Redactie 112 0 reactie(s) za 27 oktober 2018, 16:57

Ouderen in Rhenen en Veenendaal slachtoffer van babbeltruc

Laatste update: 1 jaar geleden

 RHENEN / VEENENDAAL – Maandag 22 oktober jl., omstreeks 16:30 uur heeft een bewoonster van de Rozenlaan te Rhenen onaangekondigd bezoek gehad. 

De bewoonster heeft een getinte man en een getinte vrouw binnen gelaten die de buurvrouw zouden kennen. De man vroeg om een glas water. Dit kreeg hij in de keuken. Kort hierna zijn de man en de vrouw weer vertrokken. 

Kort na hun vertrek kwam de bewoonster er achter dat haar portemonnee verdwenen was. 

Diezelfde dag omstreeks 16:40 uur hebben,vermoedelijk, dezelfde verdachten het weer geprobeerd op de Platanenlaan. Daar bleef het gelukkig bij een poging omdat deze bewoonster alert was en de verdachten weg gestuurd heeft. Hier wilden de verdachten de bankgegevens van de bewoonster in handen krijgen. 

Deze bewoonster kom ons een signalement verstrekken.
Man:
-getint uiterlijk
-leeftijd omstreeks 23 jaar
-zwart haar
-spijkerbroek met op kniehoogte een grote scheur.

Vrouw:
-getint uiterlijk
-leeftijd omstreeks 19 jaar
-donker haar tot op de schouders.

Veenendaal
Later die middag kwam er v.a. de Mauritsstrraat een melding dat er hier d.m.v. een babbeltruc was gepoogd bewoners goederen afhandig te maken. De verdachten zijn hier gelukkig zonder buit vertrokken. Zeer vermoedelijk gaat het hier om dezelfde verdachten als in Rhenen. 

Werkwijze
Vaak opereren babbeltruc-daders in duo-vorm. Soms ook als trio. Meestal worden de slachtoffers al in winkels uitgekozen. De daders gaan dan vlak bij hun slachtoffer staan om tijdens het pinnen de pincode af te kijken, het slachtoffer wordt gevolgd naar de woning of reeds op straat al aangesproken en gerold of de daders bellen aan bij de woning en vervolgens verschaffen zij zich met een smoes de toegang tot de woning waar het slachtoffer vervolgens bestolen wordt.

Verzoek
Praat hierover met uw ouders, schoonouders en uw oudere/alleenstaande buren zodat deze criminelen geen slachtoffers meer kunnen gaan maken.

Deel dit artikel

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Veenendaal

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Veenendaal
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.