Redactie 112 0 reactie(s) vr 27 februari 2015, 5:16

Uitslaande brand bij schoonmaakbedrijf in Veenendaal

Laatst bijgewerkt: zondag 16:47 uur

VEENENDAAL – Een brand in een bedrijfverzamelgebouw aan de Smalle Zijde in Veenendaal heeft vannacht een bedrijfsunit van een schoonmaakbedrijf verwoest. De brand werd rond 00:55 uur ontdekt door een medewerker van een beveiligingsbedrijf. Bij aankomst van de brandweer was de brand in het voorportaal uitslaand.

 

In verband met de waterwinning werd er uiteindelijk opgeschaald naar “grote brand”. Bewoners van bedrijfspanden achter de brand werden uit voorzorg geëvacueerd. Naastgelegen bedrijven in het bedrijfsverzamelgebouw hebben aanzienlijke rookschade opgelopen. Nadat medewerkers van de netbeheerder Joulz voor afsluiting van de gastoevoer zorgde werd er al gauw het sein brandmeester gegeven.

 

De brand is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting bij de meterkast en zorgde voor een gasbrand. De brandweer uit Veenendaal kreeg bij de bestrijding van de brand onder andere ondersteuning van korpsen uit Ede, Rhenen-Achterberg en Woudenberg. Stichting Salvage kwam ter plaatse voor  ondersteuning van de getroffen onderneming.

 

Bewoners van de bedrijfswoningen aan de achterzijde van de bedrijfsunit konden rond 03:00 uur weer terug naar hun woning keren.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Veenendaal

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Veenendaal
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.