Logo 112Veenendaal

Redactie 112 0 reactie(s) do 02 juli 2015, 23:47

Wapenarsenaal uit WO II aangetroffen

Laatst bijgewerkt: zondag 16:48 uur

VEENENDAAL – Na een anonieme melding trof de politie op donderdag 2 juli omstreeks 19.05 uur in een opslagbox aan de Kernreactorstraat een behoorlijke hoeveelheid wapens aan die afkomstig waren uit de Tweede Wereldoorlog.

 

Het ging om 8 Lee Enfield geweren, een Brengun, een Piat, een Thompson, een kar98 geweer, een M1911 pistool (replica), 2 MKI handgranaten, een N69 handgranaat en een Panzerfaust30.

 

Wapentuig ongeschikt gemaakt
De aangetroffen wapens waren onklaar gemaakt. Echter de eigenaar van het wapenarsenaal, een 40-jarige man uit Drunen, kon niet de verplichte bijbehorende vergunning en certificaten tonen aan de agenten. Hierop werd het wapentuig in beslag genomen. Specialisten van de afdeling Bijzondere Wetten onderzoeken alle wapens en stellen een rapportage op. Hierna vindt overleg plaats met het Openbaar Ministerie over de afwikkeling van het wapentuig en het opmaken van een proces-verbaal tegen de Drunenaar.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Veenendaal

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Veenendaal
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.