Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 17:07:47 Oms-alarm Thuiszorg Boerderij Berkenstein Vondellaan Veenendaal 095531 Prio Hoog Eenheid | Bemanning HW A2 Brandweer Veenendaal Utrecht
maandag 24 juni 2019

DINSDAG 26|02

De meeste inbraken van de afgelopen week gepleegd in Vathorst

Op vrijdag 22 februari zijn er op aangeven van een oplettende buurtbewoner 3 personen aangehouden in Vathorst

AMERSFOORT - De afgelopen week zijn er 18 woninginbraken opgenomen in Amersfoort waaronder 5 pogingen. De meeste inbraken zijn gepleegd in Vathorst.


De inbraken werden gepleegd door middel van cilindertrekken en het openbreken van een raam met behulp van een breekijzer of schroevendraaier en vonden met name in de avonduren plaats. Op vrijdagavond zijn er opvallend veel inbraken (6) opgenomen. Deze inbraken zijn gepleegd tussen de tijden 18:00 - 20:30 uur.


Op vrijdag 22 februari zijn er op aangeven van een oplettende buurtbewoner 3 personen aangehouden in Vathorst i.v.m. vervoer van inbrekerswerktuigen. De melder zag een persoon in een poortje en een ander op de uitkijk staan. Toen de personen wegreden konden ze gecontroleerd worden door de agenten. Uit die controle bleek dat zij meerdere inbrekerswerktuigen bij zich hadden.


Mocht u getuige zijn geweest van een van de eerder genoemde woninginbraken of heeft u meer informatie over de verdachten, neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op Betecom.

Headlines