Redactie 112 0 reactie(s) vr 23 december 2016, 5:32

Grote brand bedreigt Jécévé Rhenen

Laatst bijgewerkt: zondag 18:23 uur

RHENEN – Een houten bijgebouw achter een woning aan de Cuneraweg heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in brand gestaan. Brandweerlieden wisten te voorkomen dat het vuur oversloeg naar naar het naastgelegen pand van Jécévé, producent en leverancier van vleessnacks en worstspecialiteiten. Direct omwonenden moesten hun woning verlaten op last van de politie. Niemand raakte gewond.

De politie, die als eerste ter plaatse was, heeft bewoners uit voorliggende woning wakker gemaakt en ongedeerd kunnen evacueren. In verband met de waterwinning en coördineren van het incident werd de brand opgeschaald naar GRIP:1. Daarbij kreeg het korps uit Rhenen-Achterberg ondersteuning van onder meer Veenendaal en Amersfoort.

Rookwolken trokken over de achterliggende Veenendaalse wijk Petenbos. Daarom werd er geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. Onbekend is hoe de brand is ontstaan. Rondom het afgebrande gebouw zijn deeltjes asbest aangetroffen. Een gespecialiseerd bedrijf komt dit opruimen. Bij aangrenzende percelen zou geen vervuiling zijn aangetroffen.

Deel dit artikel

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Veenendaal

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Veenendaal
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.