Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 19:28:29 Liftopsluiting Albert Heijn Passage Veenendaal 095531 Prio Middel Eenheid | Blusgroep A1 Brandweer Veenendaal Utrecht
zondag 07 maart 2021

TOP NIEUWS

GISTEREN 06|03

VEENENDAAL - Zaterdagavond rond 19.00 uur is de brandweer van Veenendaal gealarmeerd voor een dier op hoogte aan de Ruisseveen.

 

Ter plaatse bleek dat er een kat in de boom zat. De brandweer heeft het beestje met de hoogwerker geprobeerd naar beneden te halen, echter liep de kat steeds verder op een dunne tak. Medewerkers van de dierenambulance hielden een laken gereed zodat het dier naar beneden kon springen. Uiteindelijk waagde de kat de sprong, maar miste het laken waardoor het beestje een harde landing maakte. De kat was de medewerkers van de dierenambulance te snel af en wist te ...

VRIJDAG 05|03

VEENENDAAL - Vrijdagavond rond 19.30 heeft er een aanrijding plaatsgevonden op De Reede in Veenendaal. Dit gebeurde op de kruising met de Schoener. Twee scooterrijders zijn met elkaar in botsing gekomen.


Eén persoon is nagekeken door ambulancepersoneel, maar kon op eigen gelegenheid naar de huisartsenpost.

DINSDAG 02|03

EDE - Dinsdagmiddag 2 maart werd met een Chinook-transporthelikopter D-106 geoefend boven de Edese Heide aan de Koeweg in Ede.

 

De helikopter van het Defensie Helikopter Commando oefende vanmiddag met het blussen van grote branden. Per blusvlucht kan met een Bambi-bucket (verstevigende waterzak dat onder een helikopter hangt) tussen de 2.500 en 10.000 liter water worden vervoerd en boven een gebied worden losgelaten.

ZATERDAG 27|02

VEENENDAAL- Zaterdagavond rond 18.00 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Zandstraat in Veenendaal. Een 8-jarig jongetje is door een auto aangereden op een oversteekplaats.

 

Het slachtoffer is met spoed in een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie doet onderzoek naar het ongeval.

1/1

VRIJDAG 26|02

EDE - De laatste tijd hebben we te maken met veel fietsendiefstallen in Ede. Velen van de weggenomen fietsen hebben AXA-sloten.


Helaas zijn er 'lopers' in omloop die op AXA-sloten passen. Hierdoor is het voor de dader makkelijk om met zo'n 'loper' een fiets met een AXA-slot te openen. Om dit te voorkomen, kan je bijvoorbeeld een extra los slot gebruiken om je fiets ergens aan vast te maken.

DONDERDAG 25|02

WAGENINGEN - Vanuit Wageningen wordt sinds donderdagavond een 16-jarig meisje vermist. Burgernet spreekt in de oproep over een "onverzorgd oostblok type". Mensen op Social Media reageren verbaasd over deze omschrijving.

 

Wageningen; Asserpark; vermist: meisje, 16 jaar, onverzorgd oostblok type, normaal postuur, blond haar, br ogen, donkere wallen, lange witte pyjama zonder broek

 

Het vermiste meisje nog niet aangetroffen.

WOENSDAG 24|02

NEDERLAND - De huidige lockdown en de avondklok blijven tenminste tot en met 15 maart van kracht. Maar het kabinet heeft op 23 februari een aantal versoepelingen aangekondigd.

 

Samenvatting van de versoepelingen

  • de middelbare scholen en het mbo gaan vanaf 1 maart deels weer open
  • vanaf 3 maart:
    • mogen jongeren tot en met 26 jaar weer samen buiten sporten op sportaccommodaties;
    • mogen contactberoepen weer uitgeoefend worden;
    • mag de detailhandel open voor winkelen op afspraak.

Agenda

Zaterdag 22 mei

10:00
Lunteren
 

Headlines

Volgend jaar weer knallen tijdens de jaarwisseling
VEENENDAAL 24Webvertising