Redactie algemeen 0 reactie(s) do 03 oktober 2019, 17:40

Burgemeester Gert-Jan Kats sluit horecabedrijf Dak van de Markt voor komend weekend

VEENENDAAL – Burgemeester Gert-Jan Kats heeft, naar aanleiding van de recente incidenten bij het Dak van de Markt en in de directe kring van de betrokken ondernemer, besloten horecabedrijf Dak van de Markt komend weekend te sluiten. Dit om de rust rondom de horecagelegenheid terug te brengen.

De burgemeester heeft dit besluit genomen in afstemming met de Politie en het Openbaar Ministerie. De eigenaar van Het Dak van de Markt is over deze maatregel op de hoogte gebracht.

Veiligheid

Burgemeester Kats: “Het is van groot belang dat u zich ook daar veilig voelt en dat iedereen in Veenendaal zich veilig kan bewegen. Ik realiseer me dat deze beslissing impact heeft op de eigenaar van het Dak van de Markt en zijn medewerkers. Op dit moment is er geen andere oplossing. De intentie is dat er zo snel mogelijk duidelijkheid komt. De veiligheid van onze inwoners gaat boven alles en is onze eerste prioriteit. Ik vind het onacceptabel dat onze Veense samenleving hiermee wordt geconfronteerd en begrijp het ook als u hier bezorgd over bent. De politie, het Openbaar Ministerie en ikzelf nemen dit zeer hoog op en doen alles wat in onze macht ligt om degene(n) die voor deze incidenten verantwoordelijk is/zijn op te sporen. Daarnaast is het onze gezamenlijke taak om de criminaliteit een halt toe te roepen.”

Donderdagmorgen werd een verdacht pakketje aangetroffen bij de Cultuurfabriek. De politie nam de vondst heel serieus, omdat er de laatste weken meer incidenten bij horecazaken in Veenendaal zijn geweest. Half september werd een handgranaat in een plastic tasje aangetroffen aan de deur van een café.

Deel dit artikel

Video

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Veenendaal

Volg ons

Volg ons