Redactie 112 0 reactie(s) wo 19 oktober 2016, 22:03

Politie gebruikt pepperspray bij aanhouding man met mes

Laatste update: 1 jaar geleden

VEENENDAAL – Dinsdagavond 18 oktober, omstreeks 18:48 uur kreeg de politie de melding van een huiselijke twist op de Prins Bernhardlaan.

Zij troffen op de locatie van de melding een man en twee vrouwen aan. De agenten zagen dat de man een mes vast hield. Zij sommeerden de man, een 26-jarige inwoner van Veenendaal, om het mes te laten vallen. Hier voldeed de man niet aan.

De verdachte rende weg op zijn slippers, dus snel ging dat niet. De verdachte zette op een gegeven moment het mes op zijn eigen keel. Kort hierna werd de verdachte ‘gepepperd’.

Pepperspray, de naam zegt het al, is een gepeperde substantie die bij de meeste verdachten werkt. Bij deze verdachte werkte de pepperspray niet direct. De man rende weer weg waarop de verdachte door agenten werd vast gepakt om hem aan te kunnen houden.

De verdachte verzette zich zodanig tijdens zijn aanhouding en was zo agressief dat agenten van de meldkamer toestemming kregen om met zwaailicht en sirene naar het Politiecellencomplex in Houten te rijden. Later bleek dat de verdachte onder invloed was van harddrugs en alcohol.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Veenendaal

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Veenendaal
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.