Redactie 112 0 reactie(s) vr 19 februari 2016, 15:15

Veenendaler steelt auto en botst na achtervolging tegen boom

Laatst bijgewerkt: zondag 16:51 uur

VEENENDAAL – Donderdagavond 18 februari werd een auto gestolen aan de Vijftienmorgen. Een verdachte kon na een achtervolging in Wijk bij Duurstede worden aangehouden.

Rond 22.10 uur kwam een 34-jarige man uit Nunspeet na een bijeenkomst in Veenendaal erachter dat zijn autosleutels uit zijn jas verdwenen waren. Buiten bleek dat zijn auto meegenomen was. Hij schakelde de politie in. Rond 05.00 uur kwam de melding dat een auto zou zijn weggestuurd van een terrein van een instelling in Maarsbergen. Dit bleek te gaan om de gestolen auto.

Achtervolging en aanhouding
Agenten namen op de A12 bij Driebergen positie in en zagen de auto voorbij komen. Ze gingen erachteraan en gaven de bestuurder een stopteken. De bestuurder leek te stoppen, maar gaf toen vol gas en ging er met hoge snelheid vandoor in de richting van wijk bij Duurstede over de N229. Hij reed hierbij door rood en zorgde voor gevaarlijke verkeerssituaties. Op de Zandweg verminderde de bestuurder de snelheid waardoor een politieauto er naast kon komen. De verdachte stuurde ineens naar links en ramde een politieauto. Hierna slingerde hij over de weg en kwam tegen een boom tot stilstand. De bestuurder, 19 jaar uit Veenendaal, werd aangehouden op verdenking van heling. Ook werd er aangifte gedaan door een agent wegens poging tot doodslag. De Veenendaler bleek ook niet in het bezit van een rijbewijs. Hij zit vast, een nader onderzoek is ingesteld.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Veenendaal

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Veenendaal
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.