Redactie 112 0 reactie(s) wo 27 februari 2019, 16:38

Oude groene Opel Astra gezocht na dodelijke aanrijding in Renswoude

Laatst bijgewerkt: zondag 18:25 uur

RENSWOUDE – In verband met een aanrijding met dodelijke afloop op de Dorpsstraat in Renswoude is de politie op zoek naar een oude groene Opel Astra.

Het gebeurt op zondag 10 februari 2019. Een 76-jarige vrouw uit Renswoude wordt op een zebrapad aan de Dorpsstraat aangereden. De automobilist rijdt met hoge snelheid door en laat haar zwaargewond op het zebrapad achter. Omstanders komen het slachtoffer direct te hulp. Zij wordt naar het ziekenhuis gebracht en is daar op vrijdag 22 februari aan haar verwondingen overleden.

Onderzoek
De recherche is meteen met een onderzoek gestart, heeft met meerdere getuigen gesproken en heeft bewakingsbeelden bekeken. Uit dat onderzoek komt naar voren dat de doorgereden auto vermoedelijk een ruim 20 jaar oude groene Opel Astra hatchback (zogenaamd model F, bouwjaren van 1991 tot 1998) is en vermoedelijk uit de omgeving van Renswoude en/of Scherpenzeel komt.

Als gevolg van de aanrijding heeft de auto waarschijnlijk schade aan de voorzijde opgelopen, al kan het zo zijn dat die schade inmiddels is hersteld. Het in een eerder persbericht genoemde gedeelte van een kenteken is hoogstwaarschijnlijk niet correct en hoort niet bij de nu gezochte Opel Astra. Mogelijk is dat kenteken niet geheel juist genoteerd of hoort het bij een andere auto, die op het moment van de aanrijding ook over de Dorpsstraat reed.

Vragen

  • Weet u misschien wie de verdachte is die de auto bestuurde?
  • Heeft u een ruim 20 jaar oude groene Opel Astra in of in de omgeving van Renswoude/Scherpenzeel gezien?
  • Kent u iemand die op of rond de dag van het ongeval beschikte over een groene Opel Astra en mogelijk intussen niet meer die auto gebruikt?
  • Heeft u een dergelijke auto of weet u waar een dergelijke auto staat?
  • Wie heeft andere informatie die kan helpen de verdachte te achterhalen.

Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Deel dit artikel

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Veenendaal

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Veenendaal
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.