Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 05:49:51 Veenendaal 38850 Prio Middel Eenheid | Ambulance 09-128

Ambulance 09-128

zondag 11 april 2021

ZONDAG 17|01

Noodbevel in Amsterdam: Honderden demonstranten verjaagt van Museumplein

Deze bijeenkomst, gericht tegen het beleid van het kabinet, is strijdig met de uitspraak van de rechter van afgelopen vrijdag

AMSTERDAM - Honderden mensen demonstreren zondagmiddag 17 januari op het Museumplein in Amsterdam. Deze bijeenkomst, gericht tegen het beleid van het kabinet, is strijdig met de uitspraak van de rechter van afgelopen vrijdag. De driehoek ontbindt deze spontane demonstratie, aldus de gemeente Amsterdam.

 

De sfeer is grimmig geworden. Er is een flinke politiemacht aanwezig. De Mobiele Eenheid heeft ook twee waterkanonnen ter plaatse laten komen. Veel demonstranten lijken geen afstand te houden. De politie heeft meermaals omgeroepen dat mensen het Museumplein moeten verlaten, aldus AT5.

 

De gemeente heeft per direct een noodbevel afgekondigd. Dit betekent dat het voor niemand is toegestaan om op het Museumplein te verblijven.

 

Update

Inmiddels heeft de ME het Museumplein 'schoongeveegd'. De demonstranten zijn verdreven naar de omliggende straten. Hierbij werden de twee opgetrommelde waterkanonnen en politiehonden en -paarden ingezet.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines