Redactie 112 0 reactie(s) di 06 oktober 2020, 2:32

Vluchtende verdachte in Veenendaal moet nog 77 dagen ‘zitten’

VEENENDAAL – Op maandagavond 5 oktober werd iets voor 21:00 uur een ‘verdachte situatie’ bij de politie gemeld, die zich had voorgedaan in de buurt van het gemeentehuis van Veenendaal. Agenten gingen op zoek naar de mannen die daarbij betrokken waren geweest, en wilden daarom twee mannen controleren die in een auto in het centrum reden. Nadat de auto stopte, sprong de passagier uit de auto en ging er als een haas vandoor.

Agenten zetten rennend de achtervolging in, die dwars door het centrum van Veenendaal ging. Hoewel de man aardig kon rennen, werd hij dankzij de inzet van onopvallende auto’s, bikers, een motorfiets en een fiets die agenten van een omstander leende, na enkele honderden meters aangehouden.

Na onderzoek bleek hij niet betrokken te zijn geweest bij de verdachte situatie. Toen bleek echter ook waarom hij er vandoor ging: de 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats bleek nog 77 dagen de gevangenis in te moeten voor een eerdere veroordeling. Die mag hij nu gaan uitzitten.

Is u tussen 20:30 uur en 21:00 uur iets ‘verdachts’ opgevallen in de omgeving van het gemeentehuis? Dan komt de politie alsnog graag met u in contact. Belt u met 0900-8844 of meld het anoniem via 0800-7000.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Veenendaal

Volg ons

Volg ons