Logo 112Veenendaal

Redactie 112 0 reactie(s) za 01 augustus 2015, 23:36

A12 tussen Veenendaal en Ede dicht na ongeval

Laatst bijgewerkt: zondag 16:49 uur

EDE / VEENENDAAL – De snelweg A12 is zaterdagavond ter hoogte van het bedrijventerrein in Ede afgesloten geweest door een ongeval. Daarbij raakten twee personen gewond. Ze zijn met ambulances naar het ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede gebracht. Een hondje dat nog in de auto zat, is door de dierenambulance meegenomen.

De bestuurder van een personenauto kwam rond 19:45 uur door nog onbekende oorzaak op de vluchtstrook terecht waarna de auto door een verkeerde stuurbeweging over de twee rijbanen tegen een betonnen vangrail in de middenberm botste. De auto schoot met de voorzijde omhoog en schraapte een tiental meters over de bovenzijde van de vangrail on vervolgens dwars op de twee rijbanen tot stilstand te komen. De middenvangrail was door de klap een flink eind opgeschoven naar de andere rijbaan.

De verkeers ongevallen specialisten van de politie (VOA) zijn een onderzoek naar de toedracht gestart. Omdat de rijbaan nog enige tijd dicht zou zitten in verband met het technisch onderzoek werd besloten om het verkeer bij Veenendaal van de snelweg af te leiden. Voor het verkeer direct achter het ongeval werd, na het veiligstellen van sporen door de politie, de vluchtstrook vrijgemaakt.

De auto die zwaar beschadigd raakte is door een bergingsbedrijf afgevoerd. Rijkswaterstaat is direct gestart met de reparatie van de betonnen vangrail.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Veenendaal

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Veenendaal
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.