Redactie 112 0 reactie(s) zo 14 juli 2019, 19:50

Uitslaande woningbrand aan de Tarthorst in Wageningen

Laatst bijgewerkt: zondag 18:26 uur

WAGENINGEN – Aan de Tarthorst in Wageningen is zondagavond brand uitgebroken op de zolder van een woning. De brandweer werd omstreeks 19:30 uur opgeroepen. Bij aankomst sloegen de vlammen al uit het dak.

De brandweer is aanwezig met drie blusvoertuigen en een hoogwerker. De uitslaande brand ontstond op de zolder van een van de huizen en sloeg daarna over naar de buren. De bewoners zijn inmiddels uit de woningen.

De brand is mogelijk ontstaan door een defecte wasdroger, maar dat is nog niet bevestigd door de hulpdiensten. Er is sprake van stevige rookontwikkeling, ervaar je overlast sluit dan ramen en deuren.

De brandweer heeft zondagmiddag in dezelfde straat een meting verricht vanwege een mogelijke terpentinelucht. Het is niet duidelijk of dit te maken heeft met de brand.

Update

inmiddels is het sein “brand meester” gegeven. Zeker drie woningen hebben aanzienlijke schade opgelopen en zijn tijdelijk niet bewoonbaar. Stichting Salvage ondersteunt de bewoners bij afhandeling schade.

Deel dit artikel

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Veenendaal

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Veenendaal
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.