Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 18:20:37 Veenendaal 95594 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 09-110 (RAVU) Utrecht
vrijdag 18 september 2020
1/1
TOP NIEUWS

VANDAAG 18|09

AMERSFOORT - Tijdens de persconferentie van vanavond - 18 september 2020 - hebben premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge extra maatregelen aangekondigd om de toename van het aantal besmettingen door het coronavirus te beperken. De maatregelen gaan gelden voor bepaalde regio's, waaronder de veiligheidsregio Utrecht. Amersfoort valt in deze veiligheidsregio en de aangescherpte maatregelen gaan dus ook hier gelden.

 

De aangekondigde maatregelen hebben onder meer betrekking op de sluitingstijd van de horeca. Er mogen na 0.00 uur geen nieuwe bezoekers in de horeca worden ...

VANDAAG 18|09

RIDDERKERK - Vrijdagavond 18 september rond 19.45 uur is een persoon in het water terechtgekomen aan de Ringdijk in Ridderkerk.

 

De brandweer wist het slachtoffer snel uit het water te halen. Het ambulancepersoneel heeft het slachtoffer op verwondingen gecontroleerd. Hoe de man te water heeft kunnen raken is niet duidelijk.

1/1

VANDAAG 18|09

EDE - In het centrum van Ede staat sinds kort een laadplein met 12 laadplekken voor elektrische auto's. Het is voor het eerst dat in Ede zo'n plein in gebruik wordt genomen. Tot nu toe ging het om enkele laadpalen met 2 aansluitingen verspreid over de stad. Met dit laadplein komt de gemeente tegemoet aan het toenemende aantal elektrische auto's.

 

Schoner
De opening van dit laadplein gebeurde vandaag door wethouder duurzaamheid Lex Hoefsloot.


"Als gemeente stimuleren we het gebruik van elektrische auto's. Deze zijn schoner, stiller en bovendien zuiniger in het gebruik. Elektrisch ...

1/1

VANDAAG 18|09

EDE - Sinterklaas komt dit jaar helaas niet met de trein aan op het Museumplein in Ede. Door de Coronamaatregelen is het niet mogelijk om alle kinderen met hun ouders op een veilige manier te kunnen ontvangen. Daarom is door de organisatie, in overleg met de gemeente Ede, besloten om geen centrale ontvangst te doen.

 

Burgemeester René Verhulst: :"Het is jammer dat we dit besluit hebben moeten nemen. Bij grote groepen mensen bij elkaar zijn de risico's op besmetting te hoog. En we willen ook geen kinderen teleurstellen, omdat we een maximum moeten stellen aan het aantal bezoekers ...

VANDAAG 18|09

BEEKBERGEN - Een automobiliste is vrijdag aan het einde van de middag een tuin in gereden aan de Papenberg in Beekbergen. Er raakte wonder boven wonder niemand gewond.

 

Het ongeval gebeurde nadat de bestuurster, rechts afsloeg de Papenberg in en schrok van een tegenligger waarna zij uitweek naar rechts en in de tuin belandde. Hulpdiensten, waaronder een ambulance kwamen met spoed ter plaatse. De mevrouw, van rond de 80 jaar, werd in de ambulance onderzocht maar raakte niet gewond. Zij is door agenten thuis gebracht.

 

Haar auto liep forse schade op aan de voorzijde. Zij ...

1/1

VANDAAG 18|09

WAGENINGEN - U heeft het ongetwijfeld gehoord of gelezen. Het aantal coronabesmettingen in Wageningen neemt toe. Deze vinden met name plaats onder jongeren/studenten.

 

De gemeente heeft hierover nauw contact met de GGD, studentenverenigingen en de WUR. De gemeente ziet er bij deze doelgroepen extra op toe dat de coronamaatregelen nageleefd worden. Dat blijven we doen. Ook handhaven de gemeente en politie hierop. We doen ook een dringende oproep aan de horeca om geen grote groepen jongeren te ontvangen. Daarnaast kijken we samen met jongeren/studenten naar veilige alternatieven om ...

VANDAAG 18|09

AMERSFOORT - Vrijdag 18 september 2020 omstreeks 19:25 uur kreeg de brandweer van Amersfoort een melding van een brand op de Saloméstraat in Amersfoort.

 

De tankautospuit van de brandweer is opgeroepen naar het incident. Bij de brand komt veel rook vrij. De tankautospuit van de brandweer is opgeroepen naar het incident. Bij aankomst sloegen de vlammen al meters hoog uit de schuur. Ook ontplofte er een gasfles welke in de schuur stond.

 

Een deel van de schuur moest worden gesloopt om de brand goed te kunnen bestrijden. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

...

VANDAAG 18|09

UGCHELEN - In de nacht van donderdag op vrijdag 18 september werd na een achtervolging een inbreker aangehouden in Ugchelen.

 

Bij het natrekken van de personalia bleek de man internationaal gesignaleerd te staan. Tevens had hij nog een gevangenisstraf van 117 dagen open staan.

VANDAAG 18|09

EDE - De vrouw van 55 uit Ede die sinds donderdag werd vermist, is terecht. Mevrouw is in redelijke gezondheid aangetroffen in haar woonplaats. Een omstander alarmeerde agenten.

 

De vrouw was sinds donderdagmorgen onvindbaar. Omdat de politie sprak van een 'urgente vermissing' werd een grote zoekactie naar haar gestart. Daarbij waren onder meer speurhonden, een team veteranen van het leger dat gespecialiseerd is in het zoeken van vermiste personen, en een politiehelikopter betrokken.

GISTEREN 17|09

DEN HAAG / AMERSFOORT - De politie heeft donderdagochtend invallen gedaan in twee woningen in Den Haag en Amersfoort. Daarbij zijn een 17-jarige en 19-jarige Hagenaar en een 20-jarige Amersfoorter aangehouden. Ze worden verdacht van het op grote schaal verhandelen van gestolen inloggegevens van webwinkels.


De verdachten waren actief in een openbaar chatkanaal op chatapplicatie Telegram. Het Cybercrimeteam Rotterdam kreeg deze chatgroep in de gaten na onderzoek in een andere zaak.

 

Tijdens de invallen in de woningen zijn verschillende computers en mobiele telefoons onderzocht en ...

GISTEREN 17|09

AMSTERDAM - De politie Amsterdam heeft op woensdag 16 september een 27-jarige Amsterdammer aangehouden vanwege een openstaande gevangenisstraf. De Amsterdammer moest nog 538 dagen uitzitten vanwege veroordelingen voor meerdere drugsdelicten en witwaspraktijken.

 

Het onderzoek leidde de politie naar een bedrijfspand aan de Tweede Oosterparkstraat. Daar kon de man door meerdere politie eenheden worden aangehouden.

Agenda

Zaterdag 22 mei

10:00
Lunteren

Headlines