Logo 112Veenendaal

Redactie lokaal 0 reactie(s) wo 24 april 2019, 0:47

Heel Achterberg is op zoek naar de verdwenen pony Rico

Laatst bijgewerkt: zondag 18:25 uur

ACHTERBERG – Heel Achterberg is op zoek naar een verdwenen pony. De shetlander die luistert naar de naam Rico verdween in de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 maart 2019 uit een weiland van een pensionstal aan de Zandweg bij Achterberg. Ook de politie is op zoek naar Rico en naar de nog onbekende persoon die mogelijk het dier heeft meegenomen.

Hek
Als de stalhoudster op dindagochtend bij het weiland komt, ziet ze dat er van de vier pony’s nog maar één in het weiland staat. Dan ontdekt ze dat het hek open staat. Twee andere pony’s vindt ze in het naastgelegen maisveld. Maar Rico blijft zoek. Omdat het volgens de stalhoudster niet mogelijk is dat de pony’s het hek zelf hebben geopend, gaan ze ervanuit dat iemand moedwillig het hek heeft geopend. Dat Rico na intensief zoeken nog niet is gevonden, doet het vermoeden rijzen dat hij is meegenomen.

Onderzoek
De politie onderzoekt de verdwijning, maar houdt rekening met meerdere scenario’s. Diefstal lijkt niet voor de hand liggend, omdat een shetlander in geld niet veel waard is. Het zou ook kunnen gaan om een kwajongensstreek. Iemand zou het hek geopend kunnen hebben, waardoor de dieren konden ontsnappen. Iemand zou Rico gevonden kunnen hebben en zich over hem hebben ontfermd.

Signalement
De stalhoudster hoopt dat iemand het dier ergens gezien heeft of weet wie er achter het openen van het hek zit. Het dier is een:

pony
naam: Rico
geslacht: ruin
ras: shetlander
kleur: vos (bruin), met lichte manen
leeftijd ongeveer 12 jaar
met lichte manen
op zijn rechtervoorbeen heeft hij een witte sok (wit gedeelte boven zijn hoef)
niet gechipt.

Vragen

  • Heeft u in de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 maart 2019 iets opvallends gezien bij het weiland aan de Zandweg bij Achterberg dat mogelijk iets met deze zaak te maken heeft?
  • Is het u misschien opgevallen dat er ergens sinds dinsdag 26 maart 2019 een shetlander in een wei staat die er eerder nog niet stond en Rico zou kunnen zijn?
  • Weet u wie sinds 26 maart 2019 in het bezit is van een bruine shetlander, die Rico zou kunnen zijn?

Laat het s.v.p. weten! Zijn baasje en verzorger missen hem enorm en willen hem graag weer in het weiland bij de andere pony’s terugzetten. Dus twijfel niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=Z4ChTdKyOgU

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Veenendaal

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Veenendaal
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.