Redactie 112 0 reactie(s) za 18 mei 2019, 18:10

Veel spektakel bij brandweerwedstrijd hoofdklasse in Rhenen

RHENEN – Zaterdag 18 mei werden in Rhenen de wedstrijd Hoofdklasse 1e ronde gewestelijk gehouden. Bij de waterzuivering op industrieterrein Remmerden was een bedrijf bezig met graafwerkzaamheden, daarbij werd een stroomkabel geraakt. Een werknemer kwam bekneld te zitten onder de giek van de kraan.

De brandweer van Rhenen werd gealarmeerd voor een ongeval. Bij aankomst werd de omgeving veilig gesteld doormiddel van een waterscherm, waarbij 2 manschappen geelectrocuteerd werden en een werknemer uit het gat geblazen werd. De ploegen die meededen aan de wedstrijd werden als 2e eenheid gealarmeerd. Vanuit de AC (alarmcentrale) werd de ploegen meegedeeld dat ze geen contact konden krijgen met de TS van Rhenen. Bij aankomst werden de ploegleden van Rhenen veiliggesteld en moest de persoon die bekneld zat bevrijd worden. In een gebouw op het terrein was door kortsluiting brand ontstaan.

De ploegen moesten 1 slachtoffer uit het pand halen en een door een gevaarlijke stof bedwelmd slachtoffer uit een put halen.

Uitslag:

1: Cothen/Langbroek
2: De Rijp
3: Geffen
4: Benschop
5: Oudewater

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Veenendaal

Volg ons

Volg ons