Redactie 112 0 reactie(s) di 26 mei 2015, 15:33

Gesignaleerde Utrechter door Belgische politie gezocht

VEENENDAAL – De politie heeft maandag 26 mei op de A12 ter hoogte van Veenendaal een 24-jarige man uit Utrecht aangehouden omdat België zijn opsporing en uitlevering vraagt. Dit in verband met een Belgisch onderzoek naar zogenaamde High Impact Crimes.

 

Agenten van de Landelijke Eenheid controleerden omstreeks 15.00 uur een Duitse huurauto. In deze auto trof men vervolgens een zogenaamde jammer en een bus pepperspray aan. De jammer is een stoorzender waarvan het bezit in Nederland verboden is en de pepperspray is een wapen waarvan het bezit en gebruik verboden is.

 

Valse naam

De drie inzittenden werden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Daar bleek dat de huurder van de auto een valse naam had opgegeven. Hij had zich gelegitimeerd met het rijbewijs van zijn broer. Bij controle in de politiesystemen kwam naar voren dat deze 24-jarige man uit Utrecht voor België gesignaleerd stond. De Belgische politie wil de man horen voor zijn mogelijke aandeel in criminele activiteiten.

 

Uitlevering

Tegen de drie mannen wordt proces-verbaal opgemaakt voor het bezit van de jammer en de pepperspray. Tegen de 24-jarige Utrechter wordt ook proces-verbaal opgemaakt voor het opgeven van een valse naam en hij is overgedragen aan Justitie die voor de uitlevering naar België zal zorgen. De andere twee mannen, 25 en 26 jaar oud en ook uit Utrecht, zijn weer op vrije voeten gesteld.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Veenendaal

Volg ons

Volg ons