Redactie 112 0 reactie(s) wo 23 september 2015, 4:27

Poging tot woninginbraak aan de Gladiolenstraat

Laatst bijgewerkt: zondag 16:50 uur

VEENENDAAL – Twee jongemannen van 17 jaar uit Veenendaal zijn dinsdag 22 september aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van een poging inbraak in een woning aan de Gladiolenstraat. De Veenendalers zijn ingesloten en zitten vast voor onderzoek en verhoor.

Rond 22.20 uur kregen agenten een melding dat ingebroken zou worden in een woning. De melder gaf ook het (kleding) signalement van de inbrekers door. Diverse eenheden stelden direct een onderzoek in.

Tweetal voldeed aan signalement
Agenten zagen op de Munikkenweg een jongeman lopen die voldeed aan het signalement. Hij verzette zich bij aanhouding, waarop hij met gepast geweld naar de grond moest worden gebracht. Hierna kon hij worden geboeid. Ondertussen ging de zoektocht naar de andere verdachte door. Een andere melder zette de agenten op het juiste spoor en zij zagen op de Korte Molenstraat een jongeman lopen die ook voldeed aan het signalement. Het tweetal is ingesloten en zit vast voor onderzoek en verhoor.

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl en www.betecom.nl.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Veenendaal

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Veenendaal
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.