Redactie 112 0 reactie(s) di 13 september 2016, 17:14

Geruchten op social media over de zedenzaak in Ede

EDE – De afgelopen dagen heeft de politie verschillende vragen gekregen over een zedenzaak in Ede. Gemeenteraadsleden hebben vragen gesteld over de zaak, op social media wordt in enkele berichten gezegd dat de dader een asielzoeker zou zijn.

Op 23 augustus deed een jonge vrouw aangifte van een zedendelict in Ede. Dat zou gebeurd zijn in de nacht daarvoor. De politie heeft de aangifte opgenomen en is een onderzoek gestart. Daarvoor zijn onder andere getuigen gehoord en worden camerabeelden bekeken.

Tot vandaag heeft de politie niet gecommuniceerd over deze zaak, in zedenzaken gebeurt dat vrijwel nooit. Er wordt een uitzondering gemaakt als er bijvoorbeeld sprake is van een grootschalig onderzoek ter plaatse, of als publicatie noodzakelijk is om getuigen te vinden. De politie is terughoudend met zedenzaken omdat het vaak lastige zaken zijn waarbij het ingewikkeld is om vast te stellen wat er werkelijk heeft plaatsgevonden. Ook de privacy en de impact die een zaak op slachtoffers heeft speelt een rol bij de terughoudendheid. De afkomst of etniciteit van verdachten of slachtoffers speelt daarin geen rol.

Verder onderzoek
Tot nu toe zijn er geen aanhoudingen verricht in dit onderzoek. Over de precieze stand van zaken van het onderzoek kan de politie geen verdere mededelingen doen op dit moment.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Veenendaal

Volg ons

Volg ons