERDAG 13|05

HARDERWIJK - Donderdag 20 mei start aannemer GMB Rioleringstechnieken met de renovatie van het transportriool in de Oranjelaan.

 

De Oranjelaan gaat tijdens de uitvoering van de werkzaamheden 8 weken dicht voor het verkeer de stad uit. Omleidingen worden ter plaatse aangegeven.

Agenda

Zaterdag 22 mei

10:00
Lunteren

Headlines