Redactie overig 0 reactie(s) ma 05 september 2022, 19:25

Politie wijst op gevaren gelblaster na nieuwe TikTok challenge

Laatste update: 5 sep 2022 22:51 uur

De afgelopen tijd is er een nieuwe TikTok challenge in omloop; hierbij schieten (voornamelijk) jongeren gelballetjes uit de gelblaster op voorbijgangers. Hierbij wordt de reactie van voorbijgangers gefilmd en deze video’s worden op TikTok gezet.

Het gebruik van deze wapens is allereerst natuurlijk gevaarlijk; de balletjes zijn gevuld met water en worden krachtig afgeschoten. Behalve dat de balletjes in de kwetsbare delen van voorbijgangers kunnen komen, veroorzaakt het ook een brandende en pijnlijke plek.

Daarnaast zijn de wapens die hiervoor gebruikt worden verboden. Indien iemand dit wapen in bezit heeft, kan diegene worden aangehouden en wordt het wapen in beslag genomen. Indien het wapen is gebruikt kunnen er extra strafbare feiten bij komen, zoals openlijke geweldpleging. Zo lopen jongeren het risico om al op jonge leeftijd een strafblad te krijgen.

Het gebruik van de gelblaster heeft nog een risico; indien agenten het wapen niet kunnen onderscheiden van een echt vuurwapen, bestaat de kans dat zij genoodzaakt zijn om hun vuurwapen te gebruiken.

De politie doet bij deze een dringende oproep aan alle ouders en verzorgers om de jongeren extra te wijzen op de gevaren van het bezit en gebruik van deze gelblasters.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Veenendaal

Volg ons

Volg ons