Redactie algemeen 0 reactie(s) vr 18 oktober 2019, 19:19

Het Dak van de Markt in Veenendaal blijft langer dicht

VEENENDAAL – Burgemeester Gert-Jan Kats heeft in overleg met politie en het Openbaar Ministerie besloten dat het café Het Dak van de Markt langer gesloten blijft. Na een sluiting van respectievelijk 4 en 10 dagen heeft burgemeester Kats op advies van de politie en het Openbaar Ministerie besloten om het café gesloten te houden voor minimaal één maand, tot en met 17 november 2019. Het besluit is genomen in het kader van de openbare orde en de veiligheid en om de rust rondom de horecagelegenheid te behouden. En om voldoende ruimte te bieden voor het lopende politieonderzoek naar aanleiding van de verschillende incidenten die verband houden met de betreffende onderneming en ondernemer.

Burgemeester Kats: “De politie en het Openbaar Ministerie doen er alles aan wat in hun macht ligt om degenen die voor deze incidenten verantwoordelijk zijn op te sporen. Op dit moment hebben de inspanningen van de recherche en het uitloven van een beloning door het Openbaar Ministerie nog niet tot de aanhouding van verdachte(n) geleid. We mogen in geen enkel geval accepteren dat deze vorm van criminaliteit en intimidatie plaatsvindt of zich herhaalt binnen onze samenleving. De veiligheid van onze inwoners en ondernemers hebben de hoogste prioriteit. Om die reden volg ik het advies van de veiligheidspartners op en neem ik het besluit om Het Dak van de Markt langer gesloten te houden. Ik heb vandaag dit besluit aan de ondernemer medegedeeld.”

“Afgelopen woensdag 16 oktober heeft de politie beelden naar buiten gebracht van de meest recente incidenten bij Het Dak van de Markt en in de directe omgeving van de betrokken ondernemer. Het is belangrijk dat dit onderzoek met de grootst mogelijke zorgvuldigheid en in alle rust kan plaatsvinden. We hebben gezien dat de eerdere sluitingsbesluiten de beoogde rust hebben gebracht. En willen die rust graag behouden in het belang van het lopende onderzoek en de openbare orde en veiligheid.”

Tips
Er is een beloning van € 15.000,- uitgeloofd door het Openbaar Ministerie voor de gouden tip die leidt tot de oplossing van deze misdrijven en tot de aanhouding van de dader(s). Heeft u informatie die kan leiden tot de opsporing en aanhouding van diegene(n) die verantwoordelijk zijn voor deze incidenten? Meld dit dan bij de Politie via (0900) 8844 of Meld Misdaad Anoniem (0800) 7000. Elk signaal, hoe klein ook, kan bijdragen aan het oplossen van deze incidenten.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Veenendaal

Volg ons

Volg ons