Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 16:08:26 Veenendaal 6205 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 09-126

Ambulance 09-126

zaterdag 16 januari 2021

DINSDAG 07|04

Coronapatiënt uit ziekenhuis Gelderse Vallei opgehaald met traumahelikopter

Deze transporten zijn onderdeel van het protocol om de Intensive Care van ziekenhuizen te ontlasten en patiënten over te brengen naar ziekenhuizen die meer IC-capaciteit hebben

EDE - Dinsdagmiddag rond 13:45 uur is een coronapatiënt uit ziekenhuis Gelderse Vallei opgehaald met een traumahelikopter. Omdat ziekenhuis Gelderse Vallei geen helidek heeft is de helikopter in een naastgelegen grasveld geland en de patiënt met de ambulance naar de helikopter toegebracht.

 

Deze transporten zijn onderdeel van het protocol om de Intensive Care van ziekenhuizen te ontlasten en patiënten over te brengen naar ziekenhuizen die meer IC-capaciteit hebben. In dit geval is dit een ziekenhuis in Duitsland geworden.

 

Door de ANWB MAA (Medical Air Assistance) die de traumahelikopter beheerd zijn voor speciaal intensive care vervoer twee extra helikopters aangeschaft. Dit is de Eurocopter H145. Deze helikopter heeft meer ruimte achterin dan de huidige traumahelikopter. Deze vliegt vanaf Vliegbasis Volkel, maar is voor het hele land beschikbaar.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines