Redactie 112 0 reactie(s) ma 05 oktober 2015, 15:36

Politie en bewoners in Rhenen en Veenendaal gaan inbrekers aanhouden

Laatst bijgewerkt: zondag 16:50 uur

RHENEN / VEENENDAAL – Deze week wil de politie met de bewoners van Rhenen en Veenendaal de handen ineen slaan om inbrekers aan te houden. Dit gebeurt in de vorm van een oefening.

De politie oefent regelmatig werksituaties, maar nu worden ook de bewoners actief gevraagd om mee te doen via Burgernet. Zij gaan samen op zoek naar agenten in burger die zich in de oefening gedragen als woninginbrekers.

De actie wordt via Burgernet aangekondigd. Wanneer en waar precies blijft tot het laatste moment onbekend om de oefening zo realistisch mogelijk te houden. Bewoners wordt gevraagd alert te zijn op verdachte situaties en de politie te bellen als zij iemand zien die zich verdacht gedraagt. 

Om via Burgernet mee te kunnen doen, kan iedereen vanaf 16 jaar zich vooraf gratis aanmelden voor Burgernet.

De (1-1-2)-meldingen van bewoners bij verdachte situaties zijn een heel belangrijk ingrediënt in de strijd tegen o.a. auto- en woninginbraken. 

Ondanks dat de politie extra inzet pleegt op tijden en plaatsen waar veel ingebroken wordt, kan zij niet op elk moment overal zijn. Door meldingen van bewoners kunnen agenten snel in de juiste richting zoeken. En dus inbraken voorkomen of inbrekers op heterdaad aanhouden.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Veenendaal

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Veenendaal
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.