Redactie 112 0 reactie(s) ma 30 mei 2016, 16:10

Vermiste personen terecht dankzij Burgernetdeelnemers

VEENENDAAL – Afgelopen weekend is Burgernet in Veenendaal met succes ingezet voor twee vermissingen.

Op zaterdag was een 11-jarige jongen vermist. Enkele minuten na de start van de Burgernetactie, belde een Burgernetdeelnemer dat hij de jongen had gezien. Hij hield de jongen in de gaten totdat agenten ter plekke waren en de jongen naar huis brachten. Op zondag werden twee meisjes van zes en acht vermist. Een oplettende Burgernetdeelnemer zag de meisjes en stuurde ze naar huis. Gemeente en politie zijn erg blij met deze successen en danken alle Burgernetdeelnemers voor hun inzet!

Heeft u zich al aangemeld voor Burgernet?
Burgernet is een samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om verdachte of vermiste personen op te sporen. Na bericht van de politie kunt u meehelpen met een zoekactie. Bewoners en werknemers in de gemeente kunnen zich aanmelden voor het telefonisch netwerk. Bent u 16 jaar of ouder? Meldt u dan aan via www.burgernet.nl/aanmelden.

Wie zich als bewoner of ondernemer aanmeldt voor Burgernet levert een waardevolle bijdrage aan de veiligheid en leefbaarheid in de gemeente. De meldkamer van de politie start een Burgernetactie als zij een melding binnenkrijgt van bijvoorbeeld een vermist kind, een overval of een inbraak. Er moet hierbij altijd sprake zijn van een duidelijk signalement van een persoon en/of omschrijving van een voertuig. Deelnemers van Burgernet krijgen dan een ingesproken bericht of een sms via de (mobiele) telefoon, met het verzoek uit te kijken naar een bepaald persoon of voertuig. Als de Burgernetactie ten einde is, ontvangen alle opgeroepen deelnemers een bericht over de afloop van de actie.

Bij inbraken wordt ook Burgernetmail ingezet. Burgernetmails worden verstuurd enige tijd nadat een incident heeft plaatsgevonden. De ontvanger van een Burgernetmail kan per e-mail direct reageren op de oproep als hij informatie heeft. Hiermee kunnen inwoners een actieve bijdrage aan de veiligheid in de wijk leveren.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Veenendaal

Volg ons

Volg ons