Logo 112Veenendaal

Redactie 112 0 reactie(s) ma 09 oktober 2017, 18:55

Verdachte zaak-Anne zat vast voor verkrachting meisjes in Nijkerk

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 17:00 uur

DEN DOLDER / HUIS TER HEIDE – De man die vandaag is opgepakt in de zaak-Anne Faber, is volgens RTV Utrecht een man die in 2010 tijdens Koninginnedag in Nijkerk twee meisjes heeft verkracht.

De twee slachtoffers zouden rond middernacht op een bankje hebben gezeten aan de Nachtegaalsteeg toen de 27-jarige man uit Zeewolde naar hen toe kwam lopen. De man zou onder bedreiging van een vuurwapen, of iets wat daarop lijkt, de slachtoffers gedwongen hebben mee te lopen naar de struiken naast het sportcomplex. In het struikgewas zou de man de meisjes hebben verkracht onder bedreiging van het wapen. De man zou hierna zijn weggelopen waarna hij de meisjes hulpeloos achterliet.

Hij verklaarde geen spijt te hebben na de verkrachting in Nijkerk in 2010. Sterker nog: hij schepte tegenover vrienden op over de actie.

De man is vandaag opgepakt vanwege mogelijke betrokkenheid bij de zaak Anne. Waarvan hij precies wordt verdacht is nog niet bekend.

Levensgevaarlijk en gewelddadig

Michael P. werd als levensgevaarlijk en gewelddadig beschouwd. Hij werd dit jaar overgeplaatst naar de kliniek in Den Dolder, om hem voor te bereiden op zijn terugkeer in de maatschappij. Hij heeft dus slechts zes jaar vastgezeten.

De 25-jarige Anne is nog altijd niet gevonden. De politie hoopte dat de verdachte hen naar haar verblijfplaats kon leiden, maar dat is (nog) niet gebeurd.

112 Huis ter Heide

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Huis ter Heide lees je in onze categorie 112 Nieuws Huis ter Heide. Alle 112 alarmeringen uit Huis ter Heide kan je live volgen via 112 meldingen Huis ter Heide.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Veenendaal

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Veenendaal
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.