Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 13:47:11 Veenendaal 65928 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 09-116

Ambulance 09-116

woensdag 16 juni 2021

Dankzij onze (lokale) adverteerders is dit artikel gratis te lezen. Koop lokaal en steun deze ondernemers!

DONDERDAG 04|02

Visie op jeugdhulp in De Glind opgesteld

De Glind is een uniek dorp waar er extra aandacht is voor jeugdigen om gezond en veilig te kunnen opgroeien

DE GLIND - Samenwerkende partners in De Glind hebben een visie op jeugdhulp in het dorp opgesteld. Het visiedocument heet 'De Glind: ongewoon gewoon'. In januari ondertekenden de partijen dit document. Hierin staat hoe ze met elkaar samenwerken. Doel is om de kinderen die jeugdhulp krijgen een goed thuis te geven. De partijen zijn bestuurders van de Rudolphstichting, J.H. Donnerschool, Gezinshuis.com, Stichting Jeugddorp De Glind, Pluryn en gemeente Barneveld.

 

In De Glind wonen jeugdigen die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen. In het dorp zijn alle onderdelen van het 'gewone' leven aanwezig. Bijvoorbeeld wonen en school. De hulp die ze nodig hebben is complex. De meesten wonen in één van de gezinshuizen in het dorp. Er zijn ook jeugdigen die ergens anders wonen en in het dorp naar school gaan. De kinderen en jongeren hebben baat bij een veilige omgeving. Zij krijgen de ruimte om zichzelf te ontdekken en zich zo voor te bereiden op hun toekomst.

 

Toewerken naar zelfstandigheid
De samenwerkende organisaties zijn er onvoorwaardelijk voor de jeugdigen die hen nodig hebben. Zij passen zich aan om de doelen van ieder individueel kind te bereiken. Henk Jonker, bestuurder Stichting Jeugddorp De Glind: "In De Glind sta je als gezinshuisouder niet alleen. Je wordt ondersteund door andere gezinshuisouders en organisaties. De Glind is voor de kinderen en jongeren die het nodig hebben een mooi en veilig dorp om op te groeien. Hier kunnen zij toewerken naar zelfstandigheid. Dat maakt De Glind zo uniek."

 

Kracht in samenwerking
Wethouder Hans van Daalen: "De Glind is een uniek dorp waar er extra aandacht is voor jeugdigen om gezond en veilig te kunnen opgroeien. Ik hecht daar groot belang aan. Elk kind telt en dat uitgangspunt komt terug in het visiedocument. De kracht van De Glind zit vooral in de geïntegreerde leefomgeving en de samenwerking van verschillende partijen. Dat zag je ook weer bij het opstellen van dit visiedocument. Het is goed om met elkaar te bekrachtigen dat we elkaar nodig hebben om deze jeugdigen zo goed mogelijk op te vangen. Waar het niet lukt dat jongeren bij hun ouders opgroeien, is De Glind een prachtig alternatief."

Foto's
1/1

Ook interessant

Headlines