Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) do 13 oktober 2022, 20:00

Zo verlaag jij je gasrekening

Laatste update: 13 okt 2022 20:00 uur

Dat de kosten steeds hoger worden en onze inkomsten in vele gevallen een stuk achterblijven, dat is inmiddels aan de orde van de dag. Steeds vaker zoeken we dus naar een oplossing om deze kosten te kunnen verlagen. Uiteraard is het ook raadzaam om te kijken naar hoe we onze inkomsten kunnen verhogen, maar dat is voor de meesten omwille van de tijd een flinke uitdaging. Omdat het voor iedereen mogelijk is om op z’n minst maandelijks enkele tientallen euro’s te kunnen besparen op de gasrekening, hebben we een aantal praktische tips die je direct in de praktijk kunt toepassen. Je zult namelijk versteld staan van het feit hoeveel dingen er eigenlijk volledig automatisch gaan. Wat je ziet, is dat het vaak maar om kleine dingen gaan, maar al deze dingen samen en dat keer 365 dagen, maakt een gigantisch verschil. Doe er je voordeel mee dus!

Poets jij je tanden onder de douche?

Voor veel mensen is het een vanzelfsprekendheid om de tanden direct even te poetsen wanneer ze onder de douche staan. Met een gemiddelde duur van zo’n twee minuten per dag, kom je gemiddeld per jaar al snel uit op enkele uren ‘onnodig’ douchen. Je kunt je dus wel voorstellen hoe groot deze impact heeft. Vooral wanneer je je bedenkt dat je tijdens een uur douchen gemiddeld 2,5 kuub gas kost. Wanneer jij je dus iedere dag doucht, dan komt dit uit op een totaal van iets meer dan 12 uur, wat dus betekent dat je 20 tot 25 kuub gas verbruikt wat eigenlijk niet nodig is. Daarbij komt ook nog eens het water wat je erdoor verspilt wat al snel zorgt voor 50 tot 60 euro per jaar per persoon onnodige kosten.

Vergelijken loont ook tijdens hoge prijzen

Wanneer jij al jaren ergens klant bent, is het altijd goed om kritisch te blijven. Het vergelijken van je vast lasten zal dus eigenlijk een vast onderdeel moeten zijn van je administratie. Uiteraard snappen we ook heel goed dat het niet de meest leuke taak is die er is, maar je zult zien dat het je serieus geld kan besparen. Zo is het raadzaam om je energieleverancier periodiek te vergelijken met anderen. Vooral wanneer je geen contract (meer) hebt, ben je vrij om te gaan waar en wanneer je wilt. Doe is overigens ook met overige zaken, zoals online je autoverzekering vergelijken of het periodiek checken van je televisie en internet abonnement. Je zult verstelt staan hoeveel je hiermee kunt besparen.

Wees kritisch op het gebruik van je verwarming

Het is heel verleidelijk om ‘s ochtends wanneer je uit bed komt direct de verwarming aan te zetten. Vooral wanneer het kouder wordt, zit je er niet op te wachten dat je beneden in de kou zit. Uiteraard is dit ook absoluut niet nodig, maar denk wel goed na wanneer je de verwarming aanzet. Wat je namelijk vaak ziet, is dat mensen direct de verwarming aanzetten, terwijl ze eerst nog allerlei andere dingen gaan doen. Het is natuurlijk zonde om de ketel alvast te laten draaien, terwijl jij nog eerst met de hond gaat lopen en je vervolgens gaat douchen en aankleden. Het kan dan zomaar zijn dat je kachel een uur of zelfs langer voor niets aan is. Kortom, iets om rekening mee te houden dus!

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Veenendaal

Volg ons

Volg ons