Redactie 112 0 reactie(s) di 23 oktober 2018, 16:50

Verdachten inbraak Veenendaal opgepakt dankzij getuige en politiehond Conan

VEENENDAAL – Dankzij een oplettende getuige en de inzet van politiehond Conan zijn maandagochtend 22 oktober twee verdachten aangehouden voor een woninginbraak. Deze inbraak vond plaats aan de Grote Pekken in Veenendaal.

Iets vóór 3.00 uur ’s nachts zag een getuige dat er mogelijk ingebroken werd in een woning aan de Grote Pekken. De getuige belde de politie. Toen de agenten arriveerden zagen ze dat de verdachten er vandoor gingen in de richting van de Brinken. Eén van de verdachten kon al snel worden aangehouden maar een tweede verdachte wist zich te verstoppen. Met behulp van een politiehond kon ook deze man worden opgespoord. De verdachten zijn een 20-jarige man uit Ede en een 38-jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats. De politie doet nog onderzoek naar een mogelijke derde verdachte.

De polite komt graag in contact met getuigen van de inbraak. Zij kunnen zich melden via 0900-8844. Anoniem melden kan via 0800-7000.

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op Betecom.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Veenendaal

Volg ons

Volg ons