Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 13:47:11 Veenendaal 65928 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 09-116

Ambulance 09-116

woensdag 16 juni 2021

Dankzij onze (lokale) adverteerders is dit artikel gratis te lezen. Koop lokaal en steun deze ondernemers!

WOENSDAG 21|04

Vernieuwd woonleefconcept in Voorthuizen; meerdere generaties onder één dak

Heel mooi dat we zo in samenwerking met elkaar, een nieuw thuis voor jong en oud in een prachtige woon- en leefomgeving realiseren, waar 'elkaar ontmoeten' in een veilige omgeving centraal staat

VOORTHUIZEN - Op dinsdag 20 april vond op feestelijke én veilige wijze de onthulling van het bouwbord van Het Voorthuis plaats, een gloednieuwe woonzorglocatie aan de rand van de wijk Holzenbosch in Voorthuizen. Hiermee wordt de symbolische start van de grootschalige nieuwbouw, op basis van een nieuw woonleefconcept voor meerdere generaties, aangegeven.


Woningstichting Barneveld, Neboplus en Kindercentrum Bzzzonder hebben zich verbonden aan dit initiatief en geloven dat mensen - jong en oud - elkaar nodig hebben om tot bloei te komen. Op deze unieke locatie wordt gebruikgemaakt van elkaars talenten en capaciteiten, mede door de slimme indeling en opzet van het moderne pand.


In Het Voorthuis kunnen ouderen wonen, via een huurwoning van Woningstichting Barneveld. Dat zijn seniorenwoningen met mogelijkheid tot zorg die bijzonder geschikt zijn voor echtparen, om er samen te blijven wonen, ook als zorg of ondersteuning nodig is. Gerdien van der Ent, manager Wonen Woningstichting Barneveld: ''Wij zijn trots als Woningstichting Barneveld dat wij vanaf 2018 met Neboplus aan de wieg hebben mogen staan van dit mooie initiatief: Het Voorthuis. In 2019 versterkte Bzzzonder het initiatief met de intentie om in Het Voorthuis inclusieve kinderopvang en buitenschoolse opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar te bieden. Heel mooi dat we zo in samenwerking met elkaar, een nieuw thuis voor jong en oud in een prachtige woon- en leefomgeving realiseren, waar 'elkaar ontmoeten' in een veilige omgeving centraal staat."


Meebewegen
Eunice van Zomeren, bestuurder Neboplus vult aan: "Het meest schrijnende dat ik als bestuurder in de ouderenzorg heb meegemaakt, is dat echtparen uit elkaar worden gehaald, soms na 60 of 70 jaar huwelijk, omdat één van beide dementie heeft. Dit gebouw is zó gemaakt, dat slapen in een ander appartement op de woongroep dan mogelijk is. Maar soms is er juist behoefte van de gezonde partner, om overdag de handen vrij te hebben en is het nog best fijn om 's avonds en 's nachts samen te zijn. Dan zijn onze huiskamers, waar de partner met dementie overdag terecht kan, een ideale oplossing. Doordat het gebouw flexibel is ontworpen en Neboplus 'mee kan bewegen' in de zorgvraag, is er feitelijk een nieuw concept ontstaan dat vrij uniek is in de ouderenzorg. Mijn droom wordt werkelijkheid: samen blijven, ook als één van beide dementie heeft". Er komt zelfs een apart Ontmoetingscentrum dementie in het pand.

 

Verwijzing naar dorp
De naam Het Voorthuis is een verwijzing naar het dorp Voorthuizen. Het is een bewuste keuze om het woordje 'thuis' cursief te schrijven omdat dit een thuis moet zijn voor alle bewoners mét of zonder zorgvraag. De naam Het Voorthuis is ook gekozen voor de opvang van al die kinderen van 0 tot 12 jaar. Zij verblijven daar veilig tot ze weer naar huis gaan...
"Het Voorthuis wordt een plek voor 0 tot 100. Je bent er jong of voelt je weer jong!", spreekt Michiel van Rennes van Kindercentrum Bzzzonder uit.


De verwachte oplevering is in het eerste kwartaal van 2023.

Foto's
1/2
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines