Redactie 112 0 reactie(s) za 01 augustus 2015, 23:36

A12 tussen Veenendaal en Ede dicht na ongeval

EDE / VEENENDAAL – De snelweg A12 is zaterdagavond ter hoogte van het bedrijventerrein in Ede afgesloten geweest door een ongeval. Daarbij raakten twee personen gewond. Ze zijn met ambulances naar het ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede gebracht. Een hondje dat nog in de auto zat, is door de dierenambulance meegenomen.

De bestuurder van een personenauto kwam rond 19:45 uur door nog onbekende oorzaak op de vluchtstrook terecht waarna de auto door een verkeerde stuurbeweging over de twee rijbanen tegen een betonnen vangrail in de middenberm botste. De auto schoot met de voorzijde omhoog en schraapte een tiental meters over de bovenzijde van de vangrail on vervolgens dwars op de twee rijbanen tot stilstand te komen. De middenvangrail was door de klap een flink eind opgeschoven naar de andere rijbaan.

De verkeers ongevallen specialisten van de politie (VOA) zijn een onderzoek naar de toedracht gestart. Omdat de rijbaan nog enige tijd dicht zou zitten in verband met het technisch onderzoek werd besloten om het verkeer bij Veenendaal van de snelweg af te leiden. Voor het verkeer direct achter het ongeval werd, na het veiligstellen van sporen door de politie, de vluchtstrook vrijgemaakt.

De auto die zwaar beschadigd raakte is door een bergingsbedrijf afgevoerd. Rijkswaterstaat is direct gestart met de reparatie van de betonnen vangrail.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Veenendaal

Volg ons

Volg ons