Logo 112Veenendaal

Redactie 112 0 reactie(s) vr 18 oktober 2019, 17:21

Brandstichtingen en plaatsen handgranaat bij café, beloning 15.000 euro

Laatst bijgewerkt: zondag 18:26 uur

VEENENDAAL – In de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 september wordt rond tien over half vier een ruit van café Het Dak van de Markt aan de Markt in Veenendaal ingeslagen. Vervolgens wordt een molotovcocktail naar binnen gegooid. Er is een explosie en een beginnende brand, maar het vuur dooft vanzelf. De dader is vanaf de Achterkerkstraat aan komen lopen en ook via die kant weer gevlucht.

In de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 september wordt rond kwart voor twee een handgranaat voor de gevel van het café Het Dak van de Markt aan de Markt in Veenendaal neergelegd. De dader is ook in dit geval via de Achterkerkstraat aan komen lopen en via dezelfde straat gevlucht. De granaat wordt rond tien voor vier die nacht ontdekt en wordt veiliggesteld.

In de nacht van donderdag 26 op vrijdag 27 september wordt rond kwart over drie op de Dijkstraat-West brand gesticht in een bestelbus. De bus brand geheel uit. De eigenaar van café Het Dak blijkt de eigenaar van de bus te zijn.

In de nacht van dinsdag 01 op woensdag 02 oktober wordt rond tien over drie brand gesticht in een ijssalon aan de Kerkewijk. De politie en brandweer zijn er snel bij, waardoor de brand niet om zich heen kan grijpen. De eigenaar van de ijssalon is een familielid van de eigenaar van het café Het Dak.

In 2018 werd café Het Dak van de Markt al drie keer in de nachtelijke uren beschoten. Gezien al deze incidenten lijkt iemand het te hebben voorzien op de eigenaar van café Het Dak van de Markt, waarom dat is en wie het zijn is de vraag. Het O.M. looft in dit onderzoek een beloning van 15.000 euro uit.

Vragen

  • Wie is getuige geweest van één van de genoemde delicten en heeft nog niet met de politie gesproken?
  • Wie kent iemand die na dinsdag 10 september brandwonden aan zijn rechterhand en/of rechteronderarm had of wiens jas sinds toen bij de rechtermouw brand- of schroeischade heeft?
  • Wie weet wat de mogelijke aanleiding voor de delicten is?
  • Wie weet wie er mogelijk bij de delicten zijn betrokken?

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Veenendaal

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Veenendaal
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.