Redactie lokaal 0 reactie(s) di 13 maart 2018, 21:20

SP reageert op drie stellingen betreft de veiligheid in Veenendaal

Laatste update: 22 aug 2021 17:02 uur

VEENENDAAL – 112Veenendaal legde de SP drie stellingen voor betreft de veiligheid in Veenendaal. Hieronder lees je de reactie van de SP op de stellingen.

Meer veiligheid in Veenendaal is alleen mogelijk door meer blauw op straat

Hoewel wij voorstander zijn van meer blauw op straat is het niet de ENIGE manier om voor meer veiligheid te zorgen. Als ambulant jongerenwerk, buurtwerk, GGZ, etc. op orde zijn kunnen er veel problemen worden voorkomen. Dat zelfde geldt voor het sociale vangnet. Als we ervoor kunnen zorgen dat mensen niet tussen de kieren vallen, draagt dat ook bij aan de veiligheid.

Om ongeregeldheden / vernielingen in het centrum van Veenendaal te voorkomen moet de sluitingstijd voor horecagelegenheden worden verruimd

Als niet iedere kroeg op dezelfde tijd sluit, is de uitstroom van uit de horeca beter verdeeld. Dit voorkomt een heleboel narigheid. Daarom is de SP voorstander van vrije sluitingstijden in de horeca. Want een avondje uit moet natuurlijk wel leuk blijven!

Burgers moeten zelf meer initiatief nemen voor veiligheid in hun eigen wijk in de vorm van buurtwacht en WhatsApp Buurtpreventie

Veiligheid is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Daarom hebben wij, via overheden georganiseerde verbanden waarin hiervoor zorg wordt gedragen. Politie, toezichthouders, veiligheidsdiensten. Daar bovenop kan je natuurlijk wat extra’s doen in je eigen buurt. Buurten die dat doen, moeten hiervoor ondersteund worden door de gemeente. Want deze initiatieven helpen echt, en zorgen voor een nog veiligere leefomgeving. Het moet geen verplichting zijn, maar absoluut worden gestimuleerd en gewaardeerd!

Vergeet niet te gaan stemmen op 21 maart!

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Veenendaal

Volg ons

Volg ons