Redactie 112 0 reactie(s) vr 20 augustus 2021, 15:59

Hennepkwekerij opgerold in bedrijfspand op industrieterrein De Faktorij in Veenendaal

VEENENDAAL – Op donderdag 19 augustus vond de politie in een bedrijfspand aan de Klovenier (industrieterrein De Faktorij) een in werking zijnde hennepkwekerij aan. In het pand trof de politie meer dan 700 planten aan. Er zijn op dit moment nog geen aanhoudingen verricht.

Na binnengekomen informatie kwam de politie de kwekerij op het spoor. Om niet op te vallen was het pand goed geïsoleerd en was er een luchtfilterinstallatie aanwezig. De stroom werd illegaal afgetapt. Dat zorgde ook voor een (brand)gevaarlijke situatie. De politie nam de planten en de apparatuur uit de kwekerij (lampen, e.d.) in beslag. De planten zijn vernietigd. De politie doet verder onderzoek. Op last van Burgemeester Kats van Veenendaal is het pand voor zes maanden gesloten.

Melden loont
Een illegale hennepkwekerij is gevaarlijk voor uzelf én voor uw omgeving. Bij de teelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen of bedrijfspanden ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming. U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank, vocht, schimmel of lekkages in of rondom de woning/bedrijfspand of licht dat constant brandt. Ruikt u henneplucht en/of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Herken je bepaalde signalen of bent je zelf benaderd door mogelijke criminelen? Neem dan contact op met de politie of gemeente. Meld verdachte situaties, bel de politie via telefoonnummer 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Veenendaal

Volg ons

Volg ons