Redactie 112 0 reactie(s) zo 22 november 2015, 14:39

Woning ontruimd na vondst zwaar vuurwerk

Laatst bijgewerkt: zondag 16:50 uur

LEERSUM – Zaterdag 21 november werd in een woning aan de Asenweg een geringe hoeveelheid zwaar vuurwerk gevonden. In verband met de veiligheid werden meerdere woningen ontruimd.

Zaterdag 21 november kwam een melding dat een man mogelijk zwaar vuurwerk in zijn bezit zou hebben. Agenten zochten in Leersum naar hem en aan het einde van de middag kon hij in Leersum worden aangehouden. Hij bleek geen vuurwerk bij zich te hebben waarna onderzoek werd gedaan in een woning aan de Asenweg. Agenten troffen daar mogelijk zwaar vuurwerk aan. De omgeving werd afgezet en 25 woningen werden uit voorzorg ontruimd. De bewoners werden opgevangen in een sport- en cultuurhuis.

De Explosieven Opruimings Dienst (EOD) nam de hoeveelheid zwaar vuurwerk in beslag en bracht dit op een veilige locatie tot ontploffing. Rond 22.30 uur konden de bewoners weer terug naar huis. De man zit vast, een nader onderzoek is ingesteld.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Veenendaal

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Veenendaal
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.