Logo 112Veenendaal

Redactie 112 0 reactie(s) di 30 april 2019, 16:13

Grote brand in kippenschuur Renswoude

Laatst bijgewerkt: zondag 18:25 uur

RENSWOUDE – In een schuur in Renswoude woedt sinds dinsdagmiddag 15:45 uur een grote brand. In de stal staan volgens de Veiligheidsregio Utrecht mogelijk 16.000 kippen.

De kippenschuur staat op een erf aan de Ubbeschoterweg en veroorzaakt veel rook die vanaf de snelwegen A30 en A12 duidelijk te zien zijn.

In verband met de grote van de brand in Renswoude heeft de brandweer opgeschaald naar GRIP 1. Over de oorzaak is nog niets bekend.

Rook

De Veiligheidsregio Utrecht adviseert mensen die last hebben van de rook, ramen en deuren gesloten te houden. Ook wordt gevraagd om ventilatiesystemen uit te schakelen als dat mogelijk is.

Update

De brandweer gaf om 17:00 uur het sein brand meester. Het nablussen zal nog enige tijd duren. Veel kippen hebben het niet overleefd, hoeveel is nog onduidelijk.

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Veenendaal

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Veenendaal
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.