Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 17:07:47 Oms-alarm Thuiszorg Boerderij Berkenstein Vondellaan Veenendaal 095531 Prio Hoog Eenheid | Bemanning HW A2 Brandweer Veenendaal Utrecht
maandag 24 juni 2019

WOENSDAG 27|02

Geld weggenomen bij babbeltruc aan de Otelloplaats in Amersfoort

Terwijl de dame aan de praat was met de eerste man heeft de tweede man een geldbedrag weggenomen

AMERSFOORT - Op woensdag 27 februari 2019, omstreeks 11.30 uur, is er een babbeltruc gepleegd op de Otelloplaats in Amersfoort. Twee mannen liepen een flat in waar op dat moment de deur van de centrale hal open stond. Ze stapten in de lift met een oudere dame die daar woonachtig is. Een van de mannen liep met de dame mee en vertelde dat er bij haar ingebroken was. Hij vertelde dat hij van de politie was. De man vroeg daarna aan de dame of alles er nog was. De dame controleert alles en zegt dat alles er nog is. De tweede man kwam korte tijd later ook de woning binnen.


Terwijl de dame aan de praat was met de eerste man heeft de tweede man een geldbedrag weggenomen.


Een buurtbewoner zag dat de mannen zich buiten zenuwachtig gedroegen en bij een derde man in de auto stapte, een grijze Toyota Yaris nieuw model. Kenteken is niet bekend.


De politie komt altijd in uniform bij een inbraak, babbeltruc of insluiping. Meestal belt een bewoner of buurtbewoner naar de politie en is het niet andersom. De politie waarschuwt bewoners van Amersfoort voor mensen die zich voordoen als politieambtenaar. Vraag naar legitimatie. Controleer of een agent die niet in uniform loopt, van de politie is door naar 0900-8844 te bellen. Een politieagent zal daar begrip voor hebben, een verdachte niet. Bel 112 als u het vermoeden heeft dat u met oplichters te maken heeft.


Signalementen
MAN 1:
-verm. Nederlands, blanke huidskleur
-grijs haar
-1.80 m lang ongeveer
-40-50 jr oud
-gezet postuur
-droeg een spijkerjas en spijkerbroek

 

MAN 2:
-verm. Nederlands, blanke huiskleur
-grijs haar
-40-50 jr oud
-gezet postuur
-droeg een spijkerbroek verder onbekend
-kleiner dan man 1

 

MAN 3 is niet goed gezien.


Heeft u meer informatie of heeft u iets gezien? Bel naar 0900-8844 en vraag naar de politie Amersfoort.

Headlines