Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) do 20 januari 2022, 17:28

Ruim 100 fietswrakken en weesfietsen verwijderd uit het centrum en bij de stations

Laatste update: 20 jan 2022 17:28 uur

VEENENDAAL – De gemeente Veenendaal heeft ruim 100 fietswrakken en weesfietsen verwijderd bij de stations en in het centrum. Dit draagt bij aan een opgeruimd en leefbaar Veenendaal.

Fietswrakken en weesfietsen (een fiets die in de openbare ruimte staat en al langere tijd niet meer is gebruikt) houden een plek bezet en maken de omgeving rommelig. Omdat de gemeente haar stations en centrum graag toegankelijk en netjes houdt, haalt zij deze fietsen eens in de zoveel tijd weg.

Sticker op fiets voor deze wordt weggehaald
Half december plakten de boa’s stickers op fietsen die worden verwijderd. Zo heeft de eigenaar genoeg tijd de fiets weg te halen. In januari verwijderden de boa’s bij station Veenendaal-centrum 79 fietsen. Uit de Tuinstraat, Hoofdstraat, Zandstraat en Hoogstraat haalden zij 20 fietsen weg. De weesfietsen zijn naar de gemeentewerf gebracht. De fietswrakken worden vernietigd.

Bij station Veenendaal-west haalden de boa’s vorige week negen fietswrakken weg. 20 fietsen zijn voorzien van een sticker dat de fiets binnenkort wordt weggehaald. Als de fietsen er over 14 dagen nog staan, worden ze verwijderd. Ook in de wijken en rondom flats zullen de boa’s de aankomende tijd fietsen voorzien van stickers en ze hierna ophalen.

Fiets kwijt? Bezoek de gemeentewerf
Weesfietsen worden 13 weken bewaard bij de gemeentewerf. Bent u uw fiets kwijt? Bel naar ons Klantcontactcentrum (0318 538 538) of bezoek de gemeentewerf aan de Nijverheidslaan 2.

Nieuwe eigenaar voor niet opgehaalde fietsen
De niet opgehaalde fietsen worden na 13 weken geschonken aan een bedrijf dat de fietsen weer in goede staat maakt. Hierna worden de fietsen voor een klein bedrag verkocht. Daarmee is de fietsopruimactie ook een duurzame actie.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Veenendaal

Volg ons

Volg ons