Redactie 112 0 reactie(s) vr 23 december 2016, 5:32

Grote brand bedreigt Jécévé Rhenen

RHENEN – Een houten bijgebouw achter een woning aan de Cuneraweg heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in brand gestaan. Brandweerlieden wisten te voorkomen dat het vuur oversloeg naar naar het naastgelegen pand van Jécévé, producent en leverancier van vleessnacks en worstspecialiteiten. Direct omwonenden moesten hun woning verlaten op last van de politie. Niemand raakte gewond.

De politie, die als eerste ter plaatse was, heeft bewoners uit voorliggende woning wakker gemaakt en ongedeerd kunnen evacueren. In verband met de waterwinning en coördineren van het incident werd de brand opgeschaald naar GRIP:1. Daarbij kreeg het korps uit Rhenen-Achterberg ondersteuning van onder meer Veenendaal en Amersfoort.

Rookwolken trokken over de achterliggende Veenendaalse wijk Petenbos. Daarom werd er geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. Onbekend is hoe de brand is ontstaan. Rondom het afgebrande gebouw zijn deeltjes asbest aangetroffen. Een gespecialiseerd bedrijf komt dit opruimen. Bij aangrenzende percelen zou geen vervuiling zijn aangetroffen.

Deel dit artikel

Video

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Veenendaal

Volg ons

Volg ons