Redactie 112 0 reactie(s) do 09 juni 2016, 15:44

Vrouw met getrokken wapens uit auto gehaald

Laatst bijgewerkt: zondag 16:53 uur

VEENENDAAL – De politie heeft woensdagavond 8 juni drie verdachten aangehouden voor het in het bezit hebben van een vuurwapen.

Rond 21.55 uur zag een agent in vrije tijd op een parkeerplaats aan de Rondweg-West, drie verdachten mannen, waarvan één een op een vuurwapen gelijkend voorwerp vasthield. De agent besloot om via de meldkamer assistentie te vragen. Ter hoogte van de Rembrandtlaan stapten twee inzittenden uit waarna de bestuurder doorreed. Op de Kerkewijk kwam de auto tot stilstand. Omdat er mogelijk sprake was van vuurwapenbezit hanteerde de agenten de zogeheten uitpraatprocedure. De 22-jarige inwoonster van Veenendaal werd met getrokken wapens gecontroleerd door de agenten uit de auto gehaald en aangehouden.

Tweede melding
Gelijktijdig kreeg de politie een melding dat er aan de Jan Steenlaan, door twee personen een tas met daarin een mogelijk vuurwapen werd achtergelaten. Op basis van het opgegeven signalement kon de politie even later de twee verdachten op de Kerkewijk aanhouden. Na onderzoek werd in de tas een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen en in beslag genomen. Beide verdachten, een 18-jarige vrouw uit Veenendaal en 18-jarige man uit Lunteren, werden overgebracht naar het politiebureau. De recherche onderzoekt of er een verband is tussen de twee incidenten.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Veenendaal

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Veenendaal
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.