Redactie — 1120 reactie(s) — vr 18 juni 2021, 19:03

Tientallen schademeldingen na windhoos in Leersum

UTECHTSE HEUVELRUG – Het KNMI heeft code oranje afgegeven voor bijna heel het land vanwege zware onweersbuien. Het noodweer gaat gepaard met zeer zware windstoten tot 100 kilometer per uur en forse hagelstenen van twee tot vier centimeter.

Vrijdagmiddag rond 17.30 uur is het noodweer boven de Utrechtse Heuvelrug losgebarsten. Er viel in korte tijd veel regen, terwijl het hard waaide. De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) meldt tientallen schademeldingen. De brandweer is met veel voertuigen en manschappen ter plaatse om het getroffen Leersum te helpen met de stormschades. Er is een traumahelikopter geland om het ambulance personeel te ondersteunen bij de behandeling van een gewonde. De schade aan woningen en voertuigen is enorm groot.

Update

Er worden circa 13 gaslekkages gemeld door omgewaaide bomen. Ook wordt er op diverse plekken een BBQ-geur geroken. BBQ en gaslucht gaan niet samen. Stop met BBQ voor de veiligheid van u en uw omgeving. Blijf weg uit het gebied rond Leersum en bel 112 uitsluitend bij levensbedreigende situaties.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Veenendaal

Volg ons

Volg ons