Redactie 112 0 reactie(s) ma 03 april 2017, 23:15

Politie ontvangt wederom melding van jongen met (nep)vuurwapen

VEENENDAAL – Maandagavond omstreeks 19:30 uur kreeg de politie de melding dat er op het Scheepjeshofplein in Veenendaal een jongen met een vuurwapen liep. Omdat de van te voren nooit weet welke kant het met dit soort meldingen op gaat, nemen ze deze meldingen uiterst serieus. Dat betekent dat zware kogelwerende vesten en met meerdere eenheden ter plaatse gaan en rekening houden met het ergste.

Ook vanavond ging dat zo; met de vesten om gingen ze met meerdere voertuigen zo snel mogelijk ter plaatse. Aangestuurd door de meldkamer en daar aangekomen troffen ze een groepje jongens waarvan er één het wapen bij zich zou hebben.

Om geen enkel risico te nemen hebben ze de jongens ‘naar de grond gepraat’, werden ze geboeid en vervolgens gefouilleerd. Daarbij werd bij een 15 jarige jongen een nepvuurwapen aangetroffen. Hij is hierop aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Naar zijn zeggen had hij dit wapen van de kermis.

Nu kan het zijn dat iemand denkt “doe niet zo moeilijk, gun die jongens ook wat. Je kunt toch wel zien dat het nep is?” Nou dat kun je dus níet altijd zien, zéker niet op afstand. Daarom is er vorig jaar ook de campagne tegen nepvuurwapens geweest.

Want als er ook maar enige aanleiding voor is, trekt de politie bij deze meldingen voor onze én andermans veiligheid onze (echte) vuurwapens. Daarom de dringende oproep; geen nepwapens op straat!! Want het bezit van nepvuurwapens is verboden in Nederland. Alleen speelgoedwapens met een CE-keurmerk zijn toegestaan. Maar ook daarvoor geldt dat het verboden is om deze openlijk op straat of in publieke ruimtes te dragen.

Overval

Afgelopen vrijdag rukte de politie uit naar woning aan de Ruiterijweg na een melding van een overval. Ook hier bleek het te gaan om een jongen met een nep vuurwapen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Veenendaal

Volg ons

Volg ons