Redactie 112 0 reactie(s) za 30 april 2016, 16:11

Drie auto-inbrekers aangehouden op A12 bij Veenendaal

Laatst bijgewerkt: zondag 16:52 uur

SPANKEREN – Vrijdagavond rond 18.30 uur maakte een alerte getuige melding van een auto-inbraak op een parkeerplaats aan de Zutphensestraatweg in Spankeren. De politie kon daarop meteen actie ondernemen wat leidde tot drie aangehouden verdachten in Veenendaal.

Agenten gingen direct poolshoogte nemen op de betreffende parkeerplaats en troffen daar de gedupeerde auto-eigenaar, een 38-jarige Duitser. Autoruiten bleken ingeslagen en diverse goederen weggenomen; van de man is aangifte opgenomen van diefstal en vernieling. Ook spraken de agenten met getuigen en namen verklaringen op. Ondertussen waren andere politie-eenheden op basis van doorgegeven informatie aan het uitkijken naar de verdachten die met een auto waren weggereden richting Rheden. Het onderzoek leidde naar de snelweg A12 en ter hoogte van Veenendaal gaf de politie de bestuurder van die auto een stopteken. De drie inzittenden pleegden verzet bij hun aanhouding; twee van hen probeerden er vandoor te gaan maar konden snel worden ingerekend.

Verder onderzoek
De drie verdachten, mannen tussen 18 en 21 jaar afkomstig uit Utrecht, zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor. Zij zijn inmiddels in verzekering gesteld. Bij het doorzoeken van de auto vond de politie meerdere goederen, tevens divers inbrekerswerktuig dat voor het onderzoek in beslag werd genomen. Het politieonderzoek is nog bezig.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Veenendaal

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Veenendaal
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.