Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 08:14:11 Veenendaal 70214 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 09-134

Ambulance 09-134

woensdag 15 juli 2020
TOP NIEUWS

VANDAAG 15|07

WAGENINGEN - In een pand aan de Industrieweg in Wageningen is dinsdagavond 14 juli brand uitgebroken. Het gaat om een voormalig schoolgebouw, waarin een aantal appartementen zijn gecreëerd.


De brand is ontstaan in de cv ruimte die zich buiten naast de voordeur bevindt. In die ruimte stonden meerdere verf producten. Hoe de verf in brand is geraakt is niet duidelijk.

GISTEREN 14|07

KOOTWIJKERBROEK - De politie heeft dinsdagavond een man aangehouden op de Veluweweg in Kootwijkerbroek. De man is aangehouden omdat hij enkele duizenden euro's bij zich had in briefjes van 50 euro. Hij is overgebracht naar het politiebureau in Apeldoorn.

 

Wat precies de reden van de aanhouding was, is niet bekend maar volgens omstanders had de man de enkele duizenden euro's uit het raam gegooid. Voor dit grote geldbedrag kon hij geen duidelijke reden geven. De Whatsapp groep Kootwijkerbroek-Stroe kwam de man op het spoor en alarmeerde de politie. Drie andere mannen kon de politie ...

GISTEREN 14|07

Nijkerk – Dinsdagavond rond 19.45 uur werd er een brand ontdekt op het station in Nijkerk. De gealarmeerde brandweer was snel ter plaatse en kon erger voorkomen. Op het station was er brand ontstaan in het openbare toilet. De brandweer forceerde de deur van de WC waarna zwarte rook tevoorschijn kwam. De brand was daarna snel geblust.

 

In het oude stationsgebouw is onder andere reclamebureau Perron 8 gevestigd. Of er schade is door rook of water is niet bekend. Het treinverkeer heeft geen hinder ondervonden van de brand. Passagiers die uitstapte op het station konden via één zijde ...

1/1

GISTEREN 14|07

VLAARDINGEN - De politie heeft vorige week een 14-jarige jongen uit Vlaardingen aangehouden. De jongen is afgelopen vrijdag voorgeleid voor openlijke geweldpleging en vernieling en zit voorlopig nog vast. Hij wordt ervan verdacht op 16 juni een 61-jarige man te hebben geschopt toen deze hem aansprak op overlast gevend gedrag. Daarnaast wordt de jongen verdacht van het vernielen van een lift in april.


Overlast
De Vlaardingse Westwijk wordt al een tijdje geteisterd door overlast, van het vernielen van portieken, brandjes stichten tot zelfs in het gezicht spugen van buurtbewoners en het ...

1/1

GISTEREN 14|07

ROTTERDAM - Een 14-jarige jongen raakte maandagavond gewond bij een steekincident op de West-Kruiskade. Twee jonge vrouwen van 17 jaar uit Vlaardingen en Rotterdam werden kort erna aangehouden. Het onderzoek naar de toedracht is in volle gang en de politie spreekt graag met getuigen.


Even na 21:30 uur werd melding gemaakt van het incident dat ter hoogte van een tramhalte op de West-Kruiskade plaatsvond. Agenten troffen de jonge Rotterdammer gewond aan op de Diergaardesingel en hij is voor behandeling naar een ziekenhuis vervoerd. Direct hierna werd een onderzoek gestart en onder andere ...

1/1

GISTEREN 14|07

AMSTERDAM - Een minderjarige jongen is op maandag 13 juli omstreeks 17.45 uur, slachtoffer geworden van een poging straatroof op de Andersensingel in Amsterdam Zuidoost. De politie heeft drie minderjarige jongens aangehouden, maar is nog op zoek naar verdachten en vraagt getuigen zich te melden.


Het slachtoffer zat vanaf een uur of 17.00 uur op een bankje op de Andersensingel toen er enige tijd later een groep van ongeveer zes jongens op hem afkwam. De groep schold, volgens de verklaring van het slachtoffer eerder al voorbijgangers uit. Toen de groep bij het slachtoffer was, ...

1/1

GISTEREN 14|07

VELP - Dinsdag 30 juni is een 45-jarige man uit Velp aangehouden op verdenking van ontucht en corrumperen. De verdachte benaderde kinderen en daagde deze met een (listige) smoes uit om bepaalde handelingen te verrichten die onder specifieke omstandigheden als ontuchtig kunnen worden aangemerkt. De politie doet onderzoek of er sprake is van strafbare feiten.

De ouders van de minderjarige kinderen die melding of aangifte hebben gedaan zijn inmiddels geïnformeerd over de aanhouding.

 

Incidenten
De incidenten vonden voornamelijk plaats in Overijssel en Gelderland (Oost-Nederland) en ...

GISTEREN 14|07

AMERSFOORT - Op maandag 29 juni werd op het Piet Mondriaanplein een jonge vrouw beroofd door drie tieners op fietsen. Inmiddels hebben twee van de drie tieners zichzelf bij de politie gemeld.


Het 24-jarige slachtoffer liep die dag rond 16.30 uur van haar werk naar station Amersfoort Centraal toen zij ter hoogte van het Piet Mondriaanplein werd ingesloten door de verdachten. Het gaat om twee meisjes en een jongen in de leeftijd van 12 tot 15 jaar. Ze zetten de vrouw klem met hun fietsen. Een van de meisjes pakte de vrouw beet terwijl de jongen haar van haar persoonlijke bezittingen ...

ZATERDAG 11|07

ROTTERDAM - De bestuurder van een gestolen auto negeerden vanmorgen vroeg een stopteken van een politieauto. Een andere politieauto stond verderop om hen de doorgang te blokkeren. De bestuurder van de gestolen auto kwam in botsing met deze politieauto waar twee agenten in zaten, verliet vervolgens zijn auto om er rennend vandoor te gaan. Na het lossen van waarschuwingsschoten kon hij worden aangehouden evenals de andere drie inzittenden.


Zaterdagochtend vroeg, net na half vijf 's morgens, kwam er bij de politie een 'hit' binnen van het ANPR (automatische nummerplaatherkenning) van een ...

ZATERDAG 11|07

AMSTERDAM - Een 31-jarige motorrijder uit Almere is in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 juli 2020 op het zuidelijke gedeelte van de A10 ten val gekomen en daarbij om het leven gekomen.

 

Deze eenzijdige aanrijding vond omstreeks 1.10 uur plaats. Diverse hulpverleningsdiensten waren snel ter plaatse. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij overleed aan zijn verwondingen.

 

Het Team Opsporing Ernstige Verkeersongevallen (TOEV) stelt een onderzoek in naar de oorzaak van dit ongeval. Agenten van de politie-eenheid Amsterdam hebben de familie van de ...

ZATERDAG 11|07

Dinsdagmiddag was ik op bezoek bij een 60-jarig bruidspaar en we kregen het over de dagelijkse bezigheden en interesses. Op mijn vraag of mevrouw de krant nog las, antwoordde ze: "Jazeker. Maar de radio en de krant brengen de leugen in het land." Nou, dat was een statement.


Toch vragen we ons allen weleens af of wat we lezen en horen nu echt wel klopt. Zijn de beweringen over de verspreiding van het coronavirus in de lucht nu waar of niet waar? Helpt de regel van 1,5 meter afstand houden écht om besmetting te voorkomen? Of is dit allemaal "fake-news", zoals de anti-corona demonstranten ons ...

Agenda

Zaterdag 22 mei

10:00
Lunteren

Headlines